Nikun syötöt pitivät JYP-Akatemian kauden käynnissä

Sami Niku sekä syötti joukkueensa kaikki maalit että hoiti puolustusvelvoitteensa moitteettomasti.
Kajaanin keskiviikkoillassa ei panosta puuttunut. Vierailija JYP-Akatemia lähti otteluun selkä seinää vasten. Ennen ottelua tunnetilaa kohoteltiin jo molempien joukkueiden sosiaalisen median parissa. Sen sijaan kaukalossa tunteet pysyivät erittäin tiukasti kurissa. Ottelun voittajaksi nousi jatkoajalla JYP-Akatemia luvuin 2-3.

Puolivälieräsarjan neljännessä ottelussa haettiin voittajaa jatkoerästä saakka. Kuten koko sarja tähän asti, myös viides osaottelu oli erittäin tiukka. Ottelun ensimmäistä puolikasta hallitsi kotijoukkue, toisella puolikkaalla hurrikaanipaidat alkoivat pistää tosissaan vastaan.

− Puolet tästä pelistä, noin 30 minuuttia ottelun alusta me oltiin pelaamassa tätä peliä, niin kuin pitää pelatakin, kotijoukkueen valmentaja Jari Laukkanen tiivisti omiensa hallintajakson.

Voiton vei kuitenkin lopulta JYP-Akatemia, erityisesti hurjia minuutteja pelanneen ykköskenttänsä turvin. Puolustaja Sami Niku oli loistavalla pelipäällä syöttäen kaikki joukkueensa maalit.

Varovainen ja tarkka alku – maalihanat auki toisessa erässä

Ensimmäinen erä meni vauhdikkaasti, mutta hiukan hermostuneissa tai varovaisissa merkeissä. Molemmat valmentajat olivat varmasti painottaneet myös jäähykurin merkitystä, eikä erässä nähty kuin yksi jäähy. Kotijoukkue oli hallitsevampi joukkue, mutta ei pystynyt lopulta luomaan montaakaan vaarallista paikkaa. Näin ollen tilastomerkinnät jäivät varsin vähäisiksi avauserässä.

Toisen erän alkupuoliskolla hurrikaaninutut pelasivat useassa tilanteessa huolimattomasti lahjoittaen näin kotijoukkueelle maalipaikkoja tai vastahyökkäyksiä. Yksi tällainen tilanne johti lopulta ottelun avausmaaliin, jonka tälläsi Niko Saarenpää.

Maalista Hokki sai villin painostuksen päälle ja pian maalin jälkeen Niklas Näppi kilautti kertaalleen kiekon tolppaan. Viisi minuuttia avausmaalin jälkeen näytti, että Hokki tarraa kiinni välieräpaikkaan, kun Riku Toivo iski siniviivalta hurjan lyöntilaukauksen yläkulmaan ja numeroiksi jo 2-0. Hyvän ottelun pelannut Veini Vehviläinen JYP-Akatemian maalilla oli täysin voimaton.

− Kyllä siinä omassa pelaamisessa varmasti näkyi se että taukoa oli takana. Ihan kohtalainen lähtö, mutta parannettavaa jäi vielä, kommentoi paluun kentille tehnyt ja kotijoukkueen toisen maalin syöttänyt Janne Niva omaa peliään.

Ilmeisesti unelma välieräpaikasta ja hyvän olon tunne hiipi myös Hokin pelaajien mieleen, sillä pikkuhiljaa ottelun hallinta siirtyi jyväskyläläisille.

− Punaiset numerot tuolla tulostaululla kun näytti 2-0, niin rupesiko se sitten tuomaan jotain sellaista, että pitää tehdä jotain että katkaistaan tämä sarja, ihmetteli Laukkanen ottelun jälkeen.

Vieraat nousivat tasoihin - ja ohi

Tasan viisi minuuttia toisen maalin jälkeen iski vihdoin myös vierasjoukkue. Nikun loistava syöttö vapautti Samuel Salosen läpiajoon ja hänen rannelaukauksensa painui komeasti ylänurkkaan.

Vielä ennen toista erätaukoa vieraat nousivat tasoihin. Samu Markkula  tarjoili Nikulle jopa tilaisuuden iskeä kiekko maaliin, mutta Niku löysikin vielä nerokkaasti Joona Ervingin, jolla oli helppo työ pistää kiekko lähes tyhjään maaliin ja lukemiksi 2-2.

− JYP-Akatemia teki siihen kaksi maalia ja minun mielestä vähän tuli sellainen jähmeys meidän joukkueeseen, ettei tämä mennytkään niin kuin elokuvissa, harmitteli Laukkanen voimasuhteiden muutosta.

Kolmas erä oli pelitilanteisiin nähden tasaisin kaikista. Molemmilla joukkueilla oli etsikkoaikansa. JYP-Akatemialle tarjottiin voittomahdollisuutta vajaat kuusi minuuttia ennen loppua, kun Hokki otti ottelun ensimmäisen jäähynsä.

Hurrikaani pyöri kotijoukkueen päädyssä ylivoimalla tauotta lähes koko kaksiminuuttisen, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Hokki otti vielä erän loppuun toisen jäähyn. Tuon jäähyn aikana jatkoajalla Olli Aitola sai kunnian ratkaista ottelun ja siirtää ratkaisua puolivälieräsarjan kohtalosta tuonnemmaksi.

− Tasainen peli, niin kuin oikeastaan kaikki aiemmatkin pelit. Saatiin tärkeä voitto ja pelit jatkuu huomenna, sanoi vähäsanainen vierasvalmentaja Jukka Ahvenjärvi.