Saako Lukko sarjan poikki Espoossa?

LIIGA / Ennakko
Perjantaina puhuttiin sairastumisesta, onko Risto Dufva iskussa lauantaina?
Kuva © Timo Savela
Runsasmaalisessa Lukko-Blues -sarjassa panokset kovenevat. Raumalaisilla on lauantaina mahdollisuudet napata neljäs voitto ja lähettää espoolaiset kesälomalle. Sarjassa voi tulla jatko tai katko tutuksi muodostuneella yhden maalin marginaalilla.

Lukko-Blues -sarjasta ennusteltiin tasaista, ja sellainen siitä on tullut. Neljässä ensimmäisessä pelissä ei kuitenkaan nähty tarkkaa puolustuspeliä vaan avoimia ovia. Runkosarjan viidessä kohtaamisessa joukkueet saivat aikaan yhteensä 24 osumaa ja yleensä tarkasti pelattujen pudotuspelien viidessä ensimmäisessä 29. Perjantain 2—1 -pelissä nähtiin jo varovaisempaa otetta.

Jarruketjuilla ja maalivahdeilla näytön paikka

Bluesin nelosketju on ollut huomion kohteena läpi kauden, nyt Lukon vastaava on noussut parrasvaloihin. Erik Riskan, Filip Riskan ja Olli Sipiläisen nelonen onnistui perjantaina jarruttelemaan vaarallista Tomi Sallisen kakkosketjua ja tekemään lisäksi maalin. Ilmari Pitkäsen, Siim Liivikin ja Eetu Pöystin muodostama Bluesin nelosvitja on puolestaan ollut sarjan edetessä aiempaa pienemmässä roolissa.

Yksi ottelusarjan kiinnostavia piirteitä on ollut kahden osaavan maalivahdin kamppailu. Jani Nieminen on ollut kaudella Liigan kärkitorjujia nollapelien osalta. Ryan Zapolski puolestaan on Lukon kaikkien aikojen eniten voittopelejä kaudessa pelannut veräjänvartija. Pudotuspeleissä molemmat ovat kuitenkin jääneet alle 90 prosenttiin onnistuneissa torjunnoissaan.

Edellisen pelin kolmesta maalista mikään ei mennyt Zapolskin tai Niemisen piikkiin. Ensimmäisen Lukko-osuman teki vapaaksi jätetty Sipiläinen ja toinen oli ns. räkämaali. Tommi Huhtalan osuma meni puolestaan sisään flipperikiekkona kaksista luistimista. Katkopelissä puolustetaan varmasti tarkkaan, mutta siinä mitataan myös maalivahtien henkinen kantti huolella.

Täydet vai vajaat kokoonpanot?

Espoo Blues on ollut onnekas miehistönsä suhteen: pudotuspelit on saatu läpi lähes ilman poissaoloja. Ketjumuutoksiakaan Jyrki Aho ei ole enää tehnyt. Risto Dufva sensijaan sekoitti Lukon hyökkäysketjuja keskiviikon ja perjantain välillä. Myös pakkiparit menivät uusiksi, kun joukkueen ahkerin laukoja Petteri Nummelin jäi sairastuvalle. Nummelin saattaa palata jäälle lauantaina.

Seuraa Heitä

Ryan Zapolski #30 |

Maalivahti

Zapolskin torjuntaprosentti on ollut pudotuspeleissä alle 90, samoin kuin Jani Niemisen. Raumalaisten ennätysmies kuitenkin tiivisti otettaan viidennessä pelissä.

Jani Nieminen #39 |

Maalivahti

Niemisen ote on ajoittain vaihdellut sen mukaan tuleeko onnistumisia alle. Miten lauantain peli lähtee Blues-vahdin osalta liikkeelle?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Miro Aaltonen 0 1 1
2.Ilmari Pitkänen 0 1 1
3.Jussi Makkonen 0 1 1
4.Arto Laatikainen 0 1 1
5.Tommi Huhtala 1 0 1
Lukko M S P
1.Filip Riska 0 1 1
2.Juho Tommila 0 1 1
3.Teemu Nurmi 0 1 1
4.Olli Sipiläinen 1 0 1
5.Toni Koivisto 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle