Jukurit selvästi Hokkia vahvempi runkosarjan päätöksessä

Teemu Virtala voitti Mestiksen pistepörssin, vaikkei pistetili tänään karttunutkaan.
Molemmille joukkueille panoksettomassa ottelussa ei yleisölle suuria tarjoiltu. Henkilökohtaisia panoksia sen sijaan oli niin pistepörssin kuin syöttöpörssinkin voiton kannalta. Itse ottelua hallitsi suvereenisti vierasjoukkue Jukurit, joka veikin ottelun lopulta numeroin 0-4 (0-1, 0-2, 0-1).

Ottelu oli alusta loppuun Jukureiden hallinnassa, ja mikkeliläisjoukkue näin ollen ansaitsi voittonsa kiistattomasti. Vahvana kotijoukkueena tunnettu Hokki oli kauden aiemmista kotiotteluista poiketen todella vaisu ja jopa aneeminen läpi ottelun. Vaikka panosta ei kummallekkaan joukkueelle ollutkaan, oli molemmissa joukkueissa yksilöitä, jolla riitti henkilökohtaisia panoksia.

Kajaanissa jäällä nähtiinkin tänään neljä eri pörssivoittajaa, joista kukaan ei onnistunut kaunistelemaan tilastojaan. Pistepörssin voittaja Teemu Virtala jäi tosin tänään pisteittä, samoin syöttöpörssin voittaja Toni Jalo sekä tulokkaiden pistepörssin nimiinsä vienyt Timo Hiltunen. Myös jäähypörssin ykkösnimi Teddy Da Costa jäi ilman jäähyjä.

Ottelun näkyvin hahmo oli Nestori Lähde. Lähde oli mukana muutamassa tappelussa, joista ensimmäinen nähtiin jo puolen minuutin pelin jälkeen. Lisäksi Lähde teki kaksi Jukureiden neljästä maalista. Ensimmäisen maalin Lähde teki vajaan kuuden minuutin kohdalla, iskiessään Ilkka Vaarasuon laukauksesta tulleen irtokiekon maaliin.

Vajaat kolme minuuttia myöhemmin Lähde oli jälleen mukana iskujen vaihdossa. Vain vastustaja vaihtui Jussi Makkosesta Jarkko Heikkiseksi. Jukurien maalin ja maalinedusnujakoiden lisäksi avauserän kohokohdaksi voidaan laskea enintään Matus Vizvaryn huikean hieno, kova ja ennen kaikkea puhdas taklaus, joka sai Niko Laakkosen keräilemään varusteitaan ja ehkä vähän muutakin.

Salamamaali ratkaisi ottelun

Peli oli lopullisesti ohi heti toisen erän alussa. Erä vanheni vain 15 sekuntia, kun Lähde upotti toisen maalinsa. Lähde pelattiin vapaaseen laukaisupaikkaan, mutta silti Teemu Seppänen sai ottaa tämän maalin omiin nimiinsä, sillä sen verran helposti veto upposi, vieläpä hanskakäden puolelta.

Hiukan ennen ottelun puoltaväliä nähtiin illan komein osuma. Jyväskylästä Jukureihin siirtynyt Oula Palve sekä Joel Lehtinen juonivat kauniin kuvion, jonka päätteeksi Jaakko Turtiainen sai kunnian laukoa kiekon verkon perukoille. Hokin pelaajien tunnetason rippeistä oli merkkinä ainoastaan nahistelut. Kotiyleisölle harvoja valopilkkuja oli Samu Pitkäsen selätysvoitto itseään reilusti päätä pidemmästä Samuli Piipposesta.

Jos eriä vertaillaan keskenään, voidaan todeta vain huono, huonompi, huonoin, erityisesti kotijoukkueen osalta. Kolmannessa erässä nähtiin Jukureiden neljäs maali Palveen toimesta, eikä paljon muuta. Jukurivahti Oskari Setäsen nollapeli tuli harvinaisen helpolla, 19 torjunnalla. Myös joukkueiden valmentajat olivat erittäin vähäsanaisia ottelun jälkeen.

− Semmoinen tilanne mikä molemmilla oli, ettei ole panosta, niin sehän on kypsyyden testi sitten. Kyllä minä ihan tyytyväinen olen pelaajien tapaan, miten ne ratkaisi tuota ottelua. 40 minuuttia oli meiltä ihan hyvää peliä ja ansaittiin johto, tiivisti mikkeliläisten päävalmentaja Antti Pennanen.

− Ei tästä jälkipolville jäänyt mitään isoa tarinaa. Ei tietysti pysty olemaan tyytyväinen siihen ilmeeseen, millä pelattiin. Lähtökohdat olivat vaikeat, niin kuin kollega totesi, tyytyi kotijoukkueen Petri Mattila kommentoimaan.

Molempien joukkueiden kausi jatkuu tiistaina puolivälierien avausotteluilla. Hokin matkustaa Keravalle HCK:n vieraaksi, kun taas Jukurit kohtaa Sportin vieraissa.