Ystävykset Savonlinnasta pilaamaan jyväskyläläisten päivää

MESTIS / Ennakko
SaPKo ei ole juhlinut kauden aikana kertaakaan JYP-Akatemiaa vastaan, vaikka monet muut joukkueet ovat Pässeihin kompastuneet.
Kuva © Antti Varonen
JYP-Akatemia ja SaPKo kohtaavat toisensa ystävänpäivänä neljännen kerran kuluvalla Mestiskaudella. Yhdeksännellä sijalla kolme pistettä savonlinnalaisen sarjakympin yläpuolella majailevat hurrikaanipaidat ovat vieneet nimiinsä kaikki kauden aiemmat kohtaamiset, kaksi niistä vasta varsinaisen peliajan jälkeen tulleella ratkaisulla.

Edellisestä kolmesta ottelustaan jatkoaikavoitot HCK:sta ja Jukureista ottanut, mutta keskiviikkona vieraskaukalossa KooKoolle lukemin 3-0-hävinnyt JYP-Akatemia lähtee otteluun mielenkiintoisesta asemasta.

Akatemialla on jäljellä seitsemän ottelua runkosarjassa. Pienet mahdollisuudet on vielä pudotuspeleihinkin Kiekko-Vantaan ollessa ottelun enemmän pelanneena kymmenen pistettä jyväskyläläisten yläpuolella, mutta toisaalta ensimmäisellä karsijan paikalla oleva Peliitatkin kärkkyy vain neljän pisteen päässä, tosin niin ikään ottelun enemmän pelanneena.

Viikonlopun pelit ovat viimeiset ennen siirtoikkunan umpeutumista. Normaalisti Akatemia menettää läjän pelaajiaan JYPille sen jälkeen, joten perjantaina ovat jaossa tärkeät pisteet.

Akatemia on viime peleissään tuskaillut maalinteon kanssa. Jukureita vastaan ainoa maali tuli jatkoajalla, ja KooKoota vastaan hurrikaaninutut jätettiin tylysti nollille.

SaPKon kokoonpanossa muutoksia

SaPKo lähtee otteluun mukavassa myötätuulessa. Seitsemästä edellisestä ottelusta tilille on tarttunut peräti viisi voittoa, eikä vähäisimpänä edellisen pelin taisteluvoitto paikallisvastus Mikkelin Jukureista. Tosin Jukureita vastaan SaPKo oli hyvän ensimmäisen erän jälkeen ajoittain jyrän alla, mutta puolustusalueen puolustuspeli oli ensiluokkaista, eikä Jukurit saanut montaa tekopaikkaa parhaasta sektorista.

Savonlinnalaisten ongelmana on kauden aikana ollut, että se onnistuu kaatamaan kärkipään joukkueita mukavaan tahtiin, mutta tulos niin sanotuista "kuuden pisteen otteluista" samoista sijoista kamppailevia joukkueita vastaan on ollut laiha.

SaPKon kokoonpano koki ennen viikonloppua muutoksia, kun Jukurit-ottelussa loukkaantuneen puolustaja Ilari Metsolan kausi on ohi, sillä miehen käsi operoitiin torstaina. Metsolan paikan ottaa kauden aikana eniten laidassa pelannut, mutta omimmilaan puolustajan tontilla viihtyvä seuran oma kasvatti Lasse Tiilikainen.

Miehistö sai myös vahvistusta hyökkäysosastolleen, kun Sportissa neljä Mestis-ottelua kiikaritehoin kauden aikana pelaamaan päässyt Christoffer Seppelin liittyi pässipaitoihin loppukauden mittaisella lainasopimuksella.

Seuraa Heitä

Samu Markkula #28 |

Laitahyökkääjä

Akatemian tammikuun tehokkaimmalta pelaajalta kaivataan kiperästi tehoja SaPKoa vastaan.

Lasse Tiilikainen #15 |

Puolustaja

Kuinka seuran oma kasvatti vastaa haasteeseen ottaa loppukauden ajan rooli joukkueen pelaavassa puolustajakuusikossa? Peliminuutit kasvavat selkeästi alempien ketjujen laiturin rooliin verrattuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle