SaPKolta vakuuttava esitys Heinolassa

Peliitat ei onnistunut läpäisemään SaPKon puolustusmuuria
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Savonlinnan SaPKo pelasi mainion vieraspelin Heinolassa nollaten kotijoukkue Peliitat maalein 0-3 (0-1, 0-1, 0-1). Hyvällä asenteella pelannut repaleinen pässilauma ansaitsi täysin voittonsa.

SaPKon ruorissa hääräävä Janne Sinkkonen latasi joukkueensa odotetusti kovaan iskuun Peliittoja vastaan. Mikään muu joukkue ei ole vielä tällä kaudella tullut yhtä hyvin valmistautuneena Heinolaan. SaPKolta oli Peliittojen tapaan sivussa tukku pelaajia loukkaantumisten vuoksi. SaPKon voitto kulminoitui pitkälti taistelevaan yhtenäisen tiiviiseen koko joukkueen puolustuspeliin, jota Peliitat ei saanut koko ottelun aikana murrettua.

- Meiltä oli kymmenen jätkää sivussa, pari pelasi buranoilla ja kolmelle jätkälle teippiä. Olen hemmetin ylpeä tuosta porukasta. Meillä oli blokattuja laukauksia varmaan parikymmentä. Pelattiin myös kiekollisesti mallikas ottelu, riemuitsi Sinkkonen suu messingillä.

SaPKon liike jatkui hyvänä läpi ottelun. Peliitat oli sen sijaan ajoittain kaikessa tekemisessä pahasti jäljessä. Välillä näytti kuin jäällä olisi ollut kiekottelemassa vanhainkodin bingokerho. Omassa päässä sattui karmaisevia harhasyöttöjä ja kiekon menetyksiä. Hyökkäyspäässä Peliitat ei kyennyt murtautumaan maalipaikoille ja ne harvat kerrat, kun hyökkääjät pääsivät laukaisupaikoilla, sinkosivat vedot ohi savonlinnalaismaalin.

Vierasjoukkueen maalilla torjunut Jani Kautto sai nollapelin vyölleen varsin helpolla. Tiivis sumppupuolustus maalin edessä blokkasi leijonanosan laukauksista.

- Kautto maalissa tänään erinomainen. Lisäksi mukaan nostettiin kaksi uutta savonlinnalaiskaveria A-junnuista pikahälytyksellä Mestikseen, mikä oli hieno homma, Sinkkonen kehaisi, tarkoittaen A-nuorilla Mikko Sairasta ja Jarkko Kainulaista.

Vain SaPKo onnistui maalaamaan

Ottelun avausosuma nähtiin jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. SaPKon ylivoimakuvio pyöri näppärästi ja Anssi Virkki pääsi laukomaan suoraan syötöstä maalin kulmalta ohi Peliittojen maalivahti Antti Rautiolan. SaPKo hallitsi ottelun ensimmäistä kymmenminuuttista ennen kuin Peliitat sai käännettyä pelin suunnan vieraspäätyyn. Hallinta jäi kuitenkin kulmissa pyörimiseksi, sillä pässinuttujen tiivis viiden miehen paketti ei antanut tuumaakaan tilaa keskustasta ja maalinedustalta.

Toinen erä oli kuin värikopio ensimmäisestä. SaPKo iski toisen maalinsa jälleen erän alkuun, tällä kertaa toisella peliminuutilla. Jesse Laaksonen pääsi nokikkain Rautiolan kanssa ja huiputti tämän ensin jäihin ja kiepautti kiekon hallitusti maaliin. Syötön maalin tarjosi edellisen osuman tapaan Lauri Kärmeniemi. SaPKon hyvä ote jatkui maalin jälkeen, mutta loppua hallitsi jälleen Peliitat.

- Ensimmäisen erän kymmenen minuuttia oltiin aika lailla sukkasillaan. Saatiin paine sitten SaPKon päätyyn ja oikeastaan samanlainen oli myös toinen erä. Hattua pitää nostaa SaPKolle siitä tavasta millä ne puolusti ja olihan peitettyjä laukauksia paljon. Saatiin pitkiä hyökkäysalueen pelejä, mutta ei kuitenkaan niitä todellisia maalipaikkoja, Peliittojen valmentaja Lauri Merikivi harmitteli.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen peli hajosi lopullisesti. Koko joukkue tuntui olevan muutamaa taistelijaa vaille koomassa. Puolustuksessa etenkin Roland Hofer ja Niko Tuhkanen epäonnistuivat pahasti. Tuhkasen harhasyöttö SaPKo-pelaajan lapaan oli koitua kohtaloksi, mutta erinomaisesti pelannut maalivahti Rautiola pelasti tilanteen. Hoferin käsittämättömästä helikopterisyötöstä katsomoon koituneen jäähyn aikana vieraat kilkuttelivat tolppaa.

Nuorten maajoukkueen mukana olevaa päävalmentaja Petri Karjalaista tuurannut apuluotsi Merikivi otti vielä lopussa aikalisän ja vaihtoi Rautiolan kuudenteen kenttäpelaajaan, mutta riski kostautui kolmantena takaiskuna reilut kaksi minuuttia ennen loppua, kun Oskar Essen onnistui rullauttamaan kiekon pystyssä vierivänä tyhjään pömpeliin ja kumarsi jään pintaan maalin merkiksi.

Päätös-summerin töräys aloitti runsaslukuisen heinolalaiskannattajien harmiksi vierasjoukkueen villit voitonjuhlat.

- Ei me voida ketään yrityksen puutteesta syyttää. Kyllä kaikki tämän halusi voittaa ja ihan tosissaan sen eteen töitä tehtiin, mutta ei löydetty ihan sitten lääkkeitä, miten se puolustus olisi sieltä päästy murtamaan, Merikivi totesi.

Joukkueilla on nyt edessään viikon huili ennen seuraavia pelejä. SaPKo kohtaa seuraavaksi kotonaan Kouvolan KooKoon. Peliitat matkustaa puolestaan naapurikaupunki Mikkeliin testaamaan Jukurien vireen. Tauko tulee Peliittojen ja SaPKon kannalta oivaan saumaan, sillä loukkaantumisista kärsineillä pelaajilla on nyt aikaa nuolla haavojaan rauhassa.