SaPKon ja KeuPan kohtaamisesta tuli maalivahtien taisto

MESTIS / Raportti
SaPKo kellisti KeuPan keskiviikkona.
Kuva © Antti Varonen
Vakuuttavasti edellisissä otteluissa pelannut Antti Karjalainen ei pystynyt pysäyttämään pässipaitojen viisikkohyökkäystä. Pässipaidoissa esiintynyt Antti Leskinen oli puolestaan maalillaan varma, ja pysäytti keuruulaisjoukkueen hyökkäykset SaPKon uskomattomista mokailuista huolimatta.

Ottelun avauserän alkuminuuteilla keuruulaiset ja savonlinnalaiset pelasivat tasaisesti. SaPKon laimeahko puolustus antoi KeuPalle muutamia vaarallisia paikkoja, mutta Antti Leskinen oli maalillaan kuin muuri.

SaPKon illan ensimmäinen onnistuja oli Rasmus Hämäläinen, jonka maali antoi pelille vauhtia. Savonlinnalaisten hyökkäyspään pelaaminen piristyi huomattavasti, mikä ajoi keuruulaiset puolustuskannalle. KeuPan vastahyökkäyksiin isäntäjoukkue ei päässyt tarpeeksi ripeästi mukaan, mikä teki hyökkäyksistä entistä vaarallisempia.

Pelin ratkaisijoina miehet maaleissa

Leskinen oli mies paikallaan pysäyttäessään pomppukiekkojakin varmoin ottein. Valittamista ei ollut myöskään Karjalaisen tarkoista kopeista. SaPKon käsittämättömien syöttö- tai puolustusvirheiden takia KeuPa pääsi yrittämään maalia useampaan otteeseen. Leskinen piti kuitenkin maalinsa puhtaana, vaikka sitten ilman puolustusta.

Mika Hyvärinen oli SaPKon seuraava maalintekijä, ja kotijoukkue pääsin kahden maalin johtoasemaan.

KeuPan hyvä karvaus johti hyviin maalipaikkoihin, useisiin sellaisiin, mutta maalilla loistavasti pelannut Leskinen torjui maalintekoyritykset. SaPKon puolustuspelissä oli paljon parantamisen varaa, mutta tällä kaudella "miesten peleihin" noussut puolustaja Sami Jekunen on nousemassa ykköskentän puolustuksessa suureen rooliin.

KeuPa sai kuin saikin kaipaamansa tasoituksen, mutta juuri kun vaihtopenkki oli ehtinyt kajauttaa ilonhuudon, näytti tuomari, ettei maalia hyväksytty. Syyksi kerrottiin, että maali oli tehty jalalla.

− Tuollaista maalipaikkamäärää me ei kärsitä antaa kun aletaan pelaamaan otteluvoitoista. Ne karkaavat ne otteluvoitot käsistä sitten, totesi SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen.

Peli oli rajua, ja tuomaripeli herätti vihaisia huutoja kummankin puolen vaihtoaitioissa. KeuPa näytti piristyneen huomattavasti toisen erän loppua kohden, eikä SaPKo päässyt lähtemään hyökkäyksiin kunnolla. Niinpä peli pyöri SaPKon puolustuspäädyssä.

Tasaista peliä tukivat maalivahtien torjunnat toisessa erässä: KeuPan Antti Karjalainen 11 ja SaPKon Leskinen 12.

− Tänään oli Leskinen erinomainen maalissa, ei se yhtään ollut huonompi kaveri toisessakaan päässä, mutta ehkä sen kamppailun Leskinen tänään voitti, kehui Sinkkonen.

Maalinteko- ja maalinestopeli

Kolmanteen erään KeuPa virkistyi entisestään. Keuruulaiset painostivat kovasti, ja peli pyöri pääasiassa kotijoukkueen puolustuspäädyssä. Niinpä aavistettavan tasoitusmaalin häkkiin veisteli Emppu Pulliainen.

Kun SaPKo viimein pääsi lähtemään hyökkäykseen, pysyi peli vierasjoukkueen puolustuspäädyssä. Loppuniittinä toimi SaPKon 3-1-maali.

− Tämä on maalintekopeli ja maalinestopeli ja SaPKo käytti maalintekopaikat paremmin hyväksi kuin me, tiivisti KeuPan päävalmentaja Kari Rautakorpi.

SaPKo jatkaa pelejään perjantaina vieraissa TUTOa vastaan. KeuPa puolestaan päättää runkosarjansa kotiottelulla Peliittoja vastaan lauantaina. Tässä pelissä ratkaistaan todennäköisesti viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo.

» Lähetä palautetta toimitukselle