Onnistuuko Akatemia vihdoin yllättämään Hokin?

MESTIS / Ennakko
Hokki on ollut ylittämätön kanto Akatemian kaskessa.
Kuva © Timo Savela
Hokki ja JYP-Akatemia lähtevät otteluun mielenkiintoisista lähtökohdista. Akatemian mahdollisuudet kivuta sarjataulukossa ylöspäin ovat yhä elossa, kun taas Hokki pyrkii vakiinnuttamaan viidennen sijansa. Akatemialle haaste ei voisi olla juuri suurempi, sillä Hokki on ollut murskaavan ylivoimainen tämän kauden keskinäisissä kohtaamisissa.

Hokki palaa kotikaukaloonsa kahden viikon tauon jälkeen. Tähän väliin on mahtunut kaksi tappiollista vierasottelua, kun sekä LeKi että Peliitat onnistuivat kaatamaan kajaanilaiset.

JYP-Akatemialla on alla erittäin tasaväkisiä otteluita. Kolme viimeisintä kamppailua ovat edenneet aina jatkoajalle saakka, jonka seurauksena jyväskyläläisten pistepussi on karttunut viidellä pisteellä.

Hokki lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, sillä kaikki aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet kajaanilaisten voittoon. Viimeisimmän kohtaamisen päätteeksi loppulukemat kirjattiin peräti 7-1 ja koko kauden maaliero on 22-5 isäntien eduksi.

Viidennellä sijalla majailevat kajaanilaiset mielivät pitämään saman sijoituksen, kun takana häämöttäviin Jokipoikiin on matkaa kaksi pistettä.

Akatemian haaveet pudotuspeleihin selviytymisestä kokivat kolauksen Sportille kärsityn jatkoaikatappion myötä. Eroa kahdeksannella sijalla majaileviin vantaalaisiin on neljä pistettä, kun kaksi ottelua on jäljellä. Ero takana tulevaan LeKiin on turvallisen tuntuisesti viiden pisteen verran.

Kajaanilaisten maalintekoon ei ole löytynyt viime kierroksilla tarvittavaa leveyttä, sillä neljästä viimeisimmästä maalista on vastannut Mestiksen pistepörssiä johtava Teemu Virtala.

Hyvällä taisteluilmeellä esiintyneet jyväskyläläiset ovat onnistuneet napsimaan pisteitä hyvällä taisteluilmeellä. Onnistumisia maalien muodossa on tullut leveällä rintamalla, mikä on auttanut taistelussa pudotuspelipaikasta.

Akatemialla on kuitenkin tasaisin väliajoin tullut synkkiä hetkiä otteluiden sisällä, joiden aikana vastustaja on onnistunut iskemään jopa useamman maalin. Virtalan ja Anthony Guttigin kaltaiset herrat käyttävät nämä synkät hetket varmasti hyväkseen.

Seuraa Heitä

Teemu Virtala #41 |

Keskushyökkääjä

Virtala nousi edellisellä kierroksella koko sarjan pistepörssin kärkeen. Herra on ollut erinomaisessa vireessä kirjaten kahteen edelliseen otteluun tehot 4+0.

Valtteri Hotakainen #14 | Hermes

Keskushyökkääjä

Liigadebyyttinsäkin pari viikkoa sitten tehnyt Hotakainen on jatkanut vahvaa virettään myös Mestiksen puolella. Hotakainen kirjautti tililleen yhden maalin Sportia vastaan pelatussa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle