Kauden tärkein peli

MESTIS / Ennakko
Peliittojen Miika Heikkilä teki perjantaina kaksi maalia. Jatkuuko tehoilu lauantaina Savonlinnassa?
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Niin SaPKolla kuin Peliitoillakin on lauantain kierrokselle lähdettäessä kolme ottelua runkosarjaa jäljellä. Molemmilla joukkueilla on tasan 60 pistettä, eikä karsintaviivan yläpuolella majailevalla LeKillä ole kuin yksi piste enemmän. Taistelu Mestiksessä säilymisestä käy todella kuumana ja näiden joukkueiden lauantaisella kohtaamisella voi olla valtava merkitys runkosarjan lopullisiin sijoituksiin.

Kotijoukkue SaPKo on vajonnut neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen. Lohduttavaa kuitenkin on, että kaksi viimeisintä tappiota ovat tulleet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Ottelut ovat muutenkin olleet tasaisia, sillä savonlinnalaiset ovat hävinneet korkeintaan kahdella maalilla. Maalisuhde viimeisistä neljästä pelistä on 7-14 vastustajien hyväksi. 

SaPKon kokoonpanoista ei paljon voi luvata ennen lauantaita. Tärkeään peliin voisi kuitenkin olettaa, että aloittava maalivahti on Jani Kautto

Viimeinen kiri ilman Keinästä

Peliitat lähtee lauantain otteluun voitettuaan Hokin perjantai-iltana. Melkeinpä koko pelin ajan maalinteon ja Hokin maalivahdin kanssa tuskaillut peliittajoukko sai varmasti mukavan itseluottamuspiikin perjantain voitosta, eikä esitykset ole olleet lainkaan huonoja viime aikoina. Tappioita on toki tullut, mutta pisteitä olisi ollut otettavissa. 

Peliittojenkin kokoonpano selkenee vasta lauantaina, mutta varmuudella sivussa ovat hyökkääjät Marko Rairama ja Jani Keinänen. Näistä jälkimmäinen kertoi perjantaina VeikkausTV:n haastattelussa, että kausi on paketissa alavartalovamman takia. Peliitat joutuu siis taistelemaan loppukauden ilman henkistä ja pelillistä johtajaansa. Puolustuksesta sivussa on varmuudella Jaakko Lehtonen, jonka kausi sai päätöksensä jo aikoja sitten. Roope Westermanin pelaaminen on epävarmaa. Perjantaina Westerman istui katsomon puolella. 

Aloittavaksi maalivahdiksi Peliittojen valmennus voi käskeä kumman tahansa kaksikosta Antti Rautiola - Anssi Pesonen. Molemmat ovat olleet koko kauden ajan Peliittojen selkärankana ja tukipilarina. 

SaPKo vaikea vastustaja heinolalaisille

Savonlinnalaiset ovat olleet pian päättyvällä kaudella uskomattoman hankala vastus Peliitoille. Ottelut ovat olleet tasaisia, mutta SaPKo on aina jostain kaivanut sen viimeisen ässän hihasta. SaPKo onkin voittanut neljästä aikaisemmasta kohtaamisesta kolme. Maalisuhde näissä neljässä ottelussa on 11-8 SaPKon hyväksi. 

Ottelussa tärkeään rooliin nousee maalivahtien pelaaminen ja tarkkuus. Molemmissa leireissä panosten korkeus on tiedossa, joten virheitä vältetään viimeiseen asti. Odotettavissa voisi täten olla vähämaalinen puolustustaistelu. 

Seuraa Heitä

Mikko Nuutinen #40 |

Laitahyökkääjä

SaPKon kultakypärä kannattaa aina pitää tarkkailussa. Pistemiesten täytyy ottaa vastuuta isoissa peleissä.

Miika Heikkilä #9 |

Hyökkääjä

Upeaa debyyttikauttaan pelaavasta Heikkilästä on kehkeytynyt varsinainen isojen maalien mies. Perjantaina tasoitus- ja voittomaali Hokin verkkoon. Juhliiko Heikkilä myös SaPKon kustannuksella?

» Lähetä palautetta toimitukselle