Jukurit teurasti Kiekko-Vantaan

Joonas Koskinen teki tehokkaan paluun kokoonpanoon merkauttaen tehot 1+3.
Maalinteon kanssa alkukaudesta tuskaillut Jukurit sai hanansa toden teolla auki Kalevankankaan perjantai-iltaan vieraaksi saapuneen Kiekko-Vantaan kustannuksella. Reilun 8-2 (4-0, 3-1, 1-1) -voiton lisäksi iloa kotijoukkueen riveissä aiheutti se, että maalit jakautuivat kolmen eri ketjun pelaajien kesken.

Jukureiden otteista huokui ottelun ensiminuuteista lähtien huikea peli-ilo, ja vantaalaisvieraat jäivät jalkoihin, kun viikinkipaidat painoivat hyökkäyksiä kohti Joonas Korpisalon vartioimaa maalia. Toni Hyvärinen pääsi kokeilemaan pariin otteeseen ennen viiden minuutin täyttymistä Korpisalon virettä, mutta joutui toteamaan jokerikasvatin paremmakseen.

Lopulta Jukureiden painostus palkittiin ajassa 8.24, kun Juuso Akkanen vapautti maalintekoon laidalta läpi päässeen Jesse Rohtlan, jonka terävä rannelaukaus painui helpon oloisesti etukulmasta ohi Korpisalon.  Parisen minuuttia edellisestä ja punavalo paloi jälleen vantaalaismaalin takana. Maalintekijänä oli Jani Savolaisen laukauksen irtokiekkoon päässyt Toni Jalo, joka pääsi aivan vapaasti napauttamaan kiekon vantaalaisrysään.

Aiemmissa otteluissa maalinteon kanssa tuskaillut jukurijoukkue sai onnistumisista entistä enemmän virtaa ja kun peliä oli käyty 16.22, niin ohjasi Niko Laakkonen luistimellaan kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle Hyvärisen passista.

Tämäkään ei vielä Jukureille riittänyt, vaan puolisen minuuttia 3-0-osumasta ja laukoi Mikko Laine isännät turvallisen tuntuiseen 4-0-erätaukojohtoon. Tämä riitti myös heikosti esiintyneen vantaalaispuolustuksen takana useita pelastuksia tehneelle Korpisalolle ja maalille luisteli Mestis-debyyttinsä tehnyt Joona Partanen.

- Joonas otti maalillaan avauserässä ainakin viisi varmaa paikkaa kiinni ja ilman häntä peli olisi voinut olla jo 9-0 avauserän jälkeen. Harmi vain, että puolustukselta ei apuja tullut, manasi vantaalaiskäskijä Pekka Kangasalusta ottelun lehdistötilaisuudessa.

Komeita suorituksia ja karmivia virheitä - Laineelle kypärätemppu

Ottelu jatkui isäntien komennossa myös ottelun toisessa erässä, jota ehdittiin pelaamaan vain vajaat puolitoista minuuttia, kun illan toisen maalinsa iskenyt Laine nousi maalin takaa ja kiepautti kiekon Partasen jalkojen välistä sisään.

Vierailija sai hieman lohtua synkkään iltaansa, kun Esa Lindellin siniviivalta laukoma rannelaukaus painui ohi Petteri Similän. Aleksi Rekonen ja kultakypärä Artem Iossafov keräsivät maalin syöttöpisteet.

Hetkeä myöhemmin kiekko oli jälleen vantaalaismaalissa, mutta tällä kertaa maali hylättiin korkean mailan vuoksi. Jukurit ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan kun erä oli juuri ylittänyt puolen välin, niin onnekkaiden pomppujen jälkeen kiekko päätyi vantaalaismaaliin sääntöjen mukaisesti. Onnekkaaseen 6-1-osumaan maalintekijäksi merkittiin Joonas Koskinen ja syötöille pääsivät jälleen Hyvärinen ja Jani Forsström.

Jukureiden vahva vyöry jatkui samanlaisena erän loppuun asti ja ajassa 34.42 Laine täräytti kypärätempun täyteen Hyvärisen ja Jalon syötöistä vieden kotijoukkueen jo 7-1-johtoon.

Erän loppuun saatiin myös hieman dramatiikkaa, kun Jukureiden Patrik Lostedt sai 2+10-minuuttisen päähän kohdistuneesta taklauksesta, jossa vantaalaispelaaja loukkasi hieman itseään. Tilanteesta kummallisen teki se, että taklauksen vierestä nähnyt päätuomari Jari Suorsa ei nostanut kättään jäähyn merkiksi, mutta toisessa päässä kaukaloa ollut Aaro Brännare tuomitsi jäähyn.

Kolmas erä oli enää kosmetiikkaa, eikä kummallakaan ollut enää suuria menohaluja, mutta siinä nähtiin myös illan karkein virhe.

Jukurimaalilla torjunut Similä aikaili alivoimatilanteessa kanssa saadessaan kiekon lapaansa ja purki sen lopulta suoraan K-Vantaan Iossafovin jalkoihin, joka kiitti saamastaan paikasta ja kiersi vanhanaikaisella vieraiden 7-2-kavennusosuman ohi myöhässä olleen Similän.

Ottelun loppuhetkillä vielä illan toisen osumansa iskenyt Laakkonen ampui puolittaisen läpiajon päätteeksi kiekon Partasen jalkojen välistä sisään. Syötöt maaliin merkittiin illan neljännen syöttönsä keräänneelle Hyväriselle ja 1+3-tehot iskeneelle Koskiselle.

Tyytyväisiä ja pettyneitä tuntemuksia pelin jälkeen

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kangasalusta ei jäänyt tappiota selittelemään:

- Jukurit osoitti tänään kilojen ja kokemuksen merkityksen jääkiekossa ja ehdottomasti ansaitsivat voittonsa. Hieman saatiin päätöserässä pestyä kasvoja, mutta kyllä illan ottelu oli meiltä aivan mopolla moottoritiellä, totesi Kangasalusta.

- Tässä illassa positiivista oli se, että huomenna on uusi peli, vaikkakin jälleen levännyttä vastustajaa vastaan, päätti Kangasalusta puheenvuoronsa.

Jukurikäskijä Jarno Pikkarainen oli syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen:

- Meillä on ollut koko alkuviikon harjoituksissa hyvä ja iloinen meininki ja tänään se näkyi myös ottelussa. Onnistumiset tietysti ruokkivat joukkuetta ja erityisesti meidän suoraan hyökkäys- ja päätypeliin olen erittäin tyytyväinen, iloitsi Pikkarainen.

- Tänään myös saatiin kiekkoja paljon kolmeen metriin ja hyökkäyksien rakenne oli paljon aiempaa parempaa, kehui valmentaja omiensa suoritusta.

Keskittyminen huomisen Peliitat-kamppailuun kuitenkin alkoi saman tien:

- Pitää pystyä vain säilyttämään tämän ottelun hyvät asiat, niin ollaan varmasti pisteissä kiinni, totesi Pikkarainen.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat huomenna lauantaina. Jukurit matkustaa Heinolaan sarjajumboksi valahtaneen Peliittojen vieraaksi ja K-Vantaa isännöi pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa HCK:ta.