Ilveksen kriisistä ei ollut tietoakaan

LIIGA / Raportti
Liigan kuumin maalivahti Ville Kolppanen riemuitsi yhdessä fanien kanssa.
Kuva © Jarno Hietanen
Omistajanvaihtokohun keskipisteessä oleva Ilves lähti tiistain KalPa-otteluun kohusta huolimatta selvänä ennakkosuosikkina. Pelissä mediamyllytys ei näkynyt, vaan Ilves hoiti pisteet kotiin rutiininomaisella 4-2 (1-0, 1-1, 2-1) -suorituksella.

Mielipidettä Marko Sjöblomin kaupan peruuntumisesta oli edellisen vuorokauden aikana kysytty jokaiselta vähänkään Ilvekseen liittyvältä henkilöltä, eikä kohulta varmasti voitu välttyä pukukopissakaan.

- Nämä ovat joukkueen sisäisiä asioita, että mitä me olemme kopissa puhuneet ja tehneet. Pääasia on kuitenkin se, että pitää keskittyä lätkään. Se on paras pakokeino kaikelta tällaiselta, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola kertasi.

- Kun kiekko tippui jäähän, niin voin puhua kaikkien suulla, että kenelläkään ei varmasti ollut mielessä ne asiat. Minulla tai muillakaan pelaajilla ei niistä oikein ole edes tietoa, me keskitymme vain siihen, mitä kaukalossa tapahtuu, Ilves-hyökkääjä Sami Sandell pohti.

Liigan kakkosena majaillut tupsukorvalauma ja toiseksi viimeiseltä sijalta ponnistanut KalPa kohtasivat toista kertaa tällä kaudella. Ilves vei syyskuun loppupuolella joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä voittolaukauskilpailussa.

Ottelu alkoi Ilveksen komennossa, ja liigadebyyttinsä KalPa-maalilla tehnyt Henri Kiviaho saikin tehdä töitä ensimmäisessä erässä runsaasti. 19-vuotiaan Kiviahon debyytti sujui mallikkaasti, kunnes erän loppupuolella Ilves rokotti nuorukaisen virhearviosta. Juuso Rajala laukoi matalan kiekon maalille, ja Roberts Jekimovs iski tupsukorvat johtoon.

Toinen eräkin alkoi Ilvekseltä lupaavasti. Michael Keränen tarjoili maalin eteen yksin jääneelle Sami Sandellille hienon syötön, ja kiekko oli alle minuutin erän alusta jo toistamiseen KalPa-maalissa.

KalPa nousi erän puolenvälin tienoilla peliin mukaan, kun Ossi Saarinen yllätti liigan kuumimmaksi maalivahdiksi nousseen Ville Kolppasen.

Kuopiolaisten tasoitus nähtiin kolmannen erän alkupuolella, kun kritiikkiä tehottomuudestaan saanut kanadalaissentteri Luke Pither yllätti Kolppasen.

Ilves ei kuitenkaan lannistunut. Alle minuutti tasoituksesta kiekko oli toisessa päässä maalissa, kun Daniel Corso runnoi maalinedusruuhkasta kiekon kolmannen kerran KalPa-maaliin.

- Ei tähän mitään erityistä reseptiä ole. Olemme pelanneet koko kauden hyvää hyökkäyspeliä. Maaleja tulee, kun pysymme pitkään kiekossa ja karvaamme ylhäältä, niin saamme paljon maalipaikkoja, Sandell mietti.

KalPa nosti tappioasemassa karvaustaan yhä aktiivisemmaksi, ja Ilvekselle aukesi vielä entistä enemmän ylivoimahyökkäyksiä. Pari minuuttia ennen loppua se kostautuikin kuopiolaisille, kun kaksikko Rajala-Jekimovs karkasi jälleen 2-1-hyökkäykseen ja Jekimovs sai iskeä illan toisen osumansa käytännössä tyhjään maaliin.

- Se on totta, että Ilves sai tänään useampiakin ylivoimahyökkäyksiä. Siitä on tietysti osa heidän hyvyyttään ja osa sitten taas meidän heikompaa pelaamista. Tuo lopun 4-2-maali oli jo ihan pelitavallisestikin sovittu, että tasoitusta haetaan keinolla millä hyvänsä, KalPa-luotsi Jari Laukkanen kertoi.

- Meillä ei aiemmin tällä kaudella ole ollut ongelmia ylivoimahyökkäysten kanssa, mutta jokainen peli on tietysti oma pelinsä. Ja nämä meidän pakkiparit eivät ole hirveästi vielä pelanneet yhdessä, niin se on varmaan ihan looginen selitys näille virheille, Laukkanen analysoi.

Torjunnat menivät maalivahdeilla tasan, mutta laukausten laadussa oli selvästi eroja. Ilves oli jatkuvasti paremmilla maalipaikoilla, ja KalPa joutui laukomaan selvästi kauempaa.

- Yhtä selkeää syytä tässä ei nyt ole löydettävissä, miksi Ilves oli parempi. Mutta yksittäinen iso tekijä, missä olimme perässä, oli kamppailupelaaminen. En nyt puhu mistään kovasta taklauspelistä, vaan ihan puhtaasti yksi vastaan yksi -kamppailuissa he olivat vahvempia. Ilves myös pystyi pitämään meidät liian helposti pois hyviltä maalintekopaikoilta.

Ilvekseen syyskuun alussa hankitun amerikkalaishyökkääjän Ryan Flynnin koeaika päättyy parin viikon kuluttua. Flynnilla on toistaiseksi plakkarissaan vain yksi tehopiste, mutta isokokoisen pelaajan pelin taso on koko ajan noussut.

- Katsotaan mitä tehdään. Flynn pelasi tänään oikein hyvän pelin ja on parantanut koko ajan. Hän voittaa kamppailuja, ja jalka liikkuu aina vaan paremmin. Hän on persoonana ja pelaajana meille arvokas. Olen kyllä halukas pitämään hänet joukkueessa, Tuokkola kertoi.

Ilves-fanit osoittivat ottelun aikana tukeaan Marko Sjöblomille äänekkäästi.
Video: Youtube

Joukkueiden sarjasijoituksiin illan ottelu ei vaikuttanut. Ilves on liigassa toisena kahden pisteen päässä Pelicansista, tosin ottelun vähemmän pelanneena. KalPa on edelleen toiseksi viimeisenä.

KalPan pelit jatkuvat torstaina Niiralan montussa, kun kuopiolaisten vieraaksi saapuu Lukko. Ilves kohtaa perjantaina liigakolmosena majailevan SaiPan Hakametsässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle