SaiPalle vieraita länsirannikolta

LIIGA / Ennakko
Juhliiko SaiPa myös tiistaina?
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Lukko saapuu tiistaina haastamaan vahvasti kotiotteluissaan esiintyneen SaiPan. Molemmat joukkueet voittivat edelliset ottelunsa, joten kummallakin on nyt mahdollisuus voittoputkeen. Kumpi joukkueista tarttuu tähän mahdollisuuteen?

Isäntäjoukkue SaiPa on esiintynyt alkukaudesta vakuuttavasti. Erityisesti kotiotteluiden tulokset ovat olleet SaiPa-henkisiä miellyttäviä, sillä ainoastaan yksi Lappeenrannan Kisapuistossa tällä kaudella pelatuista liigaotteluista on päättynyt vierasjoukkueen voittoon.

Päinvastoin kuin SaiPan, ovat vierasjoukkue Lukon otteet olleet alkukaudesta melko mollivoittoisia. Kauden 12 ensimmäisestä ottelustaan se on onnistunut keräämään ainoastaan 16 pistettä. Nämä pisteet oikeuttavat sarjataulukossa 11. sijaan.

Molemmat joukkueet pelasivat edelliset ottelunsa viime lauantaina. Tällöin SaiPa onnistui hakemaan Kuopiosta täydet kolme pistettä Ville Hämäläisen tehtyä voittomaalin kolme minuuttia ennen loppusummerin soimista. Myös Lukko onnistui poistumaan edellisestä ottelustaan täyden pistepotin kera, kun se voitti HIFK:n vakuuttavin lukemin 5-2.

Ratkaisun paikat

SaiPalla oli viime lauantaina voitosta huolimatta pieniä ongelmia erinäisillä osa-alueilla. Suurimmat ongelmat keltamustilla liittyivät kurinalaiseen pelaamiseen, tarkemmin sanottuna sen puutteeseen. Lauantaina jäähypenkillä nähtiin lappeenrantalaisia yhteensä 16 peliminuutin ajan. SaiPa tarvitseekin tiistaina otteisiinsa roimasti lisää huolellisuutta, sillä jäähyaitiosta ei luonnollisesti pelejä voiteta.

Lauantaisessa ottelussa myös maalipaikoille pääsy oli SaiPalla kovan työn takana. Lappeenrantalaiset onnistuivat laukomaan vastustajansa maalia kohti yhteensä ainoastaan 15 kertaa, joka on huomattavan vähän.

Vierasjoukkue Lukon otteet ovat alkukaudesta vaihdelleet ottelusta toiseen. Viikko sitten tiistaina raumalaiset hävisivät Kärpille lukemin 1-4. Tällöin Lukon ongelmana oli maalintekopeli. Viime lauantaina joukkueen pelatessa HIFK:iä vastaan kyseisestä ongelmasta ei ollut tietoakaan, kun helsinkiläisten maaliverkko heilui jo ensimmäisen puolituntisen aikana viisi kertaa. Nähtäväksi siis jää, että onnistuivatko raumalaiset kitkemään maalinteko-ongelmansa pois pysyvästi, vai palaako se takaisin jo tiistaiseen otteluun SaiPaa vastaan.

Poissa pelistä

SaiPalla loukkaantuneiden kirjoissa ovat puolustajat Simo-Pekka Riikola ja Kalle Maalahti, sekä alkukaudesta kakkosmaalivahdin viittaa harteillaan kantanut Andreas Bernard.

Lukolta sairastupaa täydentävät koko alkukauden poissa olleet keskushyökkääjät Jarkko Kauvosaari ja Steven Zalewski, sekä puolustaja Tommi Kovanen.

Seuraa Heitä

Jaakko Rissanen #28 | KalPa

Keskushyökkääjä

Rissasen johtama kakkosketju ei ole alkukaudesta lunastanut siihen kohdistettuja odotuksia. Erityisesti Rissasen itsensä on parannettava, mikäli hän mielii vielä jatkossa ylemmissä kentissä pelata.

Aki Uusikartano #31 |

Keskushyökkääjä

Uusikartano äityi oivaan vireeseen lauantaisessa HIFK-ottelussa ja iski kahden maalisyötön lisäksi myös yhden maalin. Jatkaako pistetehtailuaan myös SaiPaa vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Ville Koho 2 3 5
2.Stefano Giliati 2 2 4
3.Ryan Glenn 2 2 4
4.Janne Tavi 1 2 3
5.Per Savilahti-Nagander 0 2 2
Lukko M S P
1.Toni Koivisto 1 3 4
2.Matt Generous 0 3 3
3.Lauri Tukonen 0 3 3
4.Aki Uusikartano 1 2 3
5.Jerry Ahtola 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle