KeuPa HT hurjasteli päätöserässä - Sarjanousijalle makea potti

Kaarlo Jormakka huudatti keuruulaisyleisöä hattutempullaan.
Keuruulainen KeuPa HT otti Savonlinnan Pallokerhosta tärkeän 6-3-voiton hurjan päätöserän ansiosta. Kotijoukkueen Kaarlo Jormakka oli pelipäällä iskien kypärätempun. Voiton myötä Mestikseen täksi kaudeksi nousseen keuruulaisnipun unelma pudotuspelipaikasta elää edelleen.

Joukkueet lähtivät illan otteluun sarjataulukon peräkkäisiltä sijoilta kahdeksan ja yhdeksän. SaPKo oli kerännyt 31 pistettä, KeuPa HT oli puolestaan onnistunut haalimaan 24 pistettä. Keski-Suomen paikallisessa oli siis pudotuspelipaikkojen suhteen jo melko suuri panos.

Isännät olivat unessa ensierässä

KeuPa HT oli vaisun ja epävarman oloinen mittelön ensimmäisen kaksikymppisen aikana. Savonlinnalaiset siirtyivätkin ansaitusti 0-1-johtoon Niklas Huovilan toimesta. Avauserän erikoisuus oli se, että pässipaidat pääsivät alivoimillaan muutamaankin kertaan läpiajoon. Kotiyleisö sai kuitenkin huokaista helpotuksesta viimeistelyiden ollessa heikkoja.

Kun vierailijat eivät paikoistaan osuneet, ohjasi kotijoukkueen Kaarlo Jormakka Sebastian Kauppilan tulisen laukauksen reppuun tilanteen ollessa tauolla 1-1. Nämä numerot eivät taatusti tyydyttäneet sapkolaisia.

− Oli sellaisia maalipaikkoja, että olisi silmät kiinni pitänyt tehdä, totesi SaPKon kultakypärä Miika Roine avauserän jälkeen.

SaPKon rymistely kesti puoli tuntia

Toisen erän alussa KeuPa HT:n Henry Roihu ja Pasi Kouvalainen ottivat osumaa samassa vaihdossa. Etenkin Kouvalaisen lievä loukkaantuminen heittäytymisen takia kuvasti hyvin isäntien taistelua. Kaikesta huolimatta savonlinnalaiset saivat kovan myllytyksen päätteeksi maalin, kun Kai Lehtinen siirsi hieman ennen puolta väliä tasavajaalla pässipaidat jälleen johtoon.

Keuruulaiset eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan Matias Kiiskinen tasoitti pelin Kouvalaisen laukomasta paluukiekosta vähän ennen toista erätaukoa. Toisella erätauolla keupalaisten varakapteeni Markus Rämä toivoi joukkueeltaan yksinkertaisesti huolellisuutta pelaamiseen.

KeuPa HT sai hanat kunnolla auki päätöserässä

Ottelun ratkaisu syntyi lopulta kolmannen erän alussa. Janne Kumpulaisen jäähyn päätyttyä jyväskyläläislähtöinen nuorukainen pinkoi boksista läpi ja vei kauden viidennellään sarjanousijan johtoon. Hetki tämän jälkeen syntyi voittomaali, joka oli eittämättä illan kummallisin. Matias Kiiskinen polki läpiajoon, jonka SaPKon veräjänvartija Petteri Similä torjui tultuaan vastaan lähes puolustusalueen puoleen väliin. Pikkumusta putosi kuitenkin Emppu Pulliaiselle, jonka kauden avausrysä vei KeuPa HT:n jo 4-2-johtoon.

SaPKo oli päätöserän täysin purjeessa, kun KeuPa HT teki mitä halusi. Ratkaisevan tuntuisessa viidennessä maalissa savonlinnalaiskassari Similä hapuili jälleen, kun Juuso Mörskyn laukoma kiekko putosi liian helposti Jormakalle. Vähän tämän jälkeen Jyväskylän Maalaiskunnasta kotoisin oleva hyökkääjä teki jo hattutempun passittaen samalla Similän vaihtoon.

Keuruulaisten haave pudotuspeleistä elää

Joonas Toivasen tekemä illan viimeinen maali toi hieman balsamia savonlinnalaisten haavoille loppulukemien ollessa 6-3.

− Tänään kävi se klassinen homma, että uskottiin omaan tekemiseen. Kolmannessa erässä me saimme yhden maalin ja sitten tulikin ketsuppipulloilmiö. Kolmas erä oli kaikenkaikkiaan huikea, summasi keuruulaisten kapteeni Taneli Maasalo.

Voitto oli pudotuspelipaikasta vääntävälle KeuPa HT:lle ehdottoman tärkeä. Keuruulaisten asemaa kohentaa vielä se, että SaPKo on pelannut yhden koitoksen enemmän. Savonlinnalaisten viikko on pelien osalta ohi. Jussi Tupamäen johtama miehistö puolestaan matkaa lauantaina Peliittojen vieraaksi.