LeKi lomille murskatappion myötä

Matti Lamberg rokotti Kisaa kahdella maalilla.
Kiekko-Vantaa löi LeKin Mestiksen runkosarjan päätöskierroksella maalein 7-3. Lohipaidat jatkavat kauttaan pudotuspeleissä, kun taas LeKi lähtee kesälomille.

Panoksettomassa runkosarjan päätösottelussa Kiekko-Vantaa osoittautui LeKiä vahvemmaksi. Kisa valui tappion myötä sarjajumboksi, kun Peliitat ja SaPKo haalivat pisteitä päätösotteluissaan.

Alkutahdit vantaalaisten voitolle olivat korealaiset. Sanghoon Shin osui jo avausminuutilla, ja lisää löylyä löi Jinhui Ahn hieman ennen avauserän puoliväliä.

Toisessa erässä Kisan Lassi Mattila kavensi ylivoimalla 2-1:een, mutta sitten kyyti oli kylmää. Heti kavennuksen jälkeen Samuli Valvisto osui isännille, ja muutamaa minuuttia ennen erätaukoa Matti Lamberg vei lohipaidat jo 4-1-johtoasemaan.

LeKin veskariduo Jarno Laitinen - Lauri Rämö pelasi ottelun puoliksi niin, että Rämö luisteli veräjälle hieman Valviston osuman jälkeen. Kiekko-Vantaan maalilla niin ikään vaihtui mies, kun Henri Tikkanen pääsi torjumaan päätöserän Joona Partasen pelattua ensimmäiset 40 minuuttia.

Vantaalaiset menivät päätöserässä menojaan, kun Aleksi Rekonen ja Artem Iossafov löivät taululle jo 6-1-lukemat.

LeKi pääsi kuitenkin jyvälle, kun se iski kahdesti vain neljäntoista sekunnin sisään. Kirivaihe tuli kuitenkin liian myöhään, sillä Aleksi Oreniuksen ja Juha Suomaan häkit kävi kuittaamassa Lamberg kolmea sekuntia ennen päätössummeria.

Loppulukemiksi jäi näin 7-3. LeKi aloittaa lomat, kun taas vantaalaisjoukkue pääsee voiton maku suussaan haastamaan TUTOa puolivälieriin, jotka alkavat tiistaina Turussa.