Lukko siirtyi kuskin paikalle

Joonas Jalvanti joutui todistamaan läheltä kotijoukkueen avausosumaa.
Lukon ja Bluesin välinen pudotuspelisarja jatkui Raumalla viidennen kohtaamisen merkeissä. Aiempiin peleihin verrattuna varsin erilainen kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 2-1 (0-0, 2-0, 0-1).

Jatkuvien vierasvoittojen sarja sai päätöksensä Raumalla, kun Lukko kukisti tasaisen taistelupelin päätteeksi Bluesin. Voittonsa ansiosta Lukko siirtyi sarjassa johtoon otteluvoitoin 3-2.

Ympäripyöreä ja tasainen peli olisi voinut hyvinkin mennä vaikka jatkoerään, mutta nyt ei Bluesin kiri tuonut vierasjoukkueen toivomaa tasoitusmaalia.

Ottelun ratkaisuksi muodostui lopulta Lukko-vahti Ryan Zapolskin loistava torjuntavire, sekä joukkueen huomattavasti tiivistynyt puolustuspelaaminen.

− Alku oli tällä kertaa huono, mutta selvittiin avauserästä ilman takaiskua. Toisessa erässä meillä oli jo omat hetkemme, mutta vieläkin oli maalinteko vaikeaa. Kiri lopussa oli hyvää, mutta jäi hieman vajaaksi. Lukko oli parempi ja voitti pelin ansaitusti, vierasjoukkueen päävalmentaja Jyrki Aho tiivisti illan kulkua.

− Kyllä on tiukka ja tasainen sarja. Monttua sai kaivaa taas oikein urakalla. Kovaa taistelua kaikki kolme erää, ja tulos oli tällä kertaa meille hyvä, kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva mietiskeli ottelusta.

Pelitilanteisiin nähden kotijoukkueen voitto ei ollut mikään vääryys. Varsinkin ensimmäisessä erässä kiekko pomppi monta kertaa Blues-vahti Jani Niemisen maalin edessä, mutta verkkoon asti Lukko ei kiekkoa saanut kertaakaan.

Myös maalivahtien torjuntamäärät, seitsemän ja kolmetoista - Zapolski ensin mainittuna, kertovat mainiosti missä päässä kenttää peliä enimmäkseen käytiin.

Maalien makuun

Toisessa erässä päästiin nauttimaan myös maaleista, kun kotijoukkue onnistui yllättämään Niemisen kaksi kertaa. Maalinsa Lukko teki lähietäisyydeltä, eikä niitä maalivahdin piikkiin voi pistää.

Vierasjoukkue sai entistä paremmin pelinsä kulkemaan keskimmäisessä erässä, mutta Lukon tiivis puolustuspaketti piti espoolaiset pois hyviltä tekopaikoilta.

Sarjassa on nähty jo useampi erikoinen maali, eikä tämä ottelu tuonut siihen muutosta. Bluesin kavennusosuma kimposi parinkin Lukko-pelaajan kautta aivan maalin yläkulmaan, eikä Zapolskilla ollut näköyhteyttä kiekkoon.

Maali toi mukavasti jännitettä lisää ja antoi uskoa vierasjoukkueelle. Mutta sarjan ylivoimaisesti parhaan pelinsä pelannut Lukko kesti maalin johtoasemassa aina loppusummerin soittoon asti, ja siirtyi sarjassa yhden voiton etulyöntiasemaan.

Tuomarityöskentely herätti taas puhetta, varsinkin Dufvaa vihellykset sapettivat.

− Hienosti se spede vetäisi Antti Jaatiselle jäähyn aivan tyhjästä. Taistelu kentällä on kaunista, antaisivat poikien pelata.

− Puhaltaa voi monella tavalla, mutta selkeä linja pitää aina olla, Aho myötäili vieressä.

Sarjan neljässä ensimmäisessä ottelussa maaleja tehtiin huomattavasti enemmän kuin nyt nähtiin. Valmentajilla oli omat selityksensä asiasta.

− Itseasiassa hyvät maalipaikat ovat olleet aiemmissa otteluissa samoissa määrissä. Siinä mielessä samanlaisesta ottelusta oli siis kysymys, Dufva kertoi.

− Maalimääriin aiemmin on vaikuttanut se, että tehokkuus on ollut hyvää. Sitten käy taas näin, että maaleja ei vaan tahdo syntyä. Tällaista se pudotuspelaaminen aina on, Aho kommentoi.

Yksi yö kaiken muuttaa voi. Tämä sanonta on nyt Bluesin toiveissa, kun sarja jatkuu heti nukutun yön jälkeen Espoossa.