Spina tykitti SaiPalle avausvoiton

LIIGA / Raportti
Lappeenrannassa viritellään todellista kiekkohurmosta.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPan ja JYPin ensimmäinen puolivälieräottelu ei jättänyt Kisapuistossa kylmäksi. Fyysinen, tunteikas avausottelu tarjosi heti pieniä nujakoita, tunnetta ja taklauksia. Voittomaalin ampui loppuhetkillä kotijoukkueen jenkkihyökkääjä Dave Spina.

Pitkään ja hartaasti odotetut pudotuspelit palasivat Lappeenrantaan ryminällä. Hetkessä loppuunmyyty ottelu ratkesi JYPin kokeneiden sotaratsujen Jani Tuppuraisen ja Jyrki Välivaaran turhien jäähyjen aikana aivan ottelun lopussa.

Kahden miehen ylivoimaa kokeilemaan päässeet sputnikit jauhoivat maltilla ja lopulta Dave Spina räjäytti Kisapuiston tarkalla laukauksellaan. Maalintekijällä oli taiston tauottua selvä mielipide villiintyneestä kotiyleisöstä. 

− Yleisö oli uskomaton, kuin seitsemäs kenttäpelaaja meille. Toinen joukkue ei varmasti haluaisi tulla tänne takaisin, mutta me odotamme sitä innolla. Tehdään heidän olonsa jälleen surkeaksi, Spina hehkutti.

Vahvalla jalalla Lappeenrantaan tullut JYP hankkiutui ottelussa todella vahvasti esiintyneen Tuomas Pihlmanin maalilla avauserässä johtoon, mutta SaiPan ulkomaalaiset olivat perjantaina JYPille liikaa. Myös 1−1-tasoitusosuman pääarkkitehtina hääri liukasliikkeinen Spina.

JYPin maalia vartioineen Tuomas Tarkin pelaaminen on tutkittu Spinan mukaan SaiPassa tarkkaan. Stefano Giliati sai nautiskella kiekon tyhjiin Spinan ja Patrick Davisin loistavista tarjoiluista.

− Heidän maalivahtinsa tykkää tulla vastaan ja haastaa hyökkääjän. Sain Davisilta uskomattoman syötön ruuhkan läpi. Luulin, että saan eteeni tyhjän maalin kun kiersin häntä, mutta maalivahti pysyi vain mukana, Spina huokaisi ja jatkoi:

− Ajattelin, että heitän kiekon maalivahdin selän takaa sisään, mutta Giliati teki itsensä hienosti pelattavaksi ja minulla oli helppo työ laittaa se hänen lapaansa.

SaiPan taivalta kohti voittoa vaikeutti Jaakko Rissasen tippuminen pois kokoonpanosta. Kolmella sentterillä käytännössä koko ottelun pelannut kotijoukkue joutui kierrättämään kokoonpanoaan rankasti.

− En ole varma, mitä hänelle tapahtui. Toivottavasti hän on kunnossa, sillä pelasimme runkosarjassa pari hyvää peliä hänen ja Davisin kanssa. Giliati tuli kuitenkin ketjuumme mukaan ja hän oli erinomainen. Ketjukaverini olivat tänään uskomattomia.

− Meidän vahvuus on, että meillä on neljä vahvaa kenttää. Joku ilta voi olla meidän ketjumme aika ratkaista peli ja seuraavassa ottelussa joku toinen.

Aktiivinen ja ärhäkkä JYP

Etenkin ottelun avauserä oli pudotuspelikiekkoa parhaimmillaan. Taklauksia sateli ja laidat ryskyivät, kun miehestä otettiin mittaa tosissaan. Kovimmat nujakat saatiin toisessa erässä, kun SaiPassa vielä edelliskaudella pelannut Brian Salcido laukoi kiekon maaliin paitsiovihellyksen jälkeen.

JYPin yllä leijui ennen sarjan alkua kysymysmerkkejä, mutta tappiosta huolimatta mustapaitojen ei tarvitse hävetä suoritustaan. Etenkin Miika Lahden johtama kolmoskenttä voitti omat vaihtonsa lähes järjestäen. 

JYPillä oli saumansa tehdä jopa pientä karkumatkaa avauserässä. Hermostuneesti ottelun aloittanut SaiPa oli ihmeissään hurrikaanin lailla päälle tulleiden vierailijoiden vauhdista. 

Kenttätapahtumiltaan tasainen peli ratkesi, kuten niin usein, jäähyilyyn ja erikoistilanteisiin. JYPin alivoimakolmikko oli voimaton SaiPan kahden miehen ylivoiman edessä.

− Harjoittelimme sitä aika paljon tällä viikolla. "Sanni" [kakkosvalmentaja Ari Santanen] antoi hyviä vinkkejä ja mielestäni se näkyi tänään. Olimme itsevarmoja liikutellessamme kiekkoa, vaikka pelin lopussa jää ei ollut enää hyvä.

Kahden tehopisteen iltaa viettäneen Spinan aika SaiPassa ei ole ollut pelillisesti yhtä juhlaa, mutta kokenut hyökkääjä ei halua katsoa liikaa menneeseen. Sävelet sarjan jatkolle ovat selvät.

− Tänään oli aiempaa enemmän tekopaikkoja, mutta en voisi vähempää välittää vaikken tekisi maaliakaan enää, kunhan joukkueeni voittaa loput ottelut ja voitamme mestaruuden.

» Lähetä palautetta toimitukselle