Hokki vei kuuman kamppailun nimiinsä

Anthony Guttig otti jälleen suurta vastuuta kajaanilaisten maalinteosta kahdella osumallaan.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kajaanin Hokki otti toisen kiinnityksen kohti välieriä voittamalla HCK:n jälleen lukemin 5-1 (1-1, 2-0, 2-0).

Kajaanilaiset voittivat HCK:n toistamiseen ja ottivat toisen kiinnityksen sarjassa. Ensimmäisen pelin tapaan Hokki hallitsi ottelun fyysistä puolta ja oli tehokkaampi maalipaikoissaan.

HCK:lla alkaa pikkuhiljaa olla tukalat paikat, mutta klassisesti sanottuna sarja on vielä kesken. Tappio oli järjestyksessään jo kuudes perättäinen. Päävalmentaja Mikael Kotkaniemi oli joukkueen otteisiin avauspeliä tyytyväisempi ja peräänkuulutti joukkueensa kokemattomuutta miesten pudotuspeleistä.

− Meillä on paljon pelaajia, jotka eivät ole koskaan pelanneet miesten pudotuspelejä missään vaiheessa. Täytyy ymmärtää, että mitä tämä pelaaminen on, ei voi lähteä niin sanotusti ratsastamaan auringonlaskuun, vaan täytyy pysyä kiinni suunnitelmassa 60 minuuttia, Kotkaniemi kommentoi.

− Ensimmäinen peli meni ohi, tästä saatiin jo paljon hyvää oppia. Toivottavasti aika riittää ja päästään mukaan tähän sarjaan.

Hokin Päävalmentaja Petri Mattila oli luonnollisestikin tyytyväinen toiseen voittoon.

− Kiihkeä peli ja ensimmäisen erän jälkeen oli tärkeää, että päästään kiinni oikeisiin asioihin. Keskitytään niihin asioihin kovalla tunteella, mitkä vie peliä eteenpäin ja toinen erä oli erittäinen vahva meiltä, Mattila sanaili ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä tasalukemiin

Avauserä piti sisällään vauhtia ja kuumia tunteita. Yksi ulosajokin nähtiin, kun Veli-Antti Leinonen taklasi kovalla vauhdilla HCK:n kultakypärä Roope Rantaa. HCK ei kuitenkaan viiden minuutin ylivoimaansa käyttänyt hyväkseen.

Ottelun avausmaali syntyi vieraiden rouhijaketjun toimesta ajassa 14.36. Ensimmäisessä ottelussa katsomon puolella istunut Edgar Lukjanov kaivoi kiekon kulmasta ja punnersi maalille, josta irtokiekon putsasi maaliin Joonas Hyttinen.

Myös HCK tarjosi kotijoukkueelle erinomaista mahdollisuutta tulla tasoihin, kun Kristian Ruisma lähti istumaan korkeasta mailasta. Tilanteesta syntyi mukavat jälkipelit, josta sitten Jesse Juntheikki töni itsensä myös kaksiminuuttiselle ja isännille tarjoutui kahden miehen ylivoima kahdeksi minuutiksi.

Hokki ei useista huippupaikoista pystynyt ohittamaan Richard Ullbergia. Muun muassa Anthony Guttig pääsi kokeilemaan vapaasti maalin kulmalta, mutta Ullberg ryösti kiekon räpyläänsä vielä makuuasennosta. Lisäksi Teemu Virtala kolisutti maaliputkia laukauksellaan.

Aivan erän lopussa Hokki kuitenkin sai ansaitun tasoitusosuman. Teddy Da Costa kaivoi hyökkäyspään aloituksen viivaan Janne Pälveelle, joka pelasi saman tien keskustaan Guttigille. Ranskalainen sipaisi ahdisteluista huolimatta nopealla vedolla kiekon ohi Ullbergin.

Rannalla keitti yli

Kotijoukkue otti pelin hallinnan itselleen jo toisen erän alkajaisiksi. Vajaan parin minuutin jälkeen Guttig viimesiteli illan toisen osumansa komealla ohjauksella. Esityön teki maamies Da Costa, joka suojasi kiekkoa tehokkaasti ja syötti sen viivaan Matus Vizvarylle, joka tulitti suoraan syötöstä kiekon maalille, jossa Guttig oli mailoineen välissä.

Isäntien illan kolmas osuma tuli HCK:n Jere Laineen pahasta keskialueen kiekonmenetyksestä. Samu Pitkänen katkaisi Laineen kuljetuksen ja vieressä ollut Veikko Karppinen syötti Samu Pyykkösen läpiajoon. Pyykkönen ei osunut ensimmäisellä yrityksellä, mutta toisella hän sai ohitettua Ullbergin.

Toisen erän puhutuin tilanne oli Rannan ulosajo. Kajaanilaiset olivat pitkin ottelua hiillostaneet HCK:n taitopelaajaa, joka menetti hermonsa aivan totaalisesti. Ranta sai kovan taklauksen puolustuspään kulmassa ja jäi keräilemään varusteitaan hetkeksi. Matkalla vaihtoon hyökkääjä latasi nyrkillä suoraan täysin tilanteen ulkopuolella Hokin Vizvarya kasvoihin ja lensi suihkun puolelle.

Hokki varmisteli voittoaan

Jozef Sladokin turhautumisjäähy reilu kymmenen minuuttia ennen päätössummeria antoi Hokille ratkaisunavaimet. Kajaanilaiset käyttivät tämän mahdollisuuden, kun Da Costa tulitti kovalla lämärillä kiekon Ullbergin maalin yläkulmaan.

HCK haki vielä ensimmäisen ottelun tapaan kavennusosumia ilman maalivahtia ylivoimalla hyvissä ajoin ennen päätössummeria. Vieraat saivat jotain pientä tilannetta kehiteltyä, mutta lopulta riskihaku ei onnistunut, kun Jarkko Heikkinen laukoi kiekon tyhjään rysään loppulukemiksi 5-1.

− Kolmannen erän ajatus oli, että kun johdetaan, niin puolustetaan hyvin, pidetään keskusta kiinni ja ollaan kärsivällisiä. Paljon oli hyviä suorituksia, mutta varsinkin Pitkäsen Samu pelasi viimeiset viisi minuuttia hienosti. Siirteli kiekkoa fiksusti, voitti tärkeitä aloituksia ja näytti joukkueelle esimerkkiä miten johtoasemassa pelataan, Mattila kehui suojattiaan.

Sarja jatkuu lauantaina Keravalla, ja neljäs ottelu pelataan heti perään sunnuntaina Kajaanissa.