Lykkääkö HCK turkulaisjuhlia?

MESTIS / Ennakko
Tommi Virtasella tulee olemaan kova iltapuhde HCK:n kovan hyökkäyskaluston kurissa pitelemisessä..
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
HCK isännöi Mestiksen toiseksi viimeisellä kierroksella lähes paineettomassa tilassa TUTOa. Siinä missä keravalaisten lopullinen sijoitus tulee lähes varmasti olemaan neljäs, TUTOlla on paljonkin panosta illan ottelussa. Voittamalla keskiviikkona turkulaiset varmistaisivat runkosarjan voiton.

Keravalainen HCK on jo varmistanut kotietunsa pudotuspeleissä. Neljäntenä majailevat keskiuusimaalaiset voivat vielä teoriassa nousta ohi KooKoon, jolla on viiden pisteen kaula HCK:hon. Tämä tosin edellyttäisi, että HCK voittaa molemmat jäljellä olevista otteluistaan, ja kouvolalaiset vastaavasti häviävät omansa.

Näin ollen HCK voikin lähteä rakentelemaan pudotuspelikoostumuksiaan suhteellisen rauhallisin mielin. Pudotuspelien alla sarjajohtaja TUTOn vierailu antaakin kotijoukkueelle parhaan mahdollisen suuntiman tulevasta.

HCK:n peli on viime aikoina sujunut varsin mallikkaasti. Vaikka joukkueen sairastuvalla on tällä hetkellä lähes kaksi kentällistä pelaajia, on varsinkin leijonapaitojen hyökkäyspelaaminen on ollut mallikasta.

Viime lauantaina HCK:n Mikkelin reissulta ei kuitenkaan jäänyt paljoa käteen. Kotijoukkue vei tuolloin voiton 6-3-numeroin, mutta HCK:n pelaaminen ei ollut huonoa, vaikka joukkueen tehohyökkääjiin lukeutuva Kristian Ruisma oli poissa kokoonpanosta silmävamman takia.

TUTOlle keskiviikon kohtaaminen on mahdollisuus runkosarjan voiton lunastamiseen. Ottamalla kaksi pistettä ottelusta, turkulaiset varmistavat piikkipaikkansa pudotuspeleihin lähdettäessä.

Päävalmentaja Ismo Lehkonen on koulinut joukkonsa hurjaan iskuun. Liiga-auditoinnissa mukana ollut joukkue on voittanut viimeisistä viidestätoista ottelustaan neljätoista.

Vaikka koko joukkue on pelannut viime aikoina erittäin valmista kiekkoa, on hyvästä vireestä erityisesti kiittäminen maalivahti Tommi Virtasta, joka valittiin vastikään Jatkoajan kuukauden pelaajaksi. Myös varaveskarina torjuva Kimmo Meriläinen on onnistunut aina veräjälle päästessään.

TUTOn piti saada täksi viikoksi lähes koko pelaajistonsa terveiden kirjoihin. Pitkäaikaispotilaaksi joutunut Antti Pusa saattoi kuitenkin saada seuraa TUTO-kapteeni Antti Virtasesta, joka loukkaantui perjantaina K-Vantaata vastaan pelatussa ottelussa. Kalle Moisio taklasi tuolloin Virtasta rumasti laidan läheisyydessä.

HCK ja TUTO ovat tavanneet tällä kaudella neljästi. Aikaisemmissa otteluissa voitot ovat jakautuneet tasan. Joukkueet ovatkin esittäneet keskinäisissä kohtaamisissaan hyvää ja tasaista kiekko, jota on mitä todennäköisimmin odotettavasti myös runkosarjan viimeisessä ja keskinäisen paremmuuden ratkaisevassa kamppailussa.

Seuraa Heitä

Otto-Eemeli Linke # |

Puolustaja

TUTO-taustainen Linke on herännyt joka kerta kun on ollut kyse vanhan seuran kaatamisesta. Linkellä on myös takataskussaan komea maali Jukurit-ottelusta, minkä luulisi nostavan nuoren puolustajan itseluottamusta.

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Anrei "Taikuri" Hakulinen tuuletti viime ottelussa kypärätemppua. Nuorukaisen maalivainu ei taatusti sammunut tähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle