Peliitat palasi voittokantaan

Antti Rautiola näki tänään melkein kaiken.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
Peliitat ja SaPKo taistelivat elintärkeistä pelimerkeistä kuuden pisteen kamppailussa Heinolassa. Peliitoilla putki kulki liukkaasti, kun taas SaPKon jalat vaikuttivat perin raskailta. Kotijoukkue onnistui pitkästä aikaa kovalla prosentilla maalinteossa ja voitti ottelun lukemin 5-1 (2-1, 1-0, 2-0).

Peliitat aloitti ottelun räväkästi, sillä jo ensimmäinen kunnollinen tilanne johti maaliin. Punapaitojen luottopakki Christian Silfver toi kiekon taidokkaasti ylös, ja puolustajan laukauksen ohjasi maaliin Kristian Kangas.

Avausmaalin viimeistellyt Kangas oli mukana töppäilemässä vieraiden tasoitusmaalia. Peliittojen pelatessa vielä ylivoimalla savonlinnalaiset heittivät roikkukiekon pois omalta alueeltaan. Oulusta lähtöisin oleva Kangas ei saanut pomppivaa pelivälinettä haltuunsa, vaan vieraiden Ville Eskelinen pääsi polkemaan puhtaaseen läpiajoon, josta hyökkääjällä oli helppo työ tasoittaa ottelu.

Peliitat vastasi huutoon miltei heti seuraavassa vaihdossa. Syntymäpäiväsankari Miika Heikkilä polki Tomi Pekkalan kanssa 2-1-vastahyökkäykseen, jonka Heikkilä viimeisteli itsekkäästi komealla vedolla. Syötön maaliin antoi Ville-Matti Koponen.

Ensimmäinen erä oli muutoinkin vauhdikas. SaPKolla oli monta hyvää maalipaikkaa ylivoimallaan, mutta se ei kyennyt käyttämään niitä hyväkseen. Oopperakaupungin pojat juhlivat jo riemukkaasti erän loppuvaiheilla tasoitusosumaa, mutta tuomarit levittivät kätensä välittömästi. Kiekko oli kaiken aikaa Antti Rautiolan varusteissa.

Toinen erä oli täysin SaPKon hallintaa, sillä esimerkiksi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Jani Kauton vartioimalle maalille ei montaa vetoa sadellut.

Mutta kun savonlinnalaiset eivät onnistuneet saamaan kiekkoa tolppaa lähemmäksi maalia, Peliitat karkasi kahden maalin karkumatkalle. Silfverin napakka laukaus kimposi päätyplekseistä kuin tarjottimella maalilla päivystäneelle Joni Isomäelle, joka siirsi rauhassa kumilätyn rysään. Ennen maalia Isomäellä ja Santeri Lukalla oli pienoista nokkapokkaa, eikä Isomäen iskemä maali varmasti lämmittänyt Lukan mieltä.

Peliitat meni menojaan

Päätöserässä savonlinnalaiset hakivat vimmatusti kavennusosumaa, ja siihen tarjoutui muutamia herkullisia tilaisuuksia Peliittojen kuluttaessa jäähypenkkiä. Vahvan ottelun kotijoukkueen maalilla pelannut Rautiola kuitenkin nollasi vieraiden aikeet kerta toisensa jälkeen.

Jesse Häkkinen löi viimeisen niitin pässipaitojen arkkuun SaPKon hölmöillessä urakalla omalla siniviivallaan. Yksikään vierailijoista ei lähtenyt hakemaan kiekkoa, joka lipui hiljaksiin kohti Kauton vartiomaa maalia, eikä edes Kautto itse puuttunut peliin. Pekkala polkaisi kiekon perään ja sai sohaistua sitä juuri sen verran, että Kauton torjuma irtokiekko kimpoili Häkkiselle, joka naulasi pelivälineen maalin kattoon.

Viidennen maalin Peliitat löi tyhjiin Heikkilän illan toisella osumalla.

SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen tiedosti kotijoukkueen pelitavan.

− No joo, pelisuunnitelma oli, että kaverin peli perustuu siihen, että ne lähtee nopeasti ylöspäin. Pitäisi päästä sinne selustaan, ja hups, kaksi maalia ensimmäisessä erässä niistä.

− Kahta erää kuvasi hyvin se, että toinen teki maaleja ja toinen ei. Todella kovalla prosentilla kotijoukkue teki tänään maalit, ja sitä kautta ansaitsi voittonsa ja kolme pistettä.

Petri Karjalainen jakoi omilleen hieman kritiikkiä, mutta nosti muutamia suojattejaan myös jalustalle.

− Jotenkin oli sellainen hakeva lähtö. Kiekollinen laatu oli kaksi ensimmäistä erää heikkoa ja sitä kautta tuli vaikeuksia. Kolmanteen erään täytyy olla tyytyväinen, siinä pystyttiin suojelemaan keskustaa ja saimme kovat alivoimien tapot. Hienoa voittaa välillä!

− (Petr) Stloukalilta kovaa kilpailua, vaikka en tiedä saiko tänään pisteitä ja Rautiola oli maalissa hyvä. Nyt täytyy nostaa esiin nämä omat pojat, (Jaakko) Kauppi ja Peltosen Jesse. Huikeaa peliä! Osoittivat, että pystyvät pelaamaan. Meillä on paljon poissaoloja, mutta hienoa, että on tämmöisiä miehiä täyttämässä niitä saappaita.

Molempien runkosarja jatkuu huomenna. SaPKo isännöi kotonaan Kajaanin Hokkia ja Peliitat matkustaa Lempäälään seuraavaan kuuden pisteen koitokseensa.