Ken on jumboista parhain?

MESTIS / Ennakko
Onko Joonas Alanteesta taas Peliittojen sankariksi?
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
SaPKon ja Peliittojen välinen jumbo-ottelu ei ehkä nostata suuren yleisön kiinnostusta, mutta joukkueille kyseessä on tärkeä peli. Molemmat ovat jääneet tappioiden kierteeseen, joten voittonnälkää riittää varmasti.

SaPKon suurin ongelma on hyökkäyspäässä, sillä savonlinnalaiset ovat tehneet vähiten maaleja koko liigassa. Vierasjoukkue Peliitat taas on tehnyt toiseksi vähiten, joten maalijuhlaa ei ehkä ole odotettavissa.

Maalivahtipelissä ja puolustuksessa parantanut SaPKo on kaikkea muuta kuin helppo vastustaja Peliitoille, sillä rehellisyyden nimissä nämä joukkueet ovat erittäin tasainen kaksikko. 

SaPKo sai perjantain ottelun alla vahvistusta hyökkäykseen, kun Jaakko Turtiainen saapui HPK:sta lainalle. 22-vuotias Turtiainen voi olla yllättävänkin kova nimi Mestiksen puolella, varsinkin kun SaPKossa vastuuta on tiedossa varmasti mukavat määrät.

Peliittojen mahdolliset liigalainat eivät ennakon kirjoitushetkellä olleet tiedossa, mutta Juha-Pekka Pietilän jatkaminen peliittapaidassa on oletettavaa. Pelicansin Janne Juvosta tuskin nähdään perjantaina Mestis-kaukalossa, vaikka äärimmäisen tärkeä asia se Peliitoille olisikin. 

Vierasjoukkueelta sivussa ovat edelleen maalivahti Anssi Pesonen, hyökkääjä Ville-Valtteri Leskinen ja puolustaja Aki Nurminen. Peliittojen kokoonpanoa on vaikea ennakoida, sillä pelaajia kierrätetään jatkuvasti. Kotijoukkue SaPKon riveistä poissa on edelleen Anssi Virkki

Peliitat lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina, mutta SaPKo haluaa katkaista tappioputkensa keinolla millä hyvänsä. Peliittojen ongelmaksi on muodostunut jonkinlainen väsymys - kaksi erää hallitaan peliä ja kolmannessa romahdetaan. Peliittojen maalissa Antti Rautiola on jälleen paineiden alla, eikä mies ole yleensä kestänyt.

Seuraa Heitä

Jani Kautto #37 |

Maalivahti

Kautto on parantanut otteitaan viime aikoina. Hyvä torjuntatyöskentely voi hyvinkin ratkaista ottelun SaPKolle.

Joonas Alanne #25 | RoKi

Laitahyökkääjä

Yksinkertaisesti Peliittojen paras pelaaja. Vaarallinen maalintekijä, valmis ratkaisemaan pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle