Hokki haki historiallisen voiton TUTOsta

MESTIS / Raportti
Hokki voitti TUTOn Turussa pitkän tauon jälkeen.
Kuva © Timo Savela
Turun perjantai-illassa TUTOn vieraaksi luisteli aikaisemmin Kupittaalla hyvin epäonnisesti pelannut Hokki. Kaikki putket päättyvät kuitenkin aikanaa, sillä Hokki poistui Kupittaalta vuosien tauon jälkeen voitto takataskussaan. Kajaanilaiset olivat turkulaisia parempia lopulta 0-2-lukemin.

Molempien joukkueiden peliä väritti läpi illan huolimattomuus. Kumpikaan joukkue ei tuntunut saavan peliään kasaan ja useaan otteeseen ottelua käytiinkin vajaalla miehistöllä jäähyboksin oven käydessä tinhaan tahtiin. Välillä näytti siltä, että kentällä hääri kourallinen pelaajia, joilla ei ollut mitään käsitystä siitä, mitä pitäisi tehdä.

Pelin voi kuitenkin sanoa olleen enemmän turkulais- kuin kajaanilaishallinnassa, vaikka TUTOn tekeminen uhkuikin enemmän tehottomuutta kuin tehokuutta. TUTO onnistui kuitenkin muutamaan otteeseen luomaan painetta Hokin päätyyn, kun taas Hokki onnistui käymään vain yksittäisillä verailuilla turkulaisten maalin luona.

− Meiltä on tällä hetkellä hieman kateissa hyökkäyspelin raikkaus. Siihen on saattanut vaikuttaa pitkän voittoputken katkeaminen ja niin sanottuun normaaliin rytmiin palaaminen, pohti Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

TUTOn ylivoima oli läpi pelin pelkkää jahkailua. Kiekkoa siirrettiin ahkerasti pelaajalta toiselle, mutta kukaan ei päässyt kunnolla laukomaan missään vaiheessa. Ensimmäisen erän lopussa TUTOlle aukesi kahden miehen ylivoima, joka kuitenkin sekin kuivui kasaan turkulaisten yritettyä turhan hankalia ratkaisuja.

Kajaanilaiset hyödynsivät paikkansa paremmin

Molemmilla joukkueilla oli ongelmia viimeistelyssä. Kiekko liikkui vikkelään päädystä päätyyn, mutta varsinaisiin vetopaikkoihin ei päässyt kumpikaan joukkue. Etenkin TUTOlla oli ongelmana vetojen kohdistaminen oikeaan osoitteeseen: innokkaana lähteneet laukaukset ajautuivat joko reilusti ohi tai suoraan päätyverkkoihin.

− Olen tyytyväinen hyökkäyspelaamiseen, sillä pystyimme luomaan kyllä hirvittävän määrän maalipaikkoja. Tänään jäi piippuun vain punalampun sytyttäminen, harmitteli TUTO-luotsi Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

Hieman yllättäenkin illan avausmaalia pääsi tuulettamaan kajaanilaispoppoo toisen erän puolessavälissä. Peli-intoa läpi illan uhkunut Jesse Puljujärvi lähti kiekon saatuaan viipottamaan lähes esteittä kohti turkulaismaalia ja ujutti kiekon taitavasti tolppien väliin.

− Jouduimme tänään tappamaan paljon jäähyjä ja se varmasti söi meidän hyökkäyspelienergiaa. Pystyimme kuitenkin ne vähäisetkin paikat hyödyntämään, totesi Laukkanen.

Sekä TUTO-maalilla torjunut Kaapo Kähkönen että kajaanilaisten maalia vahtinut Timo Niemi pelasivat molemmat vakuuttavan ottelun. Muiden kompuroidessa pitivät maalivahdit huolen siitä, että oma maali pysyy puhtaana. Erityisesti Niemi joutui taipumaan toisessa ja kolmannessa erässä TUTOn painettua päälle hullun lailla tasoitusmaali silmissä kiiluen.

Tasoitusmaali jäi turkulaisten osalta kuitenkin uupumaan. TUTO pääsi kolmannessa erässä aika ajoin niskan päälle, mutta muuten oivilta syötöiltä puuttui joka kerta viimeistelijä. Kiekko pyöri useaan otteeseen tolppien ja maaliviivan tuntumassa, mutta sisään asti sitä ei saatu.

− Tämä on siitä mielenkiintoinen peli, että se voittaa, joka tekee oikeat ratkaisut. Tänään me teimme vain vääriä ratkaisuja, totesi Lehkonen lopuksi.

Lopulta Hokin Riku Toivo vei turkulaisten viimeisetkin toiveet tasoitusmaalista iskettyään kiekon tyhjään häkkiin viimeisen peliminuutin aikana. Hokki otti maukkaan 0-2-voiton myötä täyden pistepotin mukaansa Kajaaniin.

Joukkueet jatkavat urakkaansa heti huomenna, kun TUTO kohtaa Tikkurilassa K-Vantaan ja Hokki matkaa Lempäälään LeKin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle