TUTOn ykkösketjun noustava esiin

MESTIS / Ennakko
Keinäsen tehot pudotuspeleissä ovat toistaiseksi 1+2. Lisätehoja tarvitaan keskiviikkona.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
LeKi otti maanantaina sen kannalta järkälemäisen voiton, kun se voitti TUTOn jo kolmannen kerran ja pelasi itselleen kolme ottelupalloa sarjan katkaisuun. 3-1-tilanteessa TUTOlla on kaikki paineet niskassaan, sillä se lähti sarjaan huomattavana ennakkosuosikkina.

Edellisen ottelun ratkaisu

Maanantaina Lempäälässä pelattu neljäs ottelu päättyi kotijoukkue LeKin eduksi maalein 5-2. Ottelun ehdoton sankari oli Roope Ranta, joka merkkautti kahden kolmannen erän maalin lisäksi kaksi syöttöpistettä joukkueensa osumiin. 

Maalivahdit näyttelivät edelleen suurta roolia. Mika Noronen veti huomattavasti pidemmän korren kuin virkaveli Kaapo Kähkönen. Vaikkei Kähköstä voi syyttää LeKin kahdesta avauserän osumasta, otti TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen nuoren miehen vaihtoon jo ensimmäisen erätauon päätteeksi. Miten ulosveto vaikuttaa Kähkösen jatkoon, jää nähtäväksi.

Myös turkulaisten ykköskentän Timo Pärssinen-Tuukka Pulliainen-Aki Keinänen on ollut tehoton sarjan aikana. Trion on saatava luomistaan tekopaikoista muutama kiekko pussiin keskiviikon ottelussa, jotta TUTOn kausi jatkuisi.

Tulevan ottelun keskeiset seikat - TUTOn oltava alusta asti valmiina

TUTO-luotsi Lehkonen manasi maanantain ottelun alkua ja sitä, että joukkue antoi kaksi maalia vastustajalle eteen. Sellaiseen ei ole keskiviikkona varaa. LeKin oman pään pelaaminen yhdistettynä itseluottamusta pursuavaan Noroseen on turkulaisille kinkkinen solmu avattavaksi. 

− Tulee vaikea rasti. Haaste on meille sopivan karhea ja kova, runoili Lehkonen hävityn neljännen puolivälierän jälkeen.

LeKin kärkihyökkääjät Rannan johdolla olivat ilmiliekeissä. Rannan 2+2:den lisäksi Markus Jokinen alusti kaksi osumaa ja loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt puolustaja Jimi Santala nakutti tehot 1+1.

− Kärkijätkät näyttivät arvonsa, mutta olen ylpeä koko joukkueen loppuun asti pelaamisesta, LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi pohti maanantaista onnistumista.

Samanlaista loppuun asti taistelua vaaditaan molemmilta joukkueilta myös keskiviikkona Turun illassa. Ottelusta on varmasti luvassa fyysinen koitos, jossa ei taklauksia säästellä, ja mustelmia otetaan joukkueen puolesta. Nähtäväksi jää jatkuuko Turun Tovereiden kausi ottelun jälkeen vai marssiiko altavastaaja LeKi sensaatiomaisesti välieriin.

Huomionarvoista

TUTOn pelätty ykkösnyrkki on luonut runsaasti tekopaikkoja LeKi-sarjan aikana, mutta se on onnistunut viimeistelemään yhteensä vain kaksi maalia neljässä ottelussa. Keskushyökkääjä Pulliaisen tehopisteet näyttävät yhtä syöttöpistettä sarjan viidenteen otteluun lähdettäessä. Pärssinen ja Keinänen ovat merkkauttaneet 1+2 mieheen.

Verrattaessa "Keni-Tuke-Pärä-ketjua" tehopisteissä pelkästään lempääläläisten parhaaseen pistemieheen Rantaan, tilanne on vain 7-5. Lisäksi TUTOn kolmikko on tehotilastossa pahasti pakkasen puolella. Keinäsen lukema -2 on kolmikosta lähimpänä keväisiä lukemia. Pärssisen ja Pulliaisen -4 yhtä monessa ottelussa on joukkueen kantaville voimille liikaa.

Ylivoimalla kolmikon pelaajat ovat saalistaneet vain yhden osuman. Keinäsen ylivoimamaali onkin turkulaisten ainoa erikoistilannemaali pudotuspeleissä. Vastaavasti LeKi on pussittanut ylivoimillaan kolme maalia.

Ottaen huomioon TUTOn korkeamman potentiaalin ja kärkipelaajien absoluuttisen taitotason tulisi verkkojen pöllytä huomattavasti tiuhemmin, jotta turkulaiset voisivat haaveilla mitalipeleistä. 

Seuraa Heitä

Kaapo Kähkönen #31 | New Jersey

Maalivahti

Nuori maalivahti vedettiin ulos maalilta ensimmäisen erän jälkeen viime ottelussa. Vaikuttaako se Kähkösen torjuntavireeseen jatkopeleissä?

Markus Jokinen #16 |

Laitahyökkääjä

Jokinen taklaa, heittäytyy kiekkojen eteen, takakarvaa ja laukoo paljon. Tätä todellista pudotuspelipelaajaa LeKi tarvitsee sarjan katkaisuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle