Päättääkö SaPKo kautensa kunnialla vai viedäänkö sitä kuin pässiä narussa?

MESTIS / Ennakko
Näkyykö SaPKon synkän kauden päätöksessä vielä pilkahdus valoa?
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Lauantaina runkosarjan viimeisellä kierroksella kohtaavat SaPKo ja HCK talvisalon jäähallissa Savonlinnassa. Vaikka yleisön kannalta katsoen elementit pelillisesti totaaliselle pannukakulle ovat olemassa, niin kumpikaan joukkue tuskin sortuu olemaan paikalla vain läsnäolon pakosta.

Torstaina tehty Jääkiekkoliiton kabinettipäätös Mestiksen karsintojen poistamisesta, helpotti illan isäntäjoukkueen SaPKon pahinta tuskaa. Kyseinen päätös myös poisti ainoan varsinaisen tärkeän jännitysmomentin koko päätöskierroksen viimeisistä otteluista.

Vaikka illan ottelussa ei varsinaista merkityksellistä panosta enää ole, niin peli tuskin menee miksikään kyllästyneeksi läpsyttelyksi. SaPKolla on takana vaikea kausi ja pässipaidat haluavat varmasti päättää kautensa kotiyleisön edessä voittoon. Unohtaa ei sovi myöskään sitä, että tähtien osuessa oikeaan asentoon on SaPKolla kolmen pisteen voitolla mahdollisuus nousta jopa sarjassa kymmenenneksi ja välttää häpeällinen sarjan jumbosija.

Suuria muutoksia ei savonlinnalaisten kokoonpanoon varmasti ole tulossa, sillä joukkueella on alla hieno 0-3 vierasvoitto Kiekko-Vantaasta.

Myös HCK:lla riittää motivaatiota isäntäjoukkueen kukistamiseen. Savonlinnalaiset ovat olleet HCK:lle todella paha kanto kaskessa, sillä leijonapaidat ovat voittaneet kauden neljästä ottelusta vain yhden. SaPKo onkin ainoa joukkue jota HCK ei ole kyennyt kertaakaan tällä kaudella voittamaan kotonaan. Vierasvoitto nyt runkosarjan päätteeksi toisi hieman balsamia kotitappioiden viiltämiin haavoihin.

Ottelu toimii myös keravalaisille hyvänä kenraaliharjoituksena tulevia ensi viikon pudotuspelejä varten, jotka tuntuvat alkavan loukkantumisten rasittaman HCK:n kannalta hieman liian aikaisin.

-Onhan se tietysti vähän harmi, että runkosarjan viimeinen peli on lauantaina ja pudotuspelit alkavat jo tiistaina. Pelaajia ajattelen toivoisi, että jokainen joukkue saisi hetken nuolla haavoja ja keskittyä rauhassa pudotuspeleihin, HCK:n apuvalmentaja Joni Petrell kommentoi seuran nettisivuilla.

HCK:n kokoonpanoon ei myöskään ole odotettavissa suurempia muutoksia, joukkue lähtee otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona TUTOa vastaan. Kymppitilinsä täyttymisen vuoksi TUTO ottelusta sivussa ollut Roope Ranta on jälleen mukana pelaavassa kokoonpanossa.

Seuraa Heitä

Iiro Sulin #78 |

Puolustaja

Ässien A:n kapteeni vaihtoi täksi kaudeksi juniorikaukalot miesten peleihin. Pelasi erinomaisen kauden ja oli heti pässinuttujen johtavia puolustajia. Kehitys niin hyvää, että SaPKo haluaa varmasti pitää miehen riveissään myös ensi kaudella.

Jozef Sladok #5 | HCK

Puolustaja

Lievän kohun myötä turhan tappelijan maineen saanut iso slovakkipakki pääsi vihdoin pelaamaan täyden ottelun viime keskiviikkona. Alussa pelituntuma oli hieman vaisu, mutta paransi pelin sisällä otteitaan huomattavasti. Vankka, ulottuva ja rauhallinen peruspakki, joka avaa peliä varmasti. Sisäänajetaan pudotuspeleihin oletettavasti saa huomattavasti enemmän peliaikaa kuin TUTO-ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle