Tulikuuma ottelupallo kirveen käsittelyssä

LIIGA / Ennakko
Riittääkö Tapparan liekki välieräpaikkaan?
Kuva © Jarno Hietanen

Ottelusarja on ennen viidettä ottelua käännekohdassa. Tapparan heikot otteet viime viikonloppuna kääntyivät tämän viikon peleissä, ja kirvesrinnat johtavatkin sarjaa 3-1-voitoin. Näin ollen välieräpaikka on ensi kertaa jaossa tänään.

Tappara pelasi maanantaina kotonaan sarjan parhaan ottelunsa. Pelicans pelasi kurittomasti ja lahjoitti virheillään isännille mahdollisuudet maalipaikkoihin, joista Tappara rankaisi surutta.

Keskiviikkona Lahdessa Pelicans kokosi rivinsä ja meni johtoon, mutta tämän jälkeen oli Pekka Jormakan ja Tapparan kakkoskentän show'n vuoro. Jormakka lupasi kurittaa vanhaa seuraansa kahdella maalilla jo lauantaina, mutta Jatkoajan haastattelussa tehty lupaus osoittautuikin olevan muutaman päivän ajoissa.

Jormakka hukkaili sarjan ensimmäisessä kolmessa pelissä maalipaikkoja, mutta neljäs ottelu todisti maalinjyvän löytyneen. 1-3-tappioasemasta Pelicanskaan ei enää noussut, vaikka Pekka Saarenheimo onnistuikin kaventamaan alivoimalla loppulukemiksi 2-3.

Ottaen huomioon ettei Pelicans ole voittanut Tapparaa varsinaisella peliajalla kertaakaan tällä kaudella, kolmen perättäisen voiton urakka on etukäteen todella kova lahtelaisille. Tappara satsaa kaikki voimansa juuri ensimmäiseen katkaisumahdollisuuteen kotiyleisönsä edessä.

Tapparan kiekollinen peli löytänyt uomansa

Läpi viikon kiekosta kiinnostunut kansa on ihmetellyt Tappara-kapteeni Ville Niemisen penkkikomennusta, joka on jatkunut maanantain ja keskiviikon pelien ajan.

Tappara-päävalmentaja Jukka Rautakorpi on onnistunut tuomaan Niemisen ja laituri Raymond Sawadan tilalle Jukka Voutilaisen ja Henrik Haapalan kaltaisia astetta liikkuvampia ja taitavampia pelaajia. Juuri tämä kiekollisen pelinopeuden ja kollektiivisen taitotason nousu on vienyt Tapparan kahteen perättäiseen voittoon.

Kirvesrintojen peli ei vieläkään ole aivan samoilla raiteilla kuin uumoillun mestarijunan kuuluisi olla. Silti on selviö, että Tappara on parantanut peliään puolivälierien edetessä ja olisi suuri yllätys, mikäli käyrä lähtisi uudestaan laskuun perjantaina.

Pelicansin noustava syvästä suosta

Pelicansin tilanne ei ole kadehdittava, mutta lahtelaiset ovat hyvällä joukkuepelillään ja sisukkaalla pelaamisellaan osoittaneet epäilijät vääriksi useaan otteeseen kauden aikana.

Turkoosit pelikaanit pelasivat hyvin sarjan avausottelussa Hakametsässä, mutta peli retkahti rumasti alaspäin kolmannessa pelissä. Pelicans oli kuriton ja esitys huokui heikkoa luottoa omiin kykyihin ja pelisapluunaan.

Mikäli Pelicans pystyy palaamaan ensin avausottelun tasolleen ja vielä parantamaan, sarja voi hyvinkin vielä pitkittyä. Hakametsän isommassa kaukalossa Pelicansilta vaaditaan hyvää luistelua ja aiempaa tehokkaampaa ylivoimapeliä. Lisäksi aiemmin toistuneet hasardit ja jäähysumat pitää jättää pois kokonaan.

− Hengissä ollaan ja meillä on tällä hetkellä vielä yksi mahdollisuus voittaa Tappara Tampereella. Siinä on meillä ihan hyvä kiihoke, koska se tietää sitä, että silloin tullaan vielä lauantaina tänne ja sitä me lähdetään rakentamaan, Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta puhisi keskiviikkona.

Loppuuko konkarivalmentajan ura?

Aravirran 31-vuotinen valmentajaura oli katkolla jo viime kauden jälkeen. Kärppien päävalmentajana toiminut konkari kertoi avoimesti, että nyt on aika pistää pillit pussiin. Toisin kävi. Aravirta vastasi Pelicansin toimitusjohtajan Ilkka Kaarnan soittoon myöntävästi.

Tänä keväänä Aravirta on kiertänyt lopetuskysymykset tehokkaasti, mutta tulevan liigakauden päävalmentajapaikkojen jo mentyä voidaan arvella lopettamisen olevan tapetilla jälleen. Jos Pelicansin kausi päättyy perjantaina Hakametsässä, saatetaan nähdä päätös myös eräälle hienolle ajanjaksolle suomalaisessa jääkiekossa.

Aravirta on Liigan aktiivivalmentajista ylivoimaisesti kokenein ja Leijonien pitkäaikaisin päävalmentaja kautta aikain.

Seuraa Heitä

Jukka Peltola #81 |

Laitahyökkääjä

Osunut kahdessä pelissä putkeen. Rautakorven luottosoturi kuuluu Liigan parhaisiin alivoimapelaajiin, mutta potentiaalia on myös hyökkäyspäässä. Löytänyt kemian kolmosketjun sentterin Jarkko Malisen kanssa.

Juha-Pekka Pietilä #5 |

Puolustaja

Aiemmissa Hakametsän vierailussa alla junnumaiset virheet. Molemmat kostautuivat maalin muodossa. Hyvä, lupaava puolustaja, jonka kädet antavat lupauksia tulevasta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Josh Green 1 2 3
2.Olli Palola 1 1 2
3.Kristian Kuusela 1 1 2
4.Nick Bailen 0 2 2
5.Antti Erkinjuntti 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle