TUTO sai itselleen armonaikaa

Keskiviikon pelistä ongittu voitto oli tutolaisten silmin elintärkeä.
TUTOn keskiviikkoillan teema oli selkeä: tulos tai ulos. Isäntäjoukkue tarjosikin toden teolla vauhtia, viihdettä ja asennetta sen haastaessa otteluvoittojen turvin niskan päällä ollutta LeKiä. TUTO sai kuin saikin kaivettua voiton ja toivotun kavennuksen kelpo esiintymisellään ja ottelusarja on nyt enää 3-2 lempääläisille.

Keskiviikkona TUTO pelasi selkä seinää vasten ja se todella näkyi. Ottelu oli varmasti turkulaispoppoon paras pudotuspeliottelu tänä keväänä ja aika ajoin nähtiin väläyksiä siitä TUTOsta, joka runkosarjan alkupuolella kantoi mainetta voittavana kotijoukkueena. Mutta kuten tässä playoff-sarjassa on aikaisemmissakin peleissä ollut tapana, puolusti LeKi tässäkin kohtaamisessa tiiviisti ja viisaasti, aika ajoin jopa röyhkeästi tuuppien.

Vaikka ottelun ensimmäinen erä olikin vahvasti TUTO-painotteinen ja LeKi-maalilla torjunut Dominik Hrachovina sai toden teolla ahkeroida, tuli TUTOlle tukku kiekonmenetyksiä omassa päädyssä. Jos turkulaisilla ei olisi ollut niin paljon onnea matkassa, olisi LeKillä ollut loistava sauma rokottaa näistä hölmöilyistä oitis.

TUTO antoi vierailijoilleen syytä huoleen kuitenkin jo heti ensimmäisessä erässä, sillä erätauolle siirryttiin kotijoukkueelle makeissa 3-0-lukemissa. Ensin kaksi häkkiä illan aikana iskenyt Jere Laine avasi maalihanat lähes viiden pelatun minuutin jälkeen, ja erän loppupuolella Laineen esimerkkiä seurasivat Tuukka Pulliainen ja Mikko Laine. TUTOn kokoonpanoon paluun tehnyt Teemu Vuorisalo nappasi ensimmäisessä erässä itselleen kaksi syöttöpinnaa.

− Ensimmäisessä erässä olimme tehokkaita, mutta kahdessa viimeisessä erässä meillä alkoi ajatus karata. Ei meidän pelissä ollut kumpaankaan suuntaan oikein tolkkua. Parannettavaa meiltä vielä löytyy, kommentoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen illan ottelua.

LeKi herää taistelemaan

Lempääläiset toipuivat kuitenkin shokkierästä melko nopeasti. Toisen erän alussa TUTO oli selkeästi ottanut oppia LeKin tiiviistä puolustamisesta ja pitikin lempääläisjengin kaukana Kaapo Kähkösen vartioimalta maalilta, mutta pian pelissä alkoi näkyä vivahteita viikko sitten pelatusta ensimmäisestä playoff-kohtaamisesta: LeKi alkoi löytää vanhaa pelivirettään, ja viisas ja järjestäytynyt hyökkäys kohti turkulaismaalia alkoi.

− Tässä oli yleisölle varmasti koko rahan edestä nähtävää: kahdeksan pussia playoff-pelissä ja kotijoukkue voitti. Meissä oli tänään paljon hyvää ja tämä oli hyvä kokemus, mutta täysin emme pysyneet mukana koko 60 minuuttia, kommentoi LeKi-luotsi Juha Juujärvi illan ottelua.

Erä ei ehtinyt kauaa vanheta, kun LeKin peli-into jo puri: Miro Hovinen nosti nätisti kiekon maalillaan levällään olleen Kähkösen patjan yli sisään. Lempääläisaitiossa maalia tuuletettiin helpottuneena, mutta suurista toiveista huolimatta kunnon kiriä ei missään vaiheessa saatu aikaiseksi.

Kesti aina kolmannen erän alkuun asti, kunnes vieraat iskivät illan toisensa. Tomi Tuomiston maali alkoi kuitenkin olla jo laiha lohtu tilanteen ollessa 4-2 ja isäntien painaessa päälle aina vain hurjemmin. Painostaa osasi tosin vierasjoukkuekin, joka hullunlailla yritti hakea kavennusmaalia ilman maalivahtia.

Vaarallisesti LeKi pyörittikin peliä kuudella kenttäpelaajalla ja oli suorastaan ihme, ettei kavennusmaalia syntynyt. Sitä vastoin TUTO niittasi viidennen maalinsa suoraan tyhjiin Jere Laineen johdolla. Lopulta myös LeKi onnistui maalinteossa kahden miehen ylivoimalla, mutta 5-3-lukemia paremmaksi vieraat eivät saaneet tilannetta muutettua.

Kovalla tahdolla ja pirteämmällä peli-ilmeellä TUTO siis vei LeKiltä mahdollisuuden katkaista sarja Kupittaalla turkulaisyleisön edessä. Toisaalta nyt lempääläispoppoolle vasta makupalaa tarjoillaankin, sillä joukkueet kohtaavat perjantaina Lempäälässä. TUTOlla ei ole enää varaa möhliä kertaakaan ja LeKi varmasti jatkaa yhtä painostavana kotijoukkueena kuin tähänkin mennessä.