Hetényin torjunnat liikaa Jokipojille

Tästäkään ei Jokipojat saanut kiekkoa reppuun.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Lempäälän Kisan uhrautuva puolustuspeli yhdistettynä Zoltán Hetényin loistavaan torjuntatyöskentelyyn olivat avainasemassa perjantain kamppailussa Joensuun Jokipoikia vastaan. Vierailijan huomattavasti parempi tehokkuus maalipaikoissa takasi pisteet lempääläläisille. Loppulukemat illan kamppailussa olivat 1-3 (0–1, 0–2, 1–0).

Ensimmäinen erä oli hyvin pelanneen vierasjoukkueen hallinnassa. Lempääläläisten hyvä karvaus, keskialueen tarkka sumputtaminen ja Jokipoikien heikko hyökkäyspeli leimasivat erää. LeKi pääsikin johtoon ajassa 4.32, kun Matias Simontaival laukoi pienestä kulmasta laukauksen, joka upposi Jokipoikien Daniel Spencen vartioiman maalin kattoon.

Jokipojat sai erän aikana muutaman maalipaikan neljän minuutin ylivoimansa aikana, mutta muuten joukkueen ylivoima jätti todella paljon toivomisen varaa. Osansa oli LeKin uhrautuvalla alivoimapelillä.

- Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Puolustuksellisesti pelattiin tänään hyvä peli ja meidän maalivahti oli todella hyvä, summasi ottelun jälkeen LeKin päävalmentaja Jarkko Glad.

LeKi sai toisen erään alkuun salama-alun, kun maalin eteen unohdettu Sami Venäläinen esitti taituruuttaan pyörähtämällä tyylikkäästi Spencen edessä ja laukoi kiekon maaliin lisäten LeKin johtoa kahteen maaliin. Hyvän syötön maaliin antoi Arttu Ilomäki.

Jokipojat sai ottelun hetkellisesti hallintaansa, kunnes LeKi teki vastahyökkäyksestä kolmannen maalinsa, jonka viimeisteli hienoa mailankäsittelyä tilanteessa esittänyt Aki Juusela. Jokipojat hallitsi hienokseltaan erän loppua, mutta maalinteko oli ärjypäidoille myöskin toisessa erässä tuskaa.

Erän parhaimpiin tilanteisiin lukeutui muun muassa Sami Blomqvistin puolittainen läpiajotilanne, josta Blomqvist laukoi ohi. Erän lopussa Jokipojille siunaantui useampikin huippupaikka, mutta Hetényi piti maalinsa toistaiseksi puhtaana.

Jokipoikien kiri ei onnistunut

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli entistä sisuuntuneempana, mutta jatkoi maalipaikkojensa tuhlailua aikaisempien erien tapaan. Hetényin nollapelin pilasi Jokipoikien pirteästi esiintynyt Janne Niva, jonka kavennusmaali tuli Jokipoikien kannalta liian myöhään, eikä lisämaaleja ottelussa enää nähty.

- Siinä olisi voinut kaveri tehdä aikasemmin kavennuksen, niin peli olisi voinut olla vähän erilainen. Hieno taistelu porukalta, siitä kiitos joukkueelle, kiitteli Glad suojattejaan.

Jokipoikien Mikko Haapakoski oli hävitystä ottelusta huolimatta melko tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Kaksi erää pelasimme kohti maalia aika hanakasti, mutta Hetényilla oli erinomainen päivä eikä pystytty häntä ohittamaan. Kahta jälkimmäistä erää jos mietitään, niin ei meidän pelissä vikaa ollut. Ei tässä ole syytä lyödä päätä pensaaseen.

Ottelun viime sekunneilla Jokipoikien Esa Lehikoinen sekä Mikael Ruohomaa saivat molemmat kymmenen minuutin käytösrangaistukset. Haapakoskella oli oma mielipiteensä tuomareiden toiminnasta.

- Toivoisin tuomareilta vähän pelisilmää ja kovempaa itsetuntoa, että kestäisi vähän enemmän. Aika turhaa tuossa on antaa mitään kymppejä mailanlyönneistä jäähän, puhisi Haapakoski.

LeKi jatkaa vieraskiertuettaan heti lauantaina, kun se jatkaa matkaansa Kajaaniin Hokin vieraaksi. Jokipojat puolestaan reissaa samana päivänä Jyväskylään kohtaamaan JYP-Akatemian.