Draamaa vai pelkkää rytinää?

LIIGA / Ennakko
Jonne Virtasen painikaveri Markku Flinck missaa viidennen ottelun pelikiellon vuoksi.
SaiPan ja JYPin huikea puolivälieräsarja on saanut viime aikoina aivan uusia piirteitä. JYP väisti luodin keskiviikkona, mutta nyt lappeenrantalaisilla on toinen ottelupallo välieriin.

SaiPan ja JYPin puolivälieräsarja on ollut tämän kevään taistoista selvästi tapahtumarikkain ja värikkäin. Nyt joukkueet kohtaavat Lappeenrannassa viidennen kerran SaiPan johtaessa sarjaa 3-1.

Ensimmäisestä vaihdosta lähtien tunteikas välienselvittely roihahti liekkeihin edellisessä kohtaamisessa, kun SaiPan Markku Flinck ajoi hurrikaanipaitojen ykköshyökkääjä Anssi Löfmanin kovaa plekseihin.

− Täysin tarkoituksellinen taklaus meidän parhaaseen pelaajaan. Vaikea kontrolloida meidän pelaajia tuon jälkeen. Varmasti tulee olemaan kiihkeää jatkossakin, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen tokaisi edellisen ottelun jälkeen.

Flinck lensi ottelun loppuhetkillä suihkuun ja viiden minuutin rangaistus käytännössä tuhosi SaiPan unelmat tiputtaa JYP kesälomille tuossa neljännessä pelissä.

Löfmanin ketjukaverina jo Lappeenrannassa aikoinaan pelannut kovaluinen Jonne Virtanen ei pitänyt näkemästään, ja Virtanen onkin antanut värikkäitä lausuntoja mediassa asian tiimoilta.

Liiga käsitteli Virtasen SaiPan avainpelaajien telomista koskeneet puheet torstaina. Se päätti, että saatuaan selvyyden asioista hyökkääjälle ei tulla antamaan pelikieltoa.

Pysyvätkö tunteet hallinnassa?

Mikäli joukkueet malttavat keskittyä olennaiseen, nähtäneen kentällä aiempien taistojen tapaan tiukka vääntö jokaisesta irtokiekosta ja puhtaita, mutta kovia taklauksia tullaan jakamaan paljon. 

Tunnelmaa Kisapuistossa tulee jälleen riittämään, sillä ottelu myytiin loppuun viidessä minuutissa. 

JYP pelasi kotihallissaan kaksi erää mainiota kiekkoa keskiviikkona ja ansaitsi voittonsa. Sarjassa kolhuja kokenut ja SaiPan ennenkin upottanut Ossi Louhivaara tehtaili isäntien molemmat osumat.

Hyvällä joukkueella tuurikin on omalla puolella, sillä SaiPan tasoitusyritykset kimpoilivat tolpista ulos useamman kerran. JYP teki sen, mitä pitikin ja katkaisi SaiPan voittokulun.

− Yksi särö on lyöty sinne. Nyt yritetään saada toinen särö aikaiseksi, Virtanen kertoi.

Todennäköisesti perjantaina Kisapuistossa tunteet ovat niin pinnassa, ettei ottelulta voi paljoa pelillisiä hienouksia odottaa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka kovan latauksen avausvoitto vieraille antaa. 

JYP taistelee nimittäin hengestään ja yrittää epätoivoisesti välttää rantapallosateen hakemalla ensimmäisen voittonsa Lappeenrannasta.

SaiPa puolestaan etsii takaisin rentouttaan, jolla siirrytään neljän parhaan joukkoon. Joukkueen viimeistelytehokkuus oli nimittäin kolmessa ensimmäisessä ottelussa täyttä timanttia.

Seuraa Heitä

Dave Spina #12 |

Hyökkääjä

Liukasliikkeinen Spina parantaa kokoajan. Tehnyt molemmissa kotiotteluissa ylivoimamaalin. Ottelussa puhallettaneen paljon jäähyjä, joten Spina saa mahdollisuutensa.

Tuomas Tarkki #40 |

Maalivahti

Ei ole onnistunut vielä täysin Kisapuistossa. Vaihdettiin edellisessä pelissä pois maalilta, mutta kokosi itsensä ja pelasi hyvän pelin joukkueensa avausvoitossa keskiviikkona. Kestääkö kuuppa huutomyrskyn tällä kertaa?

Jakub Cutta #43 |

Puolustaja

Fyysinen peruspakki pelasi upean pelin Jyväskylässä. Toistaiseksi pelannut omassa päässä välillä käsijarru päällä, mutta saa silti jäähyjä mailahäirinnästä. Kovia taklauksia tarvitaan mainioiden kiekollisten oivallusten lisäksi.

Jonne Virtanen #3 |

Keskushyökkääjä

Tunteet pysynevät kentän puolella kurissa, kuten aina, mutta voi antaa sputnikeille aiempaa enemmän läheisyyttä. Pelaaja, joka ei kilahtele, vaan tekee fyysisen hyökkääjän työtään järki edellä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 1 2 3
2.Patrick Davis 1 1 2
3.Stefano Giliati 0 2 2
4.Dan Spang 1 1 2
5.Lauri Taipalus 2 0 2
JYP M S P
1.Jani Tuppurainen 1 2 3
2.Éric Perrin 0 2 2
3.Brian Salcido 1 1 2
4.Kristian Näkyvä 1 1 2
5.Miika Lahti 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle