Yhden miehen eleetön show

LIIGA / Raportti
Tiiliseinä. SaiPa-pelaajien painajaisuni tiistai-iltana oli maagisessa vireessä ollut Tuomas Tarkki.
Kuva © Hannu Rainamo, www.hannuphoto.com
Jyväskylässä nähtiin maalivahtien näytös. Erityisesti kotijoukkueen Tuomas Tarkki oli huippuvireessä. Ottelu päättyi JYPin 1-0-voittoon jatkoajalla.

JYPin ja SaiPan kauden neljäs kohtaaminen ei suuria klassikon aineksia yleisölle tarjonnut. Tiukasti prässännyt SaiPa ja omaan puolustussapluunaansa luottanut JYP tuhersivat varsinaisen peliajan maalittomassa tilanteessa.

Jumala-moodi päällä pelannut JYPin maalivahti Tuomas Tarkki ei antanu SaiPa-pelaajille tiistai-iltana palaakaan - ei taidolla, eikä tuurilla. Jesse Mankinen tulee todennäköisesti näkemään vielä painajaisia JYP-veskarista.

Jatkoajalla sankariksi nousi uransa ensimmäisellä Liiga-maalilla Valtteri Hietanen. Nuori puolustaja pamautti siniviivalta verkot tötterölle Jussi Markkasen takana.

SaiPa on ottanut pisteitä jokaisesta JYP-kohtaamisesta tällä kaudella.

– Ei saatu sisään niistä laatupaikoista mitä meillä oli. Turha laittaa kuitenkaan päätä pensaaseen, erittäin hyvin puolustettiin, totesi SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen taiston tauottua.

Tarkki-show alkoi

Avauserän parhaat paikat tulivat JYPin ainoalla ylivoimalla, ja kummankin joukkueen keskialueen riistopelistä saaduista vastaiskuista.

SaiPa onnistui muutamaan otteeseen saamaan tavaramerkiksi muodostuneen kovan paineen vastustajan päätyyn. Maalintekopaikat jäivät kuitenkin puolittaisiksi.

JYP-puolustajista Mikko Luoma ja Kristian Näkyvä joutuivat pelaamaan erän loppupuolella ylipitkän vaihdon, kun tuoreella jalalla kentällä möyrinyt SaiPan nelosketju karvasi aggressiivisesti. Maalia painostus ei kuitenkaan tuottanut.

SaiPa loi toisessa erässä tukun hyviä maalipaikkoja. Kolme kertaa JYPin maalivahti Tarkki teki huikean pelastuksen ja esti varman maalin.

− Viimeinen röyhkeys puuttui maalinteossa. Siellä olisi voinut olla ronskimpi ja tylympi, pohti vieraiden päävalmentaja Tirkkonen.

Vierailijat jatkoivat kovaa prässiä hyökkäyspäässä ja pakottivat kankeahkot JYP-puolustajat rikkomaan. SaiPa ei kyennyt kuitenkaan hyödyntämään ylivoimiaan.

Kotijoukkueen avauspelaaminen jätti toivomisen varaa, ja erän ainoa loistava maalipaikka hurrikaaneille tulikin, kun Eric Perrin harhautteli itsensä maalintekopaikkaan, jossa Markkanen veti kuitenkin pitemmän korren.

− Emme olleet tuoreimmillamme tänään. Tiukkaa vääntämistä puolin ja toisin. Paljon pelkkää alueen voittamista. Kahden huikean maalivahdin taisto. Välillä piti oikein katsoa, että eikö se kiekko mennytkään sisään, mietti JYP-luotsi Marko Virtanen ottelun jälkeen.

Tiukka puurtaminen ja tehottomuus avainasemassa

JYP sekoitti kolmannen erän alkuun hyökkäysketjuja, mutta kontrolloituja hyökkäyksiä ei kotijoukkue kuitenkaan montaa päätöserässä saanut.

SaiPa-pelaajista Patrick Davis loi useita paikkoja itselleen ja ketjukavereilleen, mutta JYP-maalissa Tarkki, ja kotijoukkueen uhrautuva puolustaminen oman maalin edessä pitivät numerot 0-0:ssa.

Tarkki jatkoi kolmannessa erässa käsittämättömiä otteitaan. Vierailijoiden huikeat paikat päätyivät kerta toisensa jälkeen kotijoukkueen veskarin räpylään.

Jatkoajalla SaiPa oli selvästi aktiivisempi, mutta reilut puoli minuuttia ennen peliajan loppua Hietanen ratkaisi siniviivalaukauksellaan ottelun. Maali oli samalla JYP-pakin uran ensimmäinen.

− Valtterilta upea avausmaali. Hienosti on kaveri tällä kaudella kehittynyt ja mennyt eteenpäin, kehaisi kotijoukkueen käskijä Virtanen.

Ottelun voittomaalin iskenyt Hietanen maiskutteli maaliaan ottelun jälkeen:

− Hieno fiilis totta kai. Ei tästä kuitenkaan mitään hirveää apinaa ole muodostunut. Maalia kohti yritin laittaa ja sinne se meni.

» Lähetä palautetta toimitukselle