Nousukiitoiset kirvesrinnat jo toiselle vierailulleen Lahteen

LIIGA / Ennakko
Liigan tehokkain. Pöllyttääkö Smolenak Tapparan verkkoja tiistaina?
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans ja Tappara kohtaavat jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Kamppailusta voi odotella tiukkaa taistoa, kun ennen Lahden tiistai-iltaa voitot ovat joukkueiden kesken tasan, yksi kummallekin.

Tappara aiheutti Pelicansille sen kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappion, kun Tampereella käyty ottelu päättyi isäntäjoukkueen 3-2-kotivoittoon. Tuon kohtaamisen jälkeen molemmat tiimit ovat pelanneet yhden ottelun lisää.

Porin Ässät lisäsi lahtelaisten tappiosarakkeeseen heti toisen tappion kukistaessaan turkoosipaidat Lahdessa, ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella. Tappara taasen jatkoi nousukiitoaan, kun sille irtosi toinen peräkkäinen voitto Lappeenrannassa SaiPasta.

Tappara matkalla kohti parasta iskukykyään

Jan-Mikael Järvinen, Olli Palola sekä Toni Kallela. Siinä muutama nimistä, jotka ovat toistuneet viime otteluissa Tapparan osumia kerratessa.  

Tappara on saanut orastavan voittoputken käyntiin. Aiemmin tökkinyt maalinteko on viimein avautunut kirvesrintojen eduksi.

SaiPa-ottelun voitto vaati kolmen Tappara-pelurin paikkojen tikkaamista, mutta jokainen on luultavasti takaisin hommissa Lahdessa. Vahvaan sentteripeliin nojaavalla tamperelaisryhmällä ei ole juuri varaa kokea suuresti loukkaantumisia.

Kirvesrintojen uusin hankinta Josh Green on osallistunut jo Tapparan jääharjoituksiin ja on pelaavassa kokoonpanossa tiistaina Lahdessa.

Turkoosit päiväunet ohitse?

Alkukauden voitosta voittoon liihotellut Pelicans on nyt kokenut kaksi tappiota peräkkäin, ensin Tapparalle ja sen jälkeen Porin Ässille.

Ässiä vastaan Pelicansin aiemmin tiiviinä puolustanut viisikko hajosi useaan kertaan, mikä johti porilaisten maaleihin maalintekosektorin parhaimmilta paikoilta. Tämä perisynti olisi lahtelaisten parasta pistää kuntoon ennen tiistai-illan kamppailua. Jos tämä perusasia ei asetu muottiin, voi kyyti olla kylmää.

Pelicansille positiivista on kuitenkin ollut sen pelaajiston onnistujien tason säilyminen. Radek Smolenak, Jesse Niinimäki, Pekka Saarenheimo ja kumppanit ovat edelleen onnistuneet pistetehtailussa. Tämä on erittäin mainio asia, sillä onnistujien häipyminen kuvasta saattaisi merkitä lahtelaisten uinahtelun jatkumista pitempäänkin.

Seuraa Heitä

Jan-Mikael Järvinen #44 | Ässät

Keskushyökkääjä

Onnistunut maalinteossa jo kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Ratkaisi illan joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen, miten nyt?

Tommi Paakkolanvaara #83 |

Keskushyökkääjä

Raataja ei saa aina täyttä arvostusta tekemisestään. Joukkueensa liideri, antaa kaikkensa jäällä ja onnistuu myös välillä pisteidenteossa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

» Lähetä palautetta toimitukselle