Kautto nollasi K-Vantaan − SaPKon toiveet elävät yhä

MESTIS / Raportti
Jani Kautto piti SaPKon saumat elossa.
Kuva © Kiia Aha - kiia.aha@jatkoaika.com
SaPKo tarttui viimeiseen oljenkorteensa karsintojen välttämiseksi ja kävi hakemassa elintärkeän 0−3-vierasvoiton Vantaalta.

Isäntäjoukkue Kiekko-Vantaa varmisti paikkansa pudotuspeleihin, vaikka keskiviikkona käkättimeen tulikin. Sen lopullinen sijoitus runkosarjassa on kahdeksas ja vastaan tulee mitä todennäköisimmin runkosarjan ykkönen TUTO.

Sarjajumbo SaPKolle voitto puolestaan oli elintärkeä. Sen ero karsintaviivan yläpuolella majailevaan Peliittoihin on kolme pistettä ja yhdentenätoista olevaan LeKiin kaksi pistettä. 

Lauantain päätöskierroksen tuloksista riippuen savonlinnalaisilla on yhä saumat nousta "kuiville", sillä pässipaitojen maalierokin on tästä kolmikosta paras.

Illan ottelussa savonlinnalaisten ykkössankari oli maalivahti Jani Kautto, joka nollasi isännät 30 torjunnallaan.

Avauskymppi ratkaisi

SaPKo ei karsintapaineistaan Tikkurilassa piitannut. Voittomaaliksi jääneen 0-1-osuman tinttasi Pekka Niemimaa hieman ennen kahta peliminuuttia. Avauserän puolivälin tienoolla nähtiin pässipaitojen toinen maali Niklas Huovilan lavasta, tällä kertaa Niemimaan syötöstä.

Pässipaidat pitivät päänsä kylmänä, eivätkä päästäneet vantaalaisia maalintekoon. Vieraille avautui toisessa erässä sauma lisätä johtoaan jo kolmeen, mutta Jere Elon kampituksesta tuomittu Anssi Köykkä-Luovan rangaistuslaukaus ei Aaro Peltosen taakse uponnut.

Päätöserässä isäntäjoukkue lähti hakemaan tasoitusta muutamaa minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia. 0-2-osuman tintannut Huovila iski viimeisen niitin noin minuuttia ennen päätössummeria. 

Lauantaina pelataan Mestiksen runkosarjan päätöskierros. SaPKo on pakkovoiton edessään Talvisalossa, kun vastaan luistelee HCK. K-Vantaa puolestaan isännöi LeKiä, joka niin ikään rimpuilee pois karsinnasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle