Neljäs kerta toden sanoi

LIIGA / Raportti
Maalinteon kanssa tuskailleen hurrikaaniryhmän ketsuppipullo avautui kertalaakista.
Kuva © Eriikka Hienola
Vaikeasta alkukaudesta huolimatta Espoon Blues osoitti, että joukkueen selkäranka ei ole tehty paperista. Kolmesti tappioasemasta tasoihin taistelleet espoolaiset joutuivat kuitenkin kärsimään seitsemännen peräkkäisen vierastappion, kun JYP karkasi kolmannessa erässä tärkeään voittoon lukemin 6-3 (2-1, 2-2, 2-0).

Jyväskylän tiistai-illassa kotijoukkue JYP tuli harhasyöttöjen sävyttämän avauserän jälkeen isännän elkein kaukaloon luoden jatkuvasti vaarallisia tekopaikkoja. Vahvasta hallinnasta huolimatta vierailijat taistelivat itsensä tasoihin kerta toisensa jälkeen kaksi maalia iskeneen Tommi Huhtalan johdattamana.

- Välillä kiekko pomppii ja vastustaja pääsi hyvin peliin mukaan ylivoimalla. Välillä jääkiekossa hallitaan selkeästi, mutta numerollisesti on tasaista. Vauhtia oli ainakin tänään ja hyvä, että peli pysyi jännänä, sanaili tälle kaudelle JYPin takalinjoja vahvistamaan hankittu Mikko Luoma.

Neljättä kertaa jyväskyläläiset eivät kuitenkaan enää antaneet Bluesin yllättää, sillä toisen erän lopussa Petr Hubacekin ylivoimamaali jäi lopulta ottelun voitto-osumaksi. Edellisessä kuudessa kotiottelussa hurrikaaniryhmä oli onnistunut vain 16 kertaa maalinteossa, mutta tänään viimeistelyn tuskasta ei ollut merkkiäkään.

- Onhan se selkeää, että jossain vaiheessa alkaa niitä maalejakin tulemaan. Tärkeää saada onnistumisia, sillä onhan se maalinteko meillä liian nihkeää ollut, myönsi 193-senttisellä varrella varustettu Luoma.

Yksinkertainen ylivoima ratkaisun avain

Yleisölle tarjottiin tiistai-illan kamppailussa harvinaisen tehokasta ylivoimaa. Ottelun seitsemän ylivoiman aikana joukkueet latoivat valotaululle yhteensä viisi osumaa. Yksinkertaisen ja tehokkaaan erikoistilannepelaamisen sankareina olivat kaksi maalia iskeneet Kristian Näkyvä ja Tommi Huhtala.

Ennen illan ottelua ylivoimapelaaminen oli ollut JYPillä sarjan neljänneksi huonointa, joten onnistumiset lämmittivät myös Luoman mieltä.

- Ylivoimapeliin ollaan kiinnitetty koko ajan huomiota. Vastustajilla on ollut hyviä alivoimia ja meilläkin vähän heikkoa tekemistä. Toivotaan, että ylivoima jatkuu tuolla tavalla.

Illan kamppailu oli Jyrki Ahon ensiesiintyminen Jyväskylässä vierasjoukkueen vaihtoaition puolella. Molemmat joukkueet esittivätkin erittäin vauhdikasta ja yleisöystävällistä peliä, jossa viivelähdöille ei jäänyt juurikaan aikaa.

Luoman mielestä vastustajan valmentajan henkilöllisyys ei kuitenkaan herättänyt valtavaa tunnemyrskyä joukkueessa.

- Eipä siitä pukukopissa sen enempää puhuttu. Jotain pieniä vihjeitä tuli vastustajasta ja ainakin heidän pelitapa oli hyvin tiedossa.

Illan yhdeksästä osumasta huolimatta kummankin joukkueen maalivahdeille voidaan antaa puhtaat paperit. Varsinkin vierailijoiden Jani Nieminen piti joukkueensa vielä toisen erän lopussa lähes yksin taistelussa mukana.

- Hyvinhän se vastustajan maalivahti pelasi. Meillä oli monia hyviä paikkoja, mutta molemmat maalivahdit pelasivat erinomaisesti. (Tuomas) Tarkki otti tänään taas pidemmän korren ja hauskaa oli pelata, summasi Luoma ottelun tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle