KeuPa koetuksen edessä SaPKoa vastaan

MESTIS / Ennakko
SaPKon tiivis puolustus on ollut viime aikoina vaikea ohitettava.
Kuva © Antti Varonen
Nousukiidossa oleva SaPKo luistelee kolmatta kertaa tällä kaudella KeuPan rumpuryhmän ja äänekkään kotiyleisön eteen. Pässipaidat eivät viime kohtaamisessa päästäneet keuruulaisia lähietäisyydelle, mutta onko Jussi Tupamäki keksinyt perjantai-illalle keinot SaPKon puolustuksen murtamiseen?

Keskiviikkona KeuPa taipui K-Vantaalle, vaikka joukkue oli useasti lohipaitoja edellä. Loppua kohden ranteet kuitenkin löystyivät ja vantaalaiset punnersivat rinnalle ja ohi. 

Tolppien välistä joukkueen peli ei ole kiinni, sillä Erno Suomalainen ja Petri Pitkänen ovat jakaneet torjuntavastuuta mallikkaasti ja esiintyneet melko tasapainoisesti. SaPKoa vastaan torjuntavuoron saanee Suomalainen.

Juuso Mörsky, Janne Kumpulainen ja Joona Peränen ovat olleet KeuPan johtavia pelaajia sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Myös puolustaja Sebastian Kauppila pelaa illasta toiseen varmaa peruspeliä, jonka arvo mitataan muualla kuin tulostaululla. 

Kotijoukkueelta poissa on ainakin Vili Palola, joka jätti edellisen ottelun Kiekko-Vantaata vastaan kesken toisessa erässä.

Oman maalinedustan puhtaana pitäminen ja kenttäpainon kunnossa pitäminen ovat olleet KeuPan pahimpia ongelmakohtia. Vain harvalla pelaajalla +/--tilasto näyttää positiivista lukua. Repaleinen puolustuspeli tarvitsee koko viisikon yhteistä sitoutumista tulivoimaista SaPKoa vastaan. KeuPalla silti on kotiareenallaan mahdollisuudet mihin tahansa.

SaPKo täynnä tulta ja tappuraa

KooKoo ryösti keskiviikkona Savonlinnasta täydet kolme pistettä, kun Niklas Appelgren naulasi voittomaalin pässipaitojen verkkoon vain puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Tappiosta huolimatta SaPKo lienee varmasti tyytyväinen esitykseensä, sillä sarjakärki oli selkeästi haastettavissa.

SaPKon pelitapa myrkkyä monelle muulle joukkueelle, sillä pässipaitojen viisikkopeli on erittäin työteliästä molempiin suuntiin. Joukkue tukkii keskialueen erinomaisesti ja etenee kohti hyökkäysaluetta säännöllisesti useilla eri variaatioilla.

Savonlinnalaisten kultakypäränä jatkaa edelleen Miika Roine, joka on vastannut huutoon Mestiksen pistepörssin neljännen sijan myötä. Puolustuksessa Kai Lehtisen ja Teemu Suhosen pistetehtailulle ei näy loppua. Joona Manninen on nostanut profiiliaan tuomalla lisää sähäkkyyttä joukkueen ylivoimaan.

Petteri Similä on ollut lähiaikoina hurjassa vireessä: neljässä ottelussa verkko on heilunut selän takana vain seitsemän kertaa. Tosin Similäkin tarvitsee ykkösmaalivahdin statuksestaan huolimatta lepoa, joten ei ole ihme, mikäli Antti Leskinen nappaa torjuntavastuun KeuPaa vastaan.

Seuraa Heitä

Markus Rämä #61 |

Laitahyökkääjä

Rämä on ollut viime vuosina KeuPan kantavia voimia, mutta tällä kaudella mies hakee vielä rajojaan. Jälki oli kovaa Suomi-sarjassa, saako siirrettyä saman Mestikseen?

Pekka Niemimaa #13 |

Keskushyökkääjä

Isokokoinen voimahyökkääjä tekee jäällä valtavan määrän töitä joukkueensa eteen. Niemimaa pelaa tasapainoista jääkiekkoa kentän jokaisella osa-alueella.

» Lähetä palautetta toimitukselle