Käynnistyykö Peliittojen vieraskone Mikkelissä?

MESTIS / Ennakko
Juhliiko Jukurit Mikkelissä Peliittojen kustannuksella?
Kuva © Antti Varonen
Mikkelissä kohtaa kaksi Mestiksen ääripään joukkuetta, kun sarjajumboksi pudonnut Peliitat haastaa vahvavireisen Jukurit.

Kotijoukkue Jukurit on hyvässä vireessä. Joukkue viilettää neljän ottelun voittoputkessa ja on sarjassa toisena heti Kouvolan KooKoon jälkeen. Sarjan keskikastiin ja sen alapuolelle ennakoidut joukkueet SaPKo, K-Vantaa, KeuPa HT ja Hokki ovat joutuneet toteamaan viimeaikoina mikkeliläiset paremmakseen.

Peliitat ovat sen sijaan suurissa vaikeuksissa. Heinolalaiset ovat hävinneet kaikki marraskuun ottelunsa yhtä kamppailua lukuun ottamatta. Vaikea tilanne onkin näkynyt joukkueen peli-ilmeessä: epäonnistumiset ovat musertaneet joukkueen itseluottamuksen täysin, eikä taistelutahtoa sarjapisteistä tunnu enää punapaidoilta löytyvän.

Vastavireiset joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Lokakuun alkupuolella pelatuista kummastakin ottelusta voittajana poistui Jukurit. Ensimmäinen kamppailu päättyi Jukureille luvuin 3-1 ja toinen maalein 6-3.

Peliitojen vierasottelut eivät ole sujuneet kovinkaan hyvin, sillä joukkue on onnistut voittamaan ainoastaan yhden kolmestatoista vierasottelusta; senkin yli kaksi kuukautta sitten. Suurin kysymys lieneekin, että onnistuuko Peliitat katkaisemaan murheellisen putkensa?

Jukureiden kotiottelut ovat kauden aikana sujuneet ailahtelevasti ja joukkue onkin voittanut vain puolet kotiotteluistaan. Kenties suurin syy tappioihin lienee henkisellä puolella, sillä joukkueelle on sattunut runsaasti virheitä ottelun loppuhetkillä.

Vierailijoiden kokoonpanosta puuttuu useampi runkopelaaja. Etenkin puolustus kärsii loukkaantumisista, sillä Jaakko Lehtonen ja Ilari Metsola eivät ole pelikunnossa. Ville-Matti Koposen, Christian Silfverin ja Michal Kristofin onkin pystyttävä kantamaan joukkuetta reppuselässä mikäli Peliitat mielii pisteistä taistella.

Jukureiden puolustus koki hetkeksi tyhjennystä, kun Jani Forsström siirtyi lainalle HPK:n riveihin, jonka lisäksi muun muassa Riku Pitkänen ja Samuli Piipponen ovat sairaslomalla. Katseet kannattaakin kiinnittää Oula Palven johtamaan ketjuun, jonka laidoilla viilettävät Niko Laakkonen sekä Teemu Turunen, sillä kyseiset pelaajat ovat olleet ratkaisevassa roolissa Jukureiden edellisissä otteluissa.

Materiaalisestikin selvästi vahvempi Jukurit tulee todennäköisesti voittamaan ottelun edellisten otteluiden tapaan. Jukureilla ei kuitenkaan ole varaa liikaa virheisiin, sillä Peliitoilta tuntuu löytyvän ratkaisuvoimaa etenkin sarjan kärkijoukkueita vastaan.

Seuraa Heitä

Anton Ollikainen #70 |

Laitahyökkääjä

Debyyttikauttaan Mestiksessä pelaavaa Ollikaista on viihdyttävää seurata. Nopea, röyhkeä ja fyysinen pelitapa on pikkuhiljaa tuottanut tulosta myös pistesaldossa.

Erno Ripatti #72 |

Hyökkääjä

Jukureiden oma kasvatti on vakiinnuttanut pelipaikkaansa Mestiksessä. Ripatti on hiljalleen pystynyt tekemään myös miesten peleissä samoja asioita kuin seuran A-junioreissa. Kasvaako juonikkaan nuorukaisen pistesaldo perjantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle