Peli-iloa puhtaimmillaan Savonlinnassa

Etunimikaimat Iiro Sulin ja Iiro Vehmanen huomasivat Jatkoajan piilokameran ja näyttivät poseerauksen mallia.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon ja HCK:n välisessä Mestiken päätöskierroksen ottelussa ei ollut varsinaisesti panosta varsinkaan kotiedun pudotuspeleihin jo varmistaneen HCK:n kannalta. Ottelu oli kuitenkin mukavan vauhdikas ja kotijoukkue tarjosi kotiyleisölle hienon näytöksen kauden päätteeksi voittamalla sarjanelosen maalein 4-2 (1-0, 1-1, 2-1).

SaPKolla on ensi kaudeksi koossa vain vain kolme sopimusta päävalmentaja Janne Sinkkosen, maalivahti Antti Leskisen ja hyökkääjä Petja Summasen kanssa. Vaihtuvuus voi pahimmassa tapauksessa olla kauden jälkeen erittäinkin suurta, ja joukkueesta huomasi, että lauantai-iltana se halusi yhteiselle taipalelleen hienon päätöksen.

Sen se myös sai: isännät olivat koko ottelun potkun täysin ilman panosta pelanneita keravalaisia edellä ja Niklas Huovilan päätöserän kaksi maalia takasivat voiton. LeKi hävisi samaan aikaan oman ottelunsa, mutta Peliitat otti omassa ottelussaan tarvittavan pisteen pitääkseen kymmenennen sijansa. Näin savonlinnalaiset nousivat lopullisessa sarjataulukossa yhdenneksitoista.

− Pelistä minulla ei ole yhtään mitään sanottavaa, onnittelut SaPKolle voitosta. Näissä peleissähän käy yleensä niin, että se kuka haluaa voittaa niin se voittaa. Voidaan laatia vaikka mitä taktiikoita, mutta kun ei ole panosta niin ei ole panosta - ikävä kyllä panokset ovat häviämässä tästä lajista, naureskeli tappiosta huolimatta hymyilevä HCK-luotsi Mikael Kotkaniemi ottelun jälkeen.

Yhtä maalia

Avauserässä kotijoukkue oli selkeästi aktiivisempi osapuoli ja sai luotua pitkiä myllytyksiä Kotkaniemen suojattien päätyyn. HCK:n jalat näyttivät jääneen kliseisesti bussiin ja se näkyi selvästi kaikessa tekemisessä.

SaPKo sen sijaan pelasi tosissaan, mutta vapautuneesti. Kotiyleisö sai makeaa mahantäydeltä jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Teemu Huttu ohjasi Mikko Nuutisen kovan syötön aivan Aleksis Ahlqvistin vartioiman maalin ylänurkkaan.

Vajaan kymmenen minuutin kohdalla nähtiin tapahtumasarja, jota harvemmin Mestis-tasolla nähdään. Ensin SaPKon Iiro Sopanen pääsi läpiajoon, jonka Ahlqvist pysäytti ja suoraan vastahyökkäyksestä HCK-kapteeni Tomi Mustonen pääsi nokikkain Jani Kauton kanssa, mutta myös Kautto veti virkaveljensä tapaan maalivahtina pidemmän korren.

Isäntien hallinnasta huolimatta ensimmäisessä erässä ei enempää osumia nähty ja tauolle siirryttiin pässipaitojen 1-0-johtolukemissa.

Toisen erän alussa vieraatkin osoittivat heräämisen merkkejä hoitamalla ensin alivoiman ja tasoittamalla seitsemän minuutin kohdalla pelin 1-1:een Roope Rannan napakalla rannelaukauksella. Laukaus kimposi sisään maalivahti Kauton kaulan kautta ja ikävän näköisesti loukkaantunut Kautto joutui jättämään pelin kesken. Kauton korvasi rajallisesti peliaikaa kauden aikana saanut Leskinen.

SaPKo ei kuitenkaan antanut Kauton loukkaantumisen häiritä vaan siirtyi takaisin johtoon ottelun puolivälissä ylivoimalla Pekka Niemimaan osumalla. Erän lopussa peli sai myös hieman lauantai-illalle sopivaa lämpöä, kun joukkueet nahistelivat jatkuvasti Vesa Kulmalan laitataklauksen jälkiseurauksena.

Makea päätös kaudelle

Kun Huovila kolmannen erän alussa survoi illan ensimmäisensä maalinedustalta, alkoi voitokas päätös savonlinnalaisten kaudelle näyttää todennäköiseltä. Ranta kuitenkin toi yhdeksän minuuttia ennen loppua vieraat vielä maalin päähän, jälleen nätillä rannelaukauksella.

Kunnon takaa-ajoa se ei kuitenkaan saanut enää aikaan, ja Huovila iski loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla. SaPKo jäi ottelun jälkeen kiittämään fanejaan valmentajia myöten jäälle ja HCK taas lähti kättelyjen jälkeen nopeasti pois kaukalosta ja tulee varmasti pudotuspeleihin täysin erilaisella asenteella.

− Meille jäi se kymppisija otteluun panokseksi, kun taas kaverilla ei ollut mitään muuta panosta kuin se, että pysyvät ehjänä ja pelaavat pelin alta pois. Yhteenvedon aika on sitten varmaan myöhemmin, mutta hieno homma että joukkue antoi sen vastauksen yleisölle, että kausi haluttiin päättää voittoon, kommentoi liikuttuneen oloinen päävalmentaja Sinkkonen lehdistötilaisuudessa.

− Kaudessa on monta mutkaa, monta ylä- ja alamäkeä. Huuhdotaan ne sitten jossain vaiheessa alas, kerrotaan syyt ja etsitään syyllisiä. Tässä illassa hienoa voitto ja ei ainakaan jääty sarjassa viimeisiksi sen vuoksi.

SaPKo lähtee siis voitokkain mielin kesälomille. HCK aloittaa puolivälierät tiistaina 11.3. kohtaamalla Hokin kotonaan.