LeKi taisteli toisen voiton Kupittaalta

Mika Noronen oli lempääläläismaalilla kuin muuri.
Uhrautuva puolustuspeli, päättäväisyys maalintekotilanteissa ja ripaus onnea. Siinä oli LeKin voitokas resepti Kupittaan lauantai-illassa. Koko ottelun hieman niskan päällä ollut kotijoukkue TUTO ei onnistunut murtamaan tiivistä lempääläläispuolustusta, ja näin LeKi otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan lukemin 1-4 (0-1, 0-1, 1-2).

Vaikka TUTO aloittikin ottelun todella terävästi, onnistui vierasjoukkue iskemään avausmaalin kuin varkain jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Koko ottelun TUTO-puolustusta pilkkanaan pitänyt Antti Mäkilä murtautui läpi oikealta laidalta, ja siitä syntyneen maalinedushässäkän jälkitilanteesta Jonatan Tanus pääsi iskemään vierailijat 0-1-johtoon.

Maalin jälkeen turkulaisten peli sekosi hieman. Vaikka TUTO hallitsikin näennäisesti ottelutapahtumia, paistoi joukkueen otteista pieni jännitys. Syötöt eivät hyökkäysalueella löytäneet tiiviin lempääläläispuolustuksen läpi omien lapoihin, ja kiekot karkailivat heppoisissa tilanteissa.

Vierasjoukkue sen sijaan piti pelinsä koko ottelun ajan hyvin suoraviivaisena ja yksinkertaisena. Erän edetessä LeKin vastahyökkäykset alkoivat toimia entistä paremmin, ja kotijoukkueen hallinnasta huolimatta parhaimmat tilanteet tuli Kaapo Kähkösen vartioimalle maalille.

Toinen erä samalla käsikirjoituksella

Toisessa erässä peli alkoi näyttää todelliselta pudotuspelikiekolta. Kummassakin päässä maalinedustoilla nähtiin useita torikokouksia, ja erityisesti vierasjoukkueen kapteenilla Toni Niemellä oli jatkuvasti asiaa ottelun tuomaristolle. Tunteiden lämpeäminen kulminoitui lopulta Miro Hovisen polvitaklaukseen, josta Hovinen sai palkinnoksi ulosajon.

Viiden minuutin ylivoimallaan TUTO ei kuitenkaan päässyt edes lähelle maalintekoa. Uhrautuvasti laukauksia blokannut lempääläläismiehistö piti myös maalinedustan puhtaana, ja maalille asti menneet laukaukset Mika Noronen torjui vuorenvarmasti.

− Vastustajalla oli tänään todellinen ammattimaalivahti. Nähnyt vähän muutakin kuin Janakkalaa, TUTO-käskijä Ismo Lehkonen innostui ylistämään Norosta.

Erän ainoan maalin iski TUTOn hienoisesta hallinnasta huolimatta LeKi, ja jälleen täysin puun takaa. Saukkopaitojen Sami Laakso yritti heittää kiekkoa keskialueelta päätyyn, mutta kiekko muutti suuntaa siniviivalla seisseestä linjatuomarista. TUTO-puolustajat olivat ehtineet jo kääntää rintamasuuntansa kohti omaa päätyä, ja näin Laakso pääsi sivaltamaan siniviivan tuntumasta nappaamansa kiekon Kähkösen selän taakse.

TUTO tuskastuu päätöserässä

Kotijoukkueen tekemisessä alkoi viimeisessä erässä paistaa pieni tuskastuminen ja uskonpuute. LeKi noudatti orjallisesti omaa konseptiaan, eikä TUTO näyttänyt pääsevän Toni Jalon laukomaa tolppaa lähemmäksi maalintekoa.

Lopullisen ratkaisun ottelulle iski reilut viisi minuuttia ennen loppua lempääläläisten ranskalaishyökkääjä Valentin Claireaux. Maalinedustilanteen jälkeen Claireauxin pomppukiekko löysi tiensä luvattoman helposti Kähkösen selän taakse.

TUTO ei kuitenkaan vielä tästäkään luovuttanut. Timo Pärssinen onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-3 joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Lohtu oli kuitenkin laiha, kun Otto Rauhala iski loppulukemat 1-4 tyhjään maaliin tyhjentyneen katsomon edessä.

− Hienosti nuoret miehet pelasi, etenkin puolustuksemme pelasi fiksusti kovaa painetta vastaan. Muutama sellainen iskunpaikka löydettiin ja äijät käytti ne hienosti hyväksi. Peliin sisääntulo oli parempi kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa, LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi summasi ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen valmentaja Lehkonen sen sijaan oli varsin mietteliäänä ottelun jälkimainingeissa.

− Yhdellä maalilla, jos sekin tehdään ilman maalivahtia, ei voiteta pelejä. Aina ei pelkkä into riitä. Juttu on se, että meidän on pakko voittaa. Tässä pelataan koko seuran tulevaisuudesta, tottakai on kauheat paineet niskassa. Toinen saa paineetta puksuttaa eteenpäin, mistä lie äijät on sinne kerätty, Lehkonen avautui.

Joukkueet jatkavat taisteluaan ensi maanantaina Lempäälässä.