LeKistä pudotuspelien avauskierroksen yllättäjä

Mika Noronen oli LeKin yllätysvoiton takuumies.
Suurena ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähtenyt TUTO kaatui pudotuspelien avauskierroksella kotonaan, kun LeKi haki ison ryöstön Turusta. Mika Norosen ja vahvan viimeistelyn avulla ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan matkasi Lempäälään lopulta lukemin 3-1.

Avauserässä TUTO otti ottelun vahvasti komeentonsa. Avausmaalista pääsi nautiskelemaan erän puolivälissä TUTOn kultakypärä Aki Keinänen, joka suti ylivoimalla Mika Norosen torjunnasta pompanneen kiekon sisään. Paikkoja olisi TUTOlla ollut erässä useampaankin, mutta uskomattomia venytyksiä tehnyt Noronen piti LeKin pelissä mukana.

− Paljon on kiittäminen maalivahtia. Ensimmäinen erä olisi voinut olla neljä-muna ihan surutta, LeKi-käskijä Juha Juujärvi kiitteli.

Ensimmäinen erä lupaili kuumaa iltaa. Peli oli alusta lähtien melko fyysistä, eikä maalinedustan kärhämiltäkään vältytty. Myös Noronen hermostui täysin avauserän lopulla, kun maalintekijä Keinänen kävi TUTOn ylivoimalla tökkimässä jo Norosen alla ollutta kiekkoa. Tilanteesta kirjattiin jäähy ainoastaan Keinäselle.

LeKi käänsi ottelun toisessa erässä

Toisessa erässä ääni kellossa muuttui. Kun Kristian Tuohilampi hankki itsensä jäähyaitioon heti erän alkuun, pääsi LeKi pyörittämään ylivoimaa neljällä kolmea vastaan. Joukkue käytti tilanteen hyödyksi, kun Roope Ranta tulitti kovalla lämärillä ottelun tasoihin.

LeKi pelasi erittäin älykkäästi puolustaen tiiviisti ja iskien terävästi vastaan. Vastahyökkäyksestä syntyi myös lempääläläisten johtomaali, kun Jimi Kuronen iski suoraan Antti Mäkilän syötöstä kiekon reppuun.

Maalia edelsi pitkä pätkä, jonka aikana TUTO hallitsi kiekkoa ja rakenteli tilanteita. Turkulaisten hallinta oli kuitenkin koko illan ajan melko näennäistä, sillä LeKi puolusti erittäin tehokkaasti kotijoukkueen pois kaikkein vaarallisimmilta maalipaikoilta. Nekin paikat, jotka TUTO rakenteli, kariutuivat Norosen torjuntaan tai TUTOn heikkoon viimeistelyyn.

Miro Hovinen iski toisessa erässä vielä LeKin 1-3-johtoon, joten toiselle erätauolle mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

− Vihulainen tinttasi aika kovalla prosentilla pönttöjä. Momentum oli ehkä se toinen erä, kun päästettiin kaveri tasoihin ja ohi, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen harmitteli.

TUTO ei onnistunut uudestaan ylivoimalla

Kolmannen erän alussa TUTO oli lähellä tulla peliin vielä mukaan, kun LeKi otti erän alkupuoliskolla kolme jäähyä. Ajoittain ylivoimalla TUTO rakensi hyviä paikkoja. Lähimmäksi kavennusta pääsi Keinänen, jonka laukaus kohti lähes tyhjää maalia suuntautui ylärimaan.

− Peli meni vähän pakottamiseksi. Kun vastustaja puolustaa noin hyvin, niin sen ei pidäkään olla helppoa, Lehkonen pohti.

− Pikkuhiljaa päästiin jäähykuriin kiinni, mutta kolmannen erän ensimmäiseen kymppiin otettiin kolme jäähyä. Meinattiin antaa uudestaan pois peli, joka meillä oli käsissä kakkoserässä, Juujärvi summasi.

TUTO sai vielä parilla viimeisellä minuutilla hyviä paikkoja ilman maalivahtia, mutta muuten kiri jäi todella vaisuksi. Hyökkäykset olivat usein yksin puskemisia, eikä LeKillä ollut ongelmia puolustaessaan niitä pois. TUTOn viimeistely oli myös sanalla sanoen heikkoa, eikä hyökkäyksen johtohahmoista näyttänyt olevan pelipäällä kuin Keinänen ja Iikka Kangasniemi.

− Saatiin tärkeä voitto ja kiinnitys, mutta saatiin myös hyvää kokemusta. Moni äijä pelasi ensimmäisen miesten pudotuspelinsä ja samalla ensimmäisen pudotuspelivoittonsa, Juujärvi kuvaili.

Parivaljakon pudotuspelitaival jatkuu perjantaina Lempäälässä. TUTO on kovan haasteen edessä, sillä LeKi on ollut tämän vuoden aikana kotihallissaan äärettömän vahva, ja voitto varmasti ruokkii lempääläläisten itseluottamusta.