Tappolyöntiä odotellessa?

LIIGA / Ennakko
JYP voi kaatua Eric Perrinin esitysten mukana.
Kuva © Timo Savela
Karnevaalialueeksi otteluiden aikana muuttunut Lappeenrannan Kisapuisto vastaanottaa JYPin vieraaksi toisen kerran tämän kauden pudotuspeleissä. 2-0 ottelusarjaa johtavalla SaiPalla on nyt tennistermiä käyttäen mahdollisuus lyödä se kuuluisa luja tappolyönti vastustajan kenttään. Toinen asia on, pystyykö JYP palauttamaan?

Pudotuspelit jatkuvat yhden välipäivän jälkeen ja Lappeenrannassa kotijoukkuella on mahdollisuus lisätä JYPin taakkaa ottamalla kolmas voitto ottelusarjassa. SaiPan voitto tietäisi JYPille valtavia paineita neljänteen otteluun, sillä vain kerran SM-liigan historiassa paras seitsemästä pelatussa ottelusarjassa 0-3 tappiolla ollut joukkue on noussut ottelusarjan voittoon.

SaiPa on yllättänyt osan ihmisistä kaatamalla JYPin jo kahdesti. Kotonaan viime perjantaina lukemin 2-1 ja toisessa ottelussa rehellisesti sanottuna puhtaalla jatkoajan onnenkantamoisella lukemin 4-3. Mutta fakta on, että kaikki sääntöjen mukaan tehdyt maalit lasketaan. Kolmannessa ottelussa SaiPalla on mahdollisuus tilastollisesti ajateltuna lähes vuorenvarmasti tappaa ottelusarja, mutta vanhan sanalaskun mukaan tilastot ovat niitä suurimpia valheita. Tässä piilee JYPin mahdollisuus.

Karnevaaleilla ilman pääsylippua

Saimaan rannalla karnevaalitunnelma on vallannut Kisapuiston ja JYPillä tulee olemaan todella vaikea ilta edessä. Suurimmat ongelmat JYPillä on ollut puolustuspäässä, jossa ykköspariin edellisessä ottelussa istutetut isokokoinen Mikko Luoma ja Kristian Näkyvä ovat olleet kummassakin ottelussa vaikeuksissa SaiPa-hyökkääjien kanssa.

Hyökkäyspäässä joukkueiden viimeisessä runkosarjan kohtaamisessa loistanut Eric Perrin on ollut koko pudotuspelisarjan kuin varjo runkosarjan esityksestä. Perrinillä on plakkarissa tällä hetkellä vain yksi syöttöpiste, mutta suu on käynyt sitäkin ahkerammin milloin mihinkin suuntaan.

Jyväskyläläisten olisi syytä toivoa, että Perrin palaa runkosarjan esityksien tasolle, sillä tämä ottelu voi olla se viimeinen tikku, joka katkaisee jyväskyläläisen kamelin selän.

Seuraa Heitä

Dan Spang #33 |

Puolustaja

Spang on nostanut runkosarjan lopun ja puolivälierien aikana tasoaan huimasti. Uran ensimmäinen pudotuspelimaali Liigassa ei olisi mikään ihme.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

JYPin yksi johtavista pelaajista on ollut lähes näkymätön puolivärien aikana. Nostaako Perrin JYPin mukaan taisteluun ottelusarjan voitosta.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Jesse Mankinen 0 3 3
2.Stefano Giliati 0 3 3
3.Patrick Davis 1 1 2
4.Janne Tavi 0 2 2
5.Lauri Taipalus 2 0 2
JYP M S P
1.Éric Perrin 3 2 5
2.Jani Tuppurainen 1 3 4
3.Kristian Näkyvä 0 2 2
4.Brian Salcido 1 1 2
5.Jyrki Välivaara 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle