Nelosketju valopilkkuna Kalevankankaalla

Roope Hämäläinen oli kentän näkyvimpiä hahmoja.
Kuva © Antti Varonen
Synkkään tappioputkeen ajautunut Heinolan Peliitat lähti etsimään valoa tunnelin päähän Kalevankankaan perjantai-illasta. Tappiotilastoihin saatiin kuitenkin illan päätteeksi kirjata jälleen yksi uusi lukema, sillä energisen neloketjunsa johdolla kotijoukkue Jukurit korjasi täyden pistepotin 2-0-lukemin.

Ottelun avauserä edettiin hyvin sekavissa merkeissä ja huippupaikat jäivät molemmissa päissä vähiin. Jukurit oli erässä aavistuksen niskan päällä ja sai kulmamyllyjen seurauksena paineen heinolalaisalueelle, mutta sen valmiimpaa hyökkäyspelistä ei näyttänyt tulevan.

Erän lopussa kuitenkin kotijoukkueen illan parasta osastoa ollut nelosketju iski avausosuman. Roope Hämäläinen sai kiekon maalin takana haltuunsa ja käänsi kiekon maalinedustalle, josta Joonas Kalliola survoi 1-0-maalin.

− Hyvä lähtö meiltä peliin ja ensimmäinen kymppi varsinkin ihan meidän hallintaa, mutta ei vaan saatu maalia. Sitten jäähyt vähän sotkivat peliä, mutta onneksi erän loppuun saatiin se maali, totesi jukurikäskijä Antti Pennanen.

Peliitat lähti otteluun vahvasti puolustuksen kautta ja siinä myös onnistui, sillä Jukureilla oli suuria vaikeuksia päästä parhaille tekosektoreille ja kauempaa tulleet laukaukset puolustus uhrautuvasti blokkasi. Puolustaja Roni Rukajärvi putosi joukkueen vahvuudesta heti ensiminuuteilla saatuaan kiekon kasvoihinsa.

− Saatiin taisteleva ja tiivis puolustuspeli, mitä lähdettiin hakemaankin. Rukajärvi sai kiekon kasvoihinsa ja hänen tilanteensa on avoin, kertoi peliittavalmentaja Lauri Merikivi.

Heinolaisilla oli myös omat paikkansa hyökkäyspäässä, mutta lähietäisyydeltä kokeilemaan päässeet Miika Heikkilä, Niklas Westerlund sen paremmin kuin Joona Montokaan eivät onnistuneet Tadeas Galanskyä yllättämään.

Jäähyjä, jäähyjä, enemmän jäähyjä

Toinen erä mentiin hyvin rikkonaisissa merkeissä, sillä erässä jaettiin peräti seitsemän kahden minuutin jäähyä. Peliittojen ylivoima oli kokonaisuutena melko hampaatonta, vaikka Westerlund kilauttelikin maalirautoja ja Galansky joutui kertaalleen venymään Christian Silfverin laukauksen tielle.

Alivoima joukkueella puolestaan toimi huomattavasti paremmin ja Antti Rautiola puolustussumpun avustuksella selvisi erikoistilanteista takaiskuitta.

− Alivoimaan olen erittäin tyytyväinen tänään, mutta ylivoiman kanssa on vielä tekemistä, Merikivi sanoi.

− Meillä oli riittävä määrä paikkoja maalintekoon siihen nähden, mihin paikkaan ja ketä vastaan tultiin pelaamaan. Onnikin pitää kuitenkin ansaita, sanaili Merikivi.

Tasakentällisillä pelatessa Jukurit oli pelissä niskan päällä, mutta huippupaikoilla ei mässäilty toisessakaan erässä. Parhaat tilanteet mikkeliläisille avautui alivoimalla, kun pirteästi esiintyneen nelosketjun Hämäläinen pääsi koettamaan kertaalleen läpiajosta.

Myös avausmaalin iskenyt Kalliola pääsi nokikkain Rautiolan kanssa ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, mutta laukaus suuntautui ohi maalin.

− Taululla on 2-0, mutta kyllä tämä meille sellainen 5-2 tai 6-3-peli oli. Meillä oli huippupaikkoja, Hämäläisellä parikin läpiajoa, mutta oli meidänkin tehokkuudessa tänään toivomista, harmitteli Pennanen.

Loppu vain kosmetiikkaa

Jukurit lopetti heinolalaisvieraansa pyristelyn heti päätöserän alussa. Peliittapuolustajan harhasyöttö päätyi Teemu Turusen lapaan ja hänen syöttönsä löysi maalin eteen unohdetun Oula Palveen, joka iski Rautiolan jalkojen välistä kiekon toistamiseen maaliin.

Tämän jälkeen Peliitat ei saanut enää kunnollista kiriä aikaan, vaan Jukurit jäädytti pelin ja puolusti viisaasti loppuun saakka. Nollapelin torjunut Galansky poimi varmasti kaukaa tulleet laukaukset ja otti muutaman tärkeän kopin.

− Peliitoilla oli neljä-viisi ihan huippupaikkaa ja Tadeas otti ne kaikki, joten hyvä peli häneltä, kehui Pennanen maalivahtiaan.

Peliitat haki vielä ottelun lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta ei saanut kunnollista pakkopeliä aikaan, vaan Jukurit piti kiekkoa ja haki ratkaisua tyhjään maaliin siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin ollen kolme pistettä kirjattiin kotijoukkueelle luvuin 2-0.

− Olen tyytyväinen siihen, miten joukkue laittaa itsensä likoon ja latautuu. Siellä oli tänään sitoutuneita pelaajia ja viisikoita, mutta se ei riittänyt voittoon, analysoi Merikivi.

− Meillä on nyt 20 tuntia aikaa, kun seuraava kerran pelataan. Tehdään tämä sama valmistautuminen uusiksi ja sitten mennään taas, käänsi Merikivi katseet jo tulevaan.

Voitosta huolimatta jukurikäskijä Pennanen näki pelissä parannettavaa.

− Pitää olla kunnianhimoinen ja kehittää peliä jatkuvasti. Peliitat oli tänään todella sitkeä ja laittoi meidät ahtaalle, hän totesi.

− Muutamaa meidän pelaajaa pitäisi myös puolustaminen kiinnostaa enemmän. Sitä kautta hyökkääminenkin helpottuu ja päästäisiin edes hyökkäämään.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat lauantaina. Jukurit matkustaa Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi ja Peliitat isännöi KeuPaa.