Nappaako K-Vantaa pudotuspelipaikan SaPKon kustannuksella?

MESTIS / Ennakko
Pari viikkoa sitten SaPKo ja Jani Kautto joutuivat taipumaan vantaalaisille kotihallissaan.
Kuva © Antti Varonen
Keskiviikon Mestis-kierroksella Vantaalla kohtaavat kaksi joukkuetta, joilla on vielä kovat panokset runnkosarjan loppurutistukseen. Kotijoukkue Kiekko-Vantaa varmistaisi voitolla paikkansa pudotuspeleihin, kun taas SaPKo koittaa vielä kivuta ylöspäin kahden viimeisen joukosta.

Kohtaaminen on viime aikoina alavireisesti esiintyneille joukkueille kauden viides ja samalla luonnollisesti viimeinen. Vantaalaiset ovat tähän mennessä voittaneet jokaisen keskinäisen kamppailun, mutta vain kerran varsinainen peliaika on riittänyt ratkaisemaan taitavamman joukkueen.

Viidestä edellisestä ottelusta vain yhden jatkoaikavoiton - nimenomaan SaPKosta - napanneella K-Vantaalla on viime kierroksista huolimatta pullat mukavasti uunissa pudotuspelipaikan suhteen. Joukkue on neljä pistettä edellä yhdeksäntenä sijalla vaanivaa JYP-Akatemiaa ennen kahta viimeistä kierrosta, ja viimeisissä peleissään se kohtaa kotihallissaan SaPKon ja LeKin sarjan häntäpäästä.

SaPKollakaan ei ole viimeaikoina kulkenut paremmin kuin lohipaitaisella kotijoukkueella. Pässilauma on hävinnyt viisi edellistä otteluaan ja pudonnut samalla koko sarjan viimeiseksi, eikä paikan välttäminen mahdollisissa putoamiskarsinnoissa ole enää omissa käsissä. Joukkueen on voitettava molemmat jäljelläolevat pelinsä ja samalla toivottava LeKin ja Peliittojen kompurointia omissa kamppailuissaan.

Kokoonpanot selviävät tarkemmin pelipäivän edetessä, mutta dramaattisia muutoksia niissä ei enää pitäisi edelliskierroksiin olla. Vantaan kokoonpanosta puuttuu varmasti edellisessä ottelussa TUTOn Antti Virtasta kolmen ottelun pelikiellon arvoisesti taklannut Kalle Moisio.

SaPKo joutui edelliseen otteluunsa Peliittoja vastaan viiden puolustajan voimin, ja myös kärkisentteri Ville Eskelinen puuttui kokoonpanosta. Keskiviikkona onkin mielenkiintoista seurata, saavatko pässipaidat täyden rosterin jalkeille.

Seuraa Heitä

Micke-Max Åsten #45 | HIFK

Laitahyökkääjä

Repii, raastaa, taklaa ja nakuttaa siinä sivussa mukavasti pisteitä vantaalaisten kolmosketjusta. Viihdyttävä pelaaja seurata ja painaa varmasti myös keskiviikkona painavia taklauksia SaPKo-puolustajiin häiriten näin Pässien avauspelaamista.

Pekka Niemimaa #13 |

Keskushyökkääjä

Tällä kaudella kärkiketjuihin paikkansa vakiinnuttanut isokokoinen sentteri pelaa varmasti parasta Mestis-kauttaan. Hyökkäyspään onnistumisten lisäksi neljä pykälää plussan puolella oleva plusmiinustilasto sarjajumbon riveissä kertoo omaa kieltään Niemimaan vahvasta kaudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle