Paremmin valmistautunut LeKi otti huipputärkeän voiton

Roope Ranta takoi TUTOn verkkoon tehot 2+2.
Lempäälän maanantai-ilta tarjosi hekumalliset lähtökohdat pudotuspelisarjalle, jota illan isäntä LeKi johti ennen ottelua 2-1. Voitto sarjan neljännestä ottelusta toi lempääläläisille kolme ottelupalloa sarjan ratkaisemiseksi.

LeKi aloitti kotikaukalossaan pirteästi ja loi kovalla luistelullaan painetta TUTOn kenttäpäätyyn. Kiekkoilta sai kotijoukkueen kannalta parhaan mahdollisen alun, kun loukkaantumisestaan toipunut puolustaja Jimi Santala kiskaisi rannelaukauksen kohti Kaapo Kähkösen vartiomaa maalia.

Kiekko muutti matkallaan suuntaa juuri sen verran sopivasti, että kotiyleisö pääsi juhlimaan avausmaalin syntymistä. Syöttöpisteet itselleen merkkauttivat Sami Holappa ja Tomi Iso-Mustajärvi

Maalin jälkeen vierailija TUTO oli pitkään nyrkkeilytermein köysissä. LeKin armoton painostus tuotti lopulta illan ensimmäisen rangaistuksen, kun vierasjoukkueen Anssi Virkki lähti kuluttamaan jäähypenkkiä. Ylivoima pyöri minuutin verran todella näyttävästi ja maali roikkui ilmassa. Lopulta Aleksi Luhtalampi viimeistelikin komean kuvion päätteeksi maalin edestä 2-0-johto-osuman.

LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi kiittelikin omiensa otteita avauserässä.

− Meillä oli hyvä valmius tänään peliin. Jokaisessa erässä pelaamisessamme oli omanlaisiaan kulminaatiopisteitä, ja pelasimme tilanteet loppuun asti, iloitsi Juujärvi.

− Kaksi maalia eteen annettuna on liikaa tällaisissa peleissä, harmitteli TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen avauserää.

Toisessa erässä laitettiin kuski vaihtoon

Toiseen erään lähdettäessä TUTO vaihtoi yllättäen maalivahtia, niin kuin muutaman kerran ennenkin Lempäälässä vieraillessaan. Kähkösen korvasi maalilla Kimmo Meriläinen.

− Jotain piti tehdä. Jos ei näissä paikoissa yritä mitään, on aika hemmetin huonot mahdollisuudet pärjätä, perusteli TUTO-käskijä Lehkonen ratkaisuaan.

Itse erä kulki vahvasti vierasjoukkueen komennossa ja LeKin maalilla sarjassa aiemmin huippuotteita esittänyt Mika Noronen sai jälleen venyä parhaimpaansa.

TUTO onnistui kuitenkin ohittamaan Norosen LeKin otettua peräjälkeen kaksi rangaistusta. LeKi pelasi uhrautuvaa alivoimaa ja muun muassa Atte Mäkinen ja Valtteri Järviluoma heittäytyivät esimerkillisesti kiekkojen eteen. Toisen ylivoimamahdollisuuden TUTO kuitenkin hyödynsi, kun puolustaja Mikko Lehtonen neppasi kiekon kimmokkeiden kautta lempääläläismaaliin.

Lähestulkoon ainoan tilanteensa toisen erän aikana LeKi loi muutama minuutti ennen toista erätaukoa, ja tilanteesta syntyi lopputuloksen kannalta elintärkeä maali. Antti Mäkilä kiskaisi ylivoimalla isännät jälleen kahden maalin karkumatkalle.

− Vaikka toinen erä näytti meiltä pelillisesti heikolta emme kuitenkaan menettäneet peliä siihen, analysoi Juujärvi vaikeaa toista erää.

Ranta naulasi pelin kolmannessa erässä

LeKi siirtyi heti kolmannen erän alkuun kolmen maalin karkumatkalle, kun Markus Jokinen riisti kiekon ja vapautti Roope Rannan maalintekoon. Ranta hassutteli TUTO-veskari Meriläisen upealla harhautuksella.

TUTO kavensi välissä Kristian Tuohilammen maalilla 4-2:een, mutta Rannalla oli vielä viimeinen sana sanottavana. Väkkärä laitahyökkääjä tinttasi suoraan Sami Holapan syötöstä kiekon sydämensä kyllyydestä turkulaisverkkoon, ja ottelun loppunumeroiksi 5-2.

LeKi vaihtoi vielä ottelun loppuhetkillä Norosen pois maalinsuulta, ja tilalle luisteli runkosarjassa joukkuetta kannatellut Dominik Hrachovina

− Pudotuspeleissä täytyy varautua kaikkeen, tyytyi LeKi-luotsi Juujärvi toteamaan kysyttäessä vaihdon syytä.

Seuraavaksi joukkueet kohtaavat ensi keskiviikkona Turussa, kun sarjan viidennessä ottelussa sarja on ensimmäistä kertaa katkolla LeKille.