KeuPalle arvokkaat pisteet häntäpään taistosta

MESTIS / Raportti
Tomi Ahosen ensimmäinen Mestis-maali tuli makeaan paikkaan.
Kuva © Timo Savela
KeuPan ja SaPKon välinen vääntö oli vauhdikasta kiekkoa, vaikka maaleja nähtiinkin vain kolme. Tiukan kamppailun sankariksi nousi kotijoukkueen Tomi Ahonen, jonka ensimmäinen Mestis-osuma varmisti KeuPan 2-1-voiton.

Ottelun avauserässä edettiin hyvin tasaisissa merkeissä. Peli aaltoili päästä päähän ja muutama hyvä tilannekin nähtiin kentän molemmissa päissä.

KeuPa oli erässä aavistuksen aktiivisempi hyökkäyspäässä ja aiheutti ahneella karvaamisellaan vaikeuksia SaPKo-puolustukselle.

Tämä myös avasi vieraille vastahyökkäysmahdollisuuksia ja Miiko Hintz sekä Kristian Kangas pääsivätkin vuorollaan nokikkain Oskari Setäsen kanssa, mutta Lukko-laina nollasi yritykset.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla molemmat pääsivät kokeilemaan myös ylivoimansa toimivuutta. SaPKo sai vaarallisen pyörityksen keuruulaisalueelle, mutta isännät maalivahti Setäsen johdolla kestivät alivoimatilanteen.

Kun myöskään KeuPa ei omalla ylivoimallaan maalia saanut aikaan, poistuttiin erätauolle ympäripyöreissä tasalukemissa.

Maalista virtaa peliin

Toisen erän alkuun KeuPa pääsi koittamaan toistamiseen ylivoimaa, kun Iiro Sulin joutui kaatamaan Tomi Ahosen. Tilanteesta seuranneella ylivoimalla Janne Kumpulaisen syöttö löysi maalin kulmalta Juuso Mörskyn, joka iski keuruulaisille 1-0-johtomaalin.

Maalista kotijoukkue sai hurjasti lisävirtaa ja erä mentiinkin pitkälti KeuPan hallitessa peliä. Erityisesti avausmaalin syöttänyt Kumpulainen oli hyvällä pelipäällä ja loi useampia vaarallisia tilanteita Antti Leskisen vartioimalle SaPKo-maalille.

SaPKo-käskijä Janne Sinkkonen yritti saada vierailijan peliä kuosiin ottamalla aikalisän erän puolen välin jälkeen, mutta aikalisäkään ei savonlinnalaisten tilannetta parantunut.

SaPKo ei päässyt erässä kunnolla edes hätyyttelemään Setästä, vaan laukaukset lähtivät kaukaa ja olivat helppoja poimittavia keuruulaisten maalivahdille. KeuPan Onni Toivanen pääsi kokeilemaan vielä erän loppupuolella läpiajosta lisäosumaa, mutta laukaus meni Leskisen torjunnan kautta päätyverkkoihin.

Gorilla putosi päätöserässä

KeuPalle päätöserän alku oli erittäin vaikea, sillä joukkue otti ensimmäiseen kymmenminuuttisen kolme rangaistusta. Kaksi ensimmäistä alivoimatilannetta joukkue vielä selvitti, mutta kolmannella Mikko Nuutinen laukoi pässipaidat tasoihin.

Ottelu näytti jo etenevän jatkoajalle, mutta isännät olivat eri mieltä. Joonas Toivasen jäähyn aikana kiekko ei vielä löytänyt tietään verkon perille, mutta ylivoiman päätyttyä KeuPa-ikoni Ahonen ampui uransa ensimmäisellä Mestis-maalilla kotijoukkueen 2-1-johtoon.

SaPKo haki vimmatusti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta keuruulaisryhmä puolusti maalinsa loppuun saakka ja nappasi tärkeät kolme pistettä 2-1-voitolla.

KeuPa pääsee huilaamaan peleistä nyt viikoksi, sillä se pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina JYP-Akatemiaa vastaan. SaPKon taistelu sarjapisteistä puolestaan jatkuu jo lauantaina, kun se isännöi TUTOa.

» Lähetä palautetta toimitukselle