Hyvät naiset ja herrat: Kuka muu muka?

LIIGA / Raportti
Ville Nieminen palasi Tapparan kokoonpanoon pyssyt paukkuen.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans oli viedä Tapparan seitsemänteen otteluun asti, mutta Ville Nieminen oli toista mieltä. Kapteeni pääsi vihdoin takaisin pelaavaan kokoonpanoon ja vei tamperelaiset jatkoajalla välieriin.

Pelicansin taistelu löysi rajansa lauantaina Lahdessa.

Tappara paransi puolustuspelaamistaan huimasti ja onnistui pitämään hienosti vääntäneen lahtelaisjoukkueen väkisin ruodussa. Runkosarjakakkonen jatkaa Liigan välieriin otteluvoitoin 4-2.

Tasaisen jännitysnäytelmän loppu koitti lähes ennalta kirjoitetun oloisesti, kun Tapparan kapteeni Ville Nieminen ohitti Jere Myllyniemen rystyllä jatkoerän alussa. Nieminen oli sarjan edetessä valunut kokoonpanon ulkopuolelle ja koko suomalainen kiekkomaailma spekuloi, mitä ihmettä on tapahtunut.

"Helvetin reilu sarja"

Valmentajat Jukka Rautakorpi ja Hannu Aravirta kiittelivät toisiaan kovasta, mutta asiallisesta menosta. Viimeinen ottelu oli yhtä tasainen kuin koko sarja, vaikkei seitsemättä peliä lopulta tarvittukaan.

− Tämä peli kuvasi, miten kireä sarja oli. Yksilöt lyövät kaikkensa likoon, ei ollut pelkästään pelikirjalätkää. Molemmat joukkueet kyllä matchasivat toistensa peliin ja oli ihan kunnon playoff-jääkiekkoa, Rautakorpi sanoi.

− Media viisastelee, miten jutut menevät tai miten pelaajien ja valmentajien pitäisi toimia, mutta peli on reilua. Tappara voitti 4-2 ja sillä selvä, kuuluivat Hannu Aravirran mietteet.

− Tässä on kaikennäköistä viritelmää tehty minun ja Jukan välillekin. Haluan onnitella vilpittömästi, helvetin reilu sarja koutsien välillä. Otettiin mittaa aitiossa ja taktisesti.

Rautakorven joukkue joutui Pelicansin kanssa yllätyksellisen lujille. Tappara-valmentaja myönsi vastustajan kovuuden auliisti.

− Pelicans pelasi erittäin hyvää jääkiekkoa. Parasta piti laittaa likoon, maalin pelejä oli jokainen.

Kotijoukkue antoi kaikkensa

Aravirta oli lehdistötilaisuudessa pää pystyssä. Pelicans ylsi vaikeiden vaiheiden jälkeen odotettua parempaan lopputulokseen, vaikka kausi päättyikin.

− Pitää nostaa joukkueelle hattua. Tuossa kiittelin jo, kaikki jätkät oli talkoissa mukana, tekivät kaikkensa. Ei jää mitään hampaankoloon, ettei oltaisi käännelty kaikkia kiviä.

Ottelusarjan jatkuminen ei olisi ollut suuri vääryys. Pelicansin oljenkorteen tarttui Joonas Alanne kolmannen erän tasoitusmaalillaan ja  Myllyniemi otti jatkuvasti varmoja huippukoppeja, mutta suuria kysymyksiä jää ilmaan erikoistilannepelistä ja kiekonhallinnasta.

− Kiitän jätkiä ja lahtelaista kiekkoyleisöä. Hieno meininki on ollut. Olo on tyhjä, niin lähellä oltiin yhtä Tampereen-matkaa vielä. Mutta silloin kun olet jättänyt kaikkesi peliin, on turha jossitella, Aravirta painotti.

Valmentajakommenttien lähde: ESS.fi

» Lähetä palautetta toimitukselle