TUTO varmisti runkosarjan voiton Keravalla

MESTIS / Raportti
Runkosarjan voittoa kelpaa tuuletella.
Kuva © Timo Savela
TUTO otti voittolaukauksien jälkeen HCK:lta kaksi pistettä, jotka riittivät varmistamaan tämän kauden runkosarjan voitton. Illan ottelu oli tasaista ja fyysistä vääntöä, jossa maalivahdit nousivat esiin. TUTO korjasi potin lukemin 1-2 vl.

TUTO varmisti runkosarjan voiton HCK:n vieraana, kun se nappasi kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Ero toisena majailevaan Vaasan Sportiin kasvoi kolmeen pisteeseen, kun yksi kierros on vielä pelaamatta, ja maaliero on reilusti TUTOn hyväksi.

− Rehellisesti sanottuna aika ihmeellistä, että me voitettiin runkosarja, sillä meidän projekti on ihan alussa. Siinä on niin monta juttua loksahtanut pelillisesti kuin tuloksellisesti kohdilleen, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen sanaili.

− Ollaan saatu askelmerkit kohdalleen ja me tiedetään nyt, miten jatketaan seuraavat kolme vuotta tästä vuodesta eteenpäin, oli sarja sitten vaikka Suomi-sarja jos sinne vaikka jollakin kabinettipäätöksellä joudutaan, Lehkonen hymähti pilke silmäkulmassa.

Itse ottelu muistutti hyvin pitkälti pudotuspelikiekkoa. Yksinkertaista, suoraviivaista ja tarkkaa puolustamista nähtiin oikeastaan koko ottelun ajan. Maalipaikoilla ei hirveästi herkuteltu ja varsinkin molemmat maalivahdit olivat tänään pelipäällä.

HCK:lla on paljon pelaajia loukkaantumisten vuoksi sivussa ja tänäänkin joukkue joutui pelaaman hieman vajaalla kokoonpanolla. HCK:n päävalmentaja Mikael Kotkaniemi oli melko tyytyväinen suojatteihinsa.

− Meille TUTO oli tietenkin iso mittari, että nähdään, missä sarjakärki menee. Pari vähän heikompaa peliä tuossa alla ja tänään joukkue oli kyllä hyvin latautunut peliin, Kotkaniemi kommentoi.

− Hyvä, tasapainoinen suoritus ja se, mikä meillä on ollut vähän heikkoa, on tuo puolustuspelaaminen ja parempaan suuntaan ollaan selkeesti menossa, pois lukien että ei saatu kuin yksi maali tehtyä. Muuten olen kyllä ihan tyytyväinen oman joukkueen suorituksesta, hän jatkoi.

HCK:n ja TUTOn kamppailut ovat olleet tällä kaudella erittäin tasaisia vääntöjä. Lehkonen oli pelin jälkeen helpottunut joukkueen suorituksesta.

− Meillä oli oikeastaan ensimminen kerta tämän kauden aikana, kun oli oikein isot panokset ja selkeästi osa meidän pelaajista ihan selvästi halvaantui. Niiden paine oli niin kova, että pelaaminen oli melkein miinusmerkkistä. Siihen nähden helpottunut ja tyytyväinen että voitettiin, Lehkonen sanoi ja kehui samalla maalivahtiaan Tommi ”Betoni” Virtasta.

TUTO aloitti maalinteon 

Ottelu alkoi vierasjoukkueen komennossa, mutta pikku hiljaa myös HCK alkoi päästä jyvälle pelistä. Erässä vihellettiin myös kolme jäähyä, jotka hieman laskivat tempoa.

TUTO oli lähellä siirtyä johtoon ensimmäisellä ylivoimallaan järkälepakki Jozef Sladokin istuessa jäähyboksissa. Tilannetta tarkisteltiin pitkään videolta, mutta Anrei Hakulisen laukoma kiekko ei ollut ylittänyt maaliviivaa ja maali hylättiin.

TUTO aloitti maalinteon vielä samalla ylivoimalla. Ville-Vesa Vainiola puski keskeltä läpi ja kiekko pysyi hieman onnellakin mukana. Richard Ullberg torjui Vainiolan ensimmäisen yrityksen, mutta paluukiekkoa hän ei pystynyt pysäyttämään.

HCK sai lisää otetta pelistä TUTOn maalin jälkeen ja varsinkin Jesse Juntheikin johtama ketju sai pyörityksiä turkulaisten päätyyn, mutta Virtanen oli hereillä maalillaan.

HCK punnersi tasoihin

Toisessa erässä peli oli jälleen vauhdikasta ja fyysistä. Erässä jaettiin myös paljon rangaistuksia, mutta yhdestä erikoistilanteesta syntyi maali.

Turkulaisten maalille oli syntynyt hässäkkää ja monen yrityksen jälkeen isännät saivat kiekon ohi Virtasen. Juntheikki vastasi maalista ja syötöt merkkauttivat Joonas Hyttinen ja Juuso Forsström.

Kotijoukkue kilautteli tolppia kahteen kertaan, mutta sen lähemmäksi lisämaaleja ei HCK päässyt enää erän aikana.

Päätöserässä peli oli tasaista vääntöä ilman maaleja. Päätöserän tuomarilinja oli erittäin salliva, mikä vei parhaan terän molempien pelistä.

HCK:n kultakypärää kantaneella Tomi Mustosella oli päätösminuuteilla hyvä maalipaikka puolittaisesta läpiajosta, mutta laukaus oli heikko ja suuntautui suoraan päätyverkkoihin.

Jatkoajallakaan ei tilastomerkintöjä tullut, joten ottelussa mentiin voittomaalikilpailuun. Kilpailun ainoa onnistuja oli TUTOn kolmas laukoja Tuukka Pulliainen, joten kaksi pistettä matkustivat Turkuun.

Kummankin joukkueen sijoitus on jo varmistunut, joten varsinaista panosta päätöskierrokselle ei jää. TUTO kohtaa tiistaina alkavissa puolivälierissä K-Vantaan ja HCK Kajaanin Hokin.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella TUTO kohtaa KooKoon ja HCK lähtee Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle