Ahon tunteikas paluu

LIIGA / Ennakko
Jyrki Ahon luotsaama Blues on ollut vaikeuksissa vieraskaukaloissa.
Kuva © Jarno Hietanen
Pimeäksi lokakuiseksi kamppailuksi JYPin ja Bluesin välinen ottelu herättää varmasti Jyväskylässä poikkeuksellisen paljon tunnetta, kun Jyrki Aho astelee tuttuun kaukaloon vierailijoiden vaihtoaition puolelle.

Jyrki Aho juhli Jyväskylässä kaudella 2008–2009 mestaruutta apuvalmentajana ja kaudella 2011–2012 39-vuotias luotsi pääsi nostelemaan mestaruuspokaalia päävalmentajan roolissa. Lämpimistä muistoista huolimatta sekä JYP että Jyrki Aho haluavat varmasti poistua kaukalosta ulos kolmen pisteen kera.

Hyvästä työmoraalistaan huolimatta Espoon Blues on ollut koko kauden vaikeuksissa etenkin vieraskaukaloissa. Runkosarjan ensimmäisessä vierasottelussa napatun voiton jälkeen espoolaiset ovat kärsineet kuusi peräkkäistä vierastappiota, eikä urakka tule ainakaan helpottumaan, kun vastaan astelee ärsytetty hurrikaaniryhmä.

Bluesilla on edessä kahdeksan päivän sisään peräti viisi ottelua, joten vahva aloitus härkäviikolle tulisi todella tarpeeseen. Sinivalkoiset ovat onnistuneet saamaan kuluvalla kaudella täyden pistepotin ainoastaan pääkaupunkiseudun joukkueita vastaan, joten ryöstöretki Jyväskylästä nostaisi varmasti joukkueen itseluottamusta.

Vahvasta kotipelaamisestaan tunnetut jyväskyläläiset ovat olleet yllättäen alkukaudesta ongelmissa kotiluolassaan. Hurrikaaninuttujen kotipelaaminen on ollut vasta sarjan kymmenenneksi parasta, ja kotiyleisön edessä kuudessa ottelussa isketyt 14 maalia eivät varmasti tyydytä ketään Keski-Suomessa.

Suoraviivaisuus avain onneen?

Espoolaisten alkukausi on ollut vaikea kaukalossa ja sen ulkopuolella. Edellisestä seitsemästä ottelusta Blues on onnistunut poistumaan kaukalosta ainoastaan kerran voittajana. Joukkue käy läpi vaikeaa oppimisprosessia ja varsinkin kontrolloidusti hyökkäysalueelle pääseminen on ollut espoolaisille tuskaista.

Blues on esittänyt kauden aikana kaksijakoista ylivoimapelaamista. Kotiotteluissa espoolaisten ylivoimaprosentti on ollut sarjan huonointa, mutta vieraskaukaloissa vastustajan maaliverkko on helissyt sarjan toiseksi tehokkaimmalla tahdilla. Edellisessä ottelussa Daniel Widing sai tehdä ylivoimalla kesken ottelun tilaa Jussi Makkoselle tehokkain seurauksin. Tehoja ylivoimalla kaivataan myös tiistai-iltana, sillä keskisuomalaiset ovat voittaneet sinivalkoiset viidesti joukkueiden kuudesta edellisestä ottelusta.

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa JYP iski ottelun ensimmäisen kuuden minuutin aikana kolme osumaa saalistaen kolme pistettä lopulta lukemin 1-4. Vahvan alkukauden jälkeen myös JYP on ollut ongelmissa edellisissä otteluissa. Seitsemästä edellisestä ottelusta hurrikaaninutuille on kertynyt ainoastaan kaksi voittoa ja hyvistä maalipaikoista huolimatta peliväline ei ole löytänyt tietään vastustajan maaliverkkoon.

Marko Virtasen luotsaama valmennusjohto on reagoinut alavireiseen syyskauteen yksinkertaistamalla ja suoraviivaistamalla pelisuunnitelmaa. Alkukaudesta yhdessä pelanneet Eric Perrin ja Jani Tuppurainen ovat myös löytäneet itsensä kahdessa edellisessä ottelussa eri ketjuista. Onnistumisia kaivataankin Jyväskylässä etenkin tähtipelaajilta, jotta alavireinen jakso päättyisi ennen lumien maahan putoamista.

Seuraa Heitä

Antti Jaatinen #21 |

Laitahyökkääjä

Jaatinen on löytänyt itsensä alkukauden aikana myös JYP-Akatemian riveistä, mutta edellisessä ottelussa isketyt kaksi osumaa tuovat hyökkääjälle varmasti kaivattua itseluottamusta.

Olli Malmivaara #64 |

Puolustaja

Malmivaaran alkukausi Blues-paidassa on ollut pettymys. Nouseeko kaksi mestaruutta JYPissä voittanut järkälepakki tutussa hallissa omalle tasolleen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Éric Perrin 1 6 7
2.Max Wärn 2 2 4
3.Petr Hubacek 2 1 3
4.Miika Lahti 1 2 3
5.Antti Jaatinen 2 1 3
Blues M S P
1.Juuso Ikonen 2 3 5
2.Tommi Huhtala 3 2 5
3.Kim Hirschovits 0 2 2
4.Arto Laatikainen 1 1 2
5.Joonas Jalvanti 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle