SaPKo venyi voittoon häntäpään taistossa

Kai Lehtinen ampui ratkaisun jatkoajalla.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo haki 3-2-vierasvoiton perjantain Mestiskierroksen häntäpään taistossa. Kai Lehtinen ratkaisi lopulta ylitöiksi menneen ottelun jatkoajan viimeisellä minuutilla. Ottelun loppulukemat kirjattiin 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-1).

SaPKo tuli ottelun avauserään hyvällä liikkeellä ja painoi pelin kotijoukkueen päätyyn. Ensimmäiset 10 minuuttia kiekko pyöri pääosin KeuPan alueella ja vierasjoukkue oli erässä huomattavasti pirteämpi.

Erno Suomalainen KeuPa-maalilla aloitti pelin loistavasti ja pysäytti avauserässä 20 laukausta, joukkoon mahtui muutama todellinen huippukoppi ja läpiajon torjunta. SaPKon Petteri Similä pääsi erässä huomattavasti helpommalla torjumalla ainoastaan neljä laukausta.

Molemmat joukkueet pääsivät avauserässä kokeilemaan ylivoimaansa kahdesti. Molemmat pelasivat hyvää ylivoimaa, mutta tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

Erä näytti jo päättyvän maalittomana, kun KeuPa iski yllättäen. Pelikellossa oli jäljellä kolme sekuntia, kun Teemu Huttu kauhoi b-pisteen aloituksen taakse ja puolustaja Jani Ollitervo yllätti räväkällä laukauksellaan Petteri Similän. Maalin syntyaika 19.59.

KeuPa kuskin paikalla toisen erän

Heti toisen erän alkuun SaPKo sai kiekon KeuPa-maaliin, mutta osuma hylättiin korkealla mailalla tehtynä. Maalin ilmasta ohjannut Juuso Forsström protestoi tuomiota kovasti, mutta tuomarin näytöt olivat selkeät.

KeuPa tuli toiseen erään selkeästi pirteämpänä. Joukkue liikutti hyvin kiekkoa ja loi erässä loistavia paikkoja. SaPKollakin oli omat maalipaikkansa. Paras paikka siunaantui Miiko Hitzille joka pääsi kasvotusten KeuPa-vahdin kanssa. Suomalainen vei pidemmän korren ja venyi hienoon torjuntaan.

KeuPan Hutulla oli tilaisuus lisätä kotijoukkueen johtoa, kun mies polkaisi hyvällä jalalla SaPKo-puolustajien välistä läpiajoon. Similä torjui Hutun yrityksen varmasti ja eleettömästi.

Erän viimeisellä minuutilla Janne Kumpulainen ja Juuso Mörsky karkasivat 2-1-hyökkäykseen. Kiekko liikkui hienosti kaksikon välillä, Kumpulainen tarjosi ja Mörsky latasi kiekon suoraan syötöstä Similän jalkojenvälistä verkkoon.

SaPKo aloitti hurjan taka-ajon kolmannen erän alussa. Pian kiekko oli ensimmäistä kertaa KeuPa-maalissa. Iiro Sulin toimitti kiekkoa maalille siniviivalta ja hyökkääjä Mika Hyvärinen ohjasi pelivälineen maaliin ohi voimattoman Suomalaisen.

Eikä aikaakaan kun Hintz oli jälleen karussa KeuPa-puolustajilta, Suomalainen piti kuitenkin kotijoukkueen voittohaaveita yllä ja nollasi miehen läpiajosta toistamiseen.

Päätöserän viimeinen neljännes sai KeuPan kannalta huonoimman mahdollisen alun, kun Kumpulainen otti turhan jäähyn huitomisesta. KeuPa taisteli mallikkaasti alivoimalla, mutta vain hetki siitä, kun kotijoukkue tuli täysilukuiseksi kiekko oli maalissa. Puolustus ei saanut siivottua kiekkoa pois maalin edustalta ja irtokiekkoon ensimmäisenä ehtineellä Miika Roineella oli helppo työ nostaa kiekko maaliin.

Trilleriin kyseenalainen ratkaisu jatkoajalla

Huippujännittävä perjantai-ilta venyi Keuruulla aina jatkoajalle saakka, jossa ratkaisun tehtaili lopulta vierasjoukkue SaPKo. Forsström karvasi kiekon KeuPa-hyökkääjältä laidan vieressä ja vapautti Kai Lehtisen läpiajoon. Lehtinen veivasi kiekon komeasti rystyltä häkkiin ja SaPKo sai aihetta juhlaan.

KeuPa protestoi maalia rajusti. KeuPa-hyökkääjä kaadettiin keuruulaisten mielestä väärin keinoin ja tuomarit saivatkin juttuseuraa pitkälle ottelun päätyttyä. Kovimmalla tavalla ottelun ratkaisuun reagoi KeuPan kakkosvalmentaja Tero Leinonen joka nakkasi fläppitaulun vaihtoaitiosta jäälle. Tästä hyvästä toimihenkilön pelirangaistus.

SaPKo-käskiä Janne Sinkkonen antoi ottelun jälkeen tunnustusta vastustajalle.

− Hienoja elementtejä vastustajan pelissä, vastustajalla oli mahtava puolustus taistelussaan.

− Sinkkonen kehui myös kotijoukkueen loistavaa maalivahtia.

− Vääryys ei olisi ollut, vaikka kolme pistettäkin olisi tullut, kahteen pisteeseen ollaan kuitenkin tyytyväisiä, Sinkkonen päätti.

KeuPa-valmentaja Jussi Tupamäki antoi kehuja myös maalivahti Suomalaiselle. Tupamäki ei ollut ollenkaan tyytyväinen oman joukkueen viisikkopuolustamiseen.

− Liikaa annettiin keskustaan paikkoja, tietyissä asioissa pieni kurinalaisuus puuttuu johtoasemassa pelamisessa, totesi Tupamäki.

KeuPa sai myös huonoja uutisia kun Jesse Lindsten putosi kesken pelin pois.

− Lindstedtin tilanne ja diagnoosi selviävät tarkemmin alkuviikosta, Tupamäki kommentoi.

KeuPan matka jatkuu seuraavaksi keskiviikkona Peliittojen vieraaksi Heinolaan. SaPKo kohtaa Peliitat jo huomenna Heinolassa.