Pöysti pidensi ottelusarjaa

Peli päättyi tähän.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin ja Lukon ottelusarja jatkui tasaisena ja sai jatkoa. Eetu Pöysti onnistui ratkaisemaan jatkoajalla 2−1-voiton Bluesille, ja näin voitot ovat 3-3.

Ensimmäinen jatkoerä lähestyi jo loppuaan, kun ottelu päättyi. Blues käänsi oman pään aloituksen jälkeen pelin toiseen päätyyn. Siim Liivikin hyvän yrityksen jälkeen Ilmari Pitkänen voitti kaksinkamppailun Jesse Virtasta vastaan. Nelosketjun laitahyökkääjän syöttö kimposi Harri Tikkasen luistimen kautta Eetu Pöystille, joka laukoi kiekon ohi Ryan Zapolskin.

− Pää lyö tyhjää. Se on nätti fiilis, kun näkee kiekon menevän maaliin, Pöysti tunnelmoi.

Maalinteossa hän käytti suomalaisen kiekkolegendan tuttua fraasia.

− Pienestä pitäen on opetettu, että läheltä ylös.

Ottelun ensimmäinen erä oli tiivistä pelaamista. Alku mentiin Lukon tahdissa. Parhaissa maalipaikoissa olivat Teemu Nurmi ja Juho Tommila, mutta Bluesin kenttäpelaajat olivat hyvin valmiita blokkaamaan laukauksia, ja näin erä säilyi pitkään maalittomana.

Erän lopulla Janne Keränen kamppasi Blues-pelaajan, vaikka väärä mies rangaistusaitioon lähtikin. Maalin eteen unohdetulle Tomi Salliselle pelattiin paikka, ja hän suupaisi rystyltä kiekon maaliin.

Toisessa erässä Nurmi taklasi Tommi Huhtalaa rumasti. Kummankin peli päättyi siihen paikkaan, sillä Nurmi sai 5+20-minuuttisen ja Huhtalan vintti oli pahasti sekaisin tällistä.

Tärkeän pelaajan menettäminen shokeerasi kotijoukkuetta, joka ei onnistunut käyttämään auennutta pitkää ylivoimaa. Päinvastoin, Philip McRae antoi jättösyötön, jonka Aaron Gagnon nappasi ja lähti läpiajoon. Miro Aaltosen pienistä estelyistä huolimatta Gagnon ohitti Jani Niemisen tyylikkäästi ja tasoitti ottelun.

− Mekin olemme tehneet alivoimamaalin Lukkoa vastaan. Se kuuluu peliin. Meidän pitää vain luottaa siihen, että saadaan osuma vielä tehtyä, Pöysti kommentoi.

Kolmannessa erässä Blues oli lievästi niskan päällä. Lukko näytti saavan mahdollisuutensa Jussi Makkosen jäähyn myötä, mutta Gagnonin kaksiminuuttinen seuraavasta aloituksesta kumosi tuon tilanteen.

Molemmissa päissä oli joitakin maalipaikkoja, joista merkittävimmät Daniel Widingillä ja Jerry Ahtolalla. Kumpikaan ei onnistunut, joten 1−1-lukemissa lähdettiin jatkoajalle.

Jere Seppälän rangaistus tarjosi raumalaisille hyvän voittosauman, mutta Bluesin alivoima piti jälleen. Sen jälkeen Blues sai parhaat paikkansa. Justin DiBenedetto riisti kiekon Tommilalta ennen laukaustaan, mutta vielä sillä kerralla Zapolski kesti. Eetu Pöystin laukausta minuutteja myöhemmin maalivahti ei enää torjunut.

Valmentajat olivat varsin vähäsanaisia itse pelin tapahtumista.

− Ihan hyvä peli meiltä, mutta jatkoajalla jäätiin ehkä hiukan odottelemaan mitä tapahtuu, Lukon päävalmentaja Risto Dufva arvioi.

Bluesin Jyrki Aho ei lähtenyt erittelemään yhtä peliä, vaan arvioi sarjaa kokonaisuutena.

− Tasaista vääntöä, kotivoittoja, vierasvoittoja. Tämä on pudotuspelejä parhaimmillaan.

Pöystin mielestä peli oli normaalia pudotuspeleihin kuuluvaa:

− Millintarkkaa työskentelyä puolin toisin. Joka sentistä tapellaan. Maalinedustoja puolustetaan tosi tiiviisti. Tänään teemana oli lyödä kiekkoja sinne.

Kun seitsemänteen peliin mennään, Blues joutuu todennäköisesti pelaamaan ilman kultakypäräänsä Huhtalaa.

− Onhan "Hotsi" tärkeä pelaaja meille. Meillä on kuitenkin niin tiivis porukka, ettei se yhtä miestä kaipaa.