Jussi Markkanen Kisapuiston sankarina

LIIGA / Raportti
Stefano Giliati sinetöi SaiPan voiton kolmannessa erässä osuessaan komeasti läpiajonsa päätteeksi.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Avauserässä suvereenisti kuskin paikalla ollut Lukko ei saanut otettaan realisoiduksi tulostaululle. Etenkin toisen ja kolmannen erän alkupuoliskoilla vahvasti kimppuun käynyt SaiPa korjasi lopulta kolme tärkeää kotipistettä vieden kamppailun nimiinsä lukemin 3-1.

Tunnustelevan ja tasaisen alun jälkeen siirtyi ote yhä vahvemmin vierailijoille, eikä SaiPa tahtonut päästä ensinkään tekopaikoille. Vieraiden täydellisestä hallinnasta huolimatta erätauolle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa, kiitos ennen kaikkea loistavan ottelun SaiPa-maalin suulla pelanneen Jussi Markkasen.

- Hyvä, rauhallinen peli Jussilta. Toi varmuutta meidän hapuilevaan pelaamiseen ja ekassa erässä piti meitä kuitenkin koko ajan siinä pinnan yläpuolella, kehui SaiPa-piiskuri Pekka Tirkkonen maalivahtinsa panosta.

Lopulta Kisapuiston kiekkoillassa toteutui vanha viisaus: jollet itse tee, ennen pitkää tekee kaveri. Erätauolla Lukko-luotsi Risto Dufva peräänkuulutti tulevan erän alun tärkeyttä. SaiPa kuitenkin näytti kaivaneen tauolta otteisiinsa uutta sisua ja taisteluilmettä, joka varsin pian kokretisoitui ottelun avausmaalin myötä. Jokseenkin tehottomasti alkukaudella esiintynyt SaiPan kakkosvitja sai kaivatun onnistumisen, kun Janne Tavi pääsi sutimaan Ryan Glennin vippaaman maalineduskiekon liki tyhjiin ohi voimattoman Lukko-vahti Ryan Zapolskin.

- Ollaan kyllä pelattu hyvin, mutta ruuti on ollut vähän märkää, kommentoi Tavi ketjunsa esityksiä.

- Tietysti se helpottaa etenkin henkisesti, kun saa maaleja tehtyä. Älyttömän vaikean ensimmäisen erän jälkeen saatiin tasoamme nostettua. Erittäin tärkeät pisteet meille.

Kun myös kolmannen erän alku noudatteli samaa käsikirjoitusta Jesse Mankisen rystysipaisun löytäessä tiensä maalin perukoille, näytti Lukon illasta tulevan syttäkin synkempi.

- Harmittaa. Pelattiin hyvä peli, mutta etenkin hyökkäyspäässä olisimme kaivanneet enemmän äijämäisyyttä. Nyt maalineduspelaaminen jäi vähän tuhnuksi, ruoti Dufva syitä kirvelevälle tappiolle.

- Ei varmaan tehty kuin neljä viisi virhettä, mutta SaiPa teki kolme maalia niistä. Kun ei tehdä maaleja, se stressaa omaa puolustuspeliä ja tietenkin se kynnys tehdä niitä virheitä kasvaa.

SaiPa-kapteeni Koho sairastuvan puolelle

Stefano Giliatin läpiajon päätteeksi viimeistelemä illan kolmas jäi viimein illan lopulliseksi ratkaisuksi, vaikka Lukko pystyikin vielä hetkeä myöhemmin kaventamaan lukemat Toni Koiviston tyylikkäällä rannekudilla. Näin myös Markkasen nollapeli jäi tälläkin kertaa toteutumatta. Takaiskusta huolimatta ei illan hahmosta jäänyt epäselvyyttä. Kun SaiPalla oli vaikeaa, hoiti Markkanen kokemuksen tuomalla varmuudella hommansa taidolla ja tuurilla, eikä Lukko lopulta kyennyt kunnolla uhkaamaan SaiPan voittoa.

Tärkeistä kotipisteistä huolimatta Tirkkonen näki omiensa otteissa kosolti petrattavaa.

- Ensimmäisen erän jälkeen ihme on, että ollaan tässä voittajina. Oltiin avauserässä ihan jäljessä. Lukko tuli todella vahvasti, eikä me päästy oikein mihinkään, eikä oikein mikään toiminut. Mutta toisen erään saatiin maalin myötä vähän juonesta kiinni. Huonon alun jälkeen hyvät ja tärkeät pisteet.

SaiPalle kitkerää jobin postia toi hienon alkukauden pelanneen Ville Kohon loukkaantuminen ottelun ensimmäisessä erässä. Koho ei kyennyt jatkamaan peliä ja jatkotutkimuksia on luvassa. SaiPan urakka jatkuu perjantaina Tampereella, kun vastaan asettuu kovakuntoinen Ilves. Lukko puolestaan on seuraavan kerran tulessa torstaina, jolloin raumalaiset matkustavat Kuopioon KalPan vieraiksi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle