K-Vantaa hakee virettä pudotuspeleihin, LeKi pelaa enää kunniasta

MESTIS / Ennakko
Loppua odotellessa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Runkosarjan päätöskierroksella Kiekko-Vantaa isännöi Lempäälän Kisaa. Pelissä ei ole varsinaista panosta, mutta Vantaa hakee voitokasta kenraalia TUTO-sarjaan, ja LeKi haluaa päättää kauden hymy suupielillä.

Runkosarja päättyy naistenpäivänä lauantaina 8.3., jonka jälkeen tiukka 56 ottelun rypistys on ohi. Ennen kuin päivä on vaihtunut sunnuntaiksi, on Lempäälän Kisan Mestis-kausi paketoitu joukkueen jäädessä pudotuspelien ulkopuolelle. Sen sijaan kotijoukkue Kiekko-Vantaa jatkaa pudotuspeleihin TUTOa vastaan.

Pelillä ei ole varsinaista panosta, sillä Kiekko-Vantaa tulee olemaan kahdeksas runkosarjan loputtua, ja vaikka LeKin sija on vielä auki, ei sillä ole merkitystä. Kun päätös karsintojen väliin jättämisestä tuli, oli huokaisu syvä Lempäälässä. Vielä keskiviikkona valmentaja Jarkko Gladin kommenteista paistoi pakkovoitto tarve:

− Pisteet lasketaan vasta, kun kaikki pelit on pelattu. Lauantaina siis voitetaan.

Kisa pelaa siis vain kunniasta ja välttelee varmasti turhia loukkaantumisia. Ainahan kausi on mukava päättää voittoon, joten helpolla ei kotijoukkue pääse. Viimeisten pelien aikana Glad on saanut joukoistaan paljon irti, ja pisteitä on tullut kolmesta perättäisestä ottelusta. Etenkin ykkösketju Antti HildenLassi MattilaMarkus Korkiakoski on ollut hyvässä pistevireessä.

Viimeiset viritykset

Vaikka sarjatilannetta katsoessa myöskään Kiekko-Vantaalla ei ole panosta, on sillä silti selvästi enemmän pelissä kuin lempääläisillä. Peli on viimeinen koitos ennen pudotuspelejä, joten viimeiset hienosäädöt on nyt tehtävä.

Kuntokäyrä on ollut vantaalaisilla laskeva, sillä viimeiset kolme peliä ovat olleet tappiollisia. Kolme pistettä napsahti tilille tasan kuukausi sitten. Tähän peilatessa voitto toisi varmasti uuden itseluottamuspiikin.

Loukkaantumislistoilla ovat LeKiltä edelleen Aki Juusela sekä Vili Palola. Matias Simontaival on myös puuttunut kokoonpanosta viime peleissä. Molempien joukkueiden tarkat kokoonpanot muovautuvat vasta pelipäivän aamuna. Kiekko-Vantaalta puuttuu rosterista pelikieltoa kärsivä hyökkääjä Kalle Moisio.

Naistenpäivän kunniaksi naiset pääsevät maksutta illan otteluun, ja maailman parhaisiin naiskiekkoilijoihin kuuluva Noora Räty pudottaa pelin avauskiekon.

Seuraa Heitä

Jin-Hui Ahn #28 |

Hyökkääjä

Yksi positiivisimmista korealaisista on ottanut viime peleissä kunnon roolin lohipaidoissa. Pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa.

Sami Laakso #25 |

Keskushyökkääjä

Laakso on ollut luotettava työmyyrä koko kauden ja tulokas on tuonut Kisan otteisiin uuden ulottuvuuden - fyysisyyden. Elää pelissä mukana suurella tunteella.

» Lähetä palautetta toimitukselle