SaPKon selkäranka taipuu, muttei anna periksi

MESTIS / Raportti
SaPKo on saanut tehdä voittojensa eteen töitä, eikä perjantai-iltakaan ei ollut poikkeus.
Kuva © Antti Varonen
Keväthurmiossa liitävä SaPKo sai vastaansa ennakkoluulottoman, viimeistä pudotuspaikkaa käsissään pitävän KeuPan. Pässipaidat selättivät ensimmäisen erän vaikeudet ja veivät Mika Hyvärisen johdolla ottelun varsin runsaslukuisesti.

Tappioton putki huokui savonlinnalaisista itsevarmuutena omaa tekemistä kohtaan. Joukkue sai perjantai-illan koitoksessa heti KeuPan päätyyn kulmapelin pyörimään, samalla pakottaen keuruulaiset vaikeuksiin.

Isäntien itsevarmuus kuitenkin kostautui, sillä joukkueen puolustuslinjan selustaan jäi jatkuvasti tilaa. KeuPa käyttikin tilaisuuden tehokkaasti hyväkseen, kun useasti pässipaitoja vastaan onnistunut Kaarlo Jormakka siirsi kiekon takatolpalta tyhjiin Juuso Mörskyn oivaltavasta syötöstä.

KeuPa iski viiden minuutin päästä toistamiseen savonlinnalaisten ylipelatessa. Jussi Viitanen nappasi kiekon puolustussiniviivalla ja karkasi läpiajoon harhauttaen hieman epävarman Antti Leskisen.  

SaPKo jatkoi aktiivista hyökkäyspeliään, mutta KeuPan kolmen maalin vierasjohto oli enemmän kuin lähellä. Leskisen torjuttua läpiajon Mika Hyvärinen palautti uskon kotijoukkueen tekemiseen, kun terävä laukaus b-pisteen kaarelta löysi tiensä Erno Suomalaisen taakse. 

− Leskisen torjunta 0-2-tilanteessa takasi tänään kuitenkin voiton, jos niin pitkälle mennään, SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen totesi.

Takaa rinnalle ja ohi

Ensimmäisen erän lopulla syntynyt kavennusmaali käänsi asetelmaa SaPKolle. Joukkue tiivisti entisestään viisikkoaan ja voitti kaksinkamppailuja kaukalon molemmissa päädyissä. Väistämättömänä seurauksena KeuPan vastahyökkäykset olivat laskettavissa kahden käden sormilla.

Pitkään ilmassa roikkunut tasoitusmaali näki päivänvalon, kun Juuso Forsström runnoi kiekon väkisin maaliin keuruulaisten estelyistä huolimatta. Vain hetkeä myöhemmin kotiyleisö räjähti Mika Mörskyn upean yksilönsuorituksen päätteeksi.

Tehoillen kolme pistettä

Toisen erän salamamaaleista vierasjoukkue ei enää toipunut. Keuruulaiset sortuivat jäähyilyyn hermokontrollin pettäessä. SaPKon erikoistilannepelaaminen oli ottelussa viimeiseen asti hiottu. Kaiken kaikkiaan kuudesta maalista kolme syntyi ylivoimalla.

Pässipaidat ovat näin olleet voittamattomia jo liki kuukauden. Lauantaina joukkue saa vastaansa KooKoon, joka on savonlinnalaisille ollut lähikuukausina suosiollinen vastus.

− Aikansa kun on turpaan ottanut, niin nautitaan nyt tästä voittamisesta. Huominen tulee kuitenkin nopeasti eteen, joten nyt lähdetään keskittymään ja latailemaan siihen, Sinkkonen päätti.

KeuPan Jussi Tupamäki antoi joukkueelleen risuja, mutta tarkensi paikallaolijoille vastuun kuuluvan yhtä lailla myös valmentajalle.

− On kaksi sellaista asiaa, jotka tulevat määrittämään meidän koko loppukauden. Ensimmäisenä piirun tarkka ajatus, siitä, miten toinen erä pelataan. Se käytiin jo eilen läpi videoilla, mutta sitä ei toteutettu oikeastaan sekuntiakaan. 

− Toinen asia on tämä jäähyily. Hävisimme kirimme sitten siihen, siis ihan turhiin hölmöilyihin. En tule hyväksymään yhtään tuollaista väkivaltaisuusjäähyä. Se ei ole hyvän joukkueen merkki, Tupamäki naulasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle