SaPKo askeleen edellä JYP-Akatemiaa

JYP-Akatemian kotiavaus päättyi savonlinnalaisten juhliin.
Kuva © Samppa Toivonen
JYP-Akatemia avasi harjoituskautensa kotiottelut kiihkeällä ottelulla SaPKoa vastaan. Etsikkoaikansa tuhlanneet isännät joutuivat nöyrtymään savonlinnalaisille lopulta lukemin 1-3 (1-1, 0-2, 0-0).

Sateisesta elokuun keskiviikkoillasta huolimatta kaukaloon asteli kaksi hyvällä motivaatiolla otteluun lähtenyttä joukkuetta. Hyvällä liikkeellä pelin hyökännyt JYP-Akatemia onnistui luomaan heti ensimmäisen erän alkuun lukuisia hyviä tilanteita. Painostuksen päätteksi isännät siirtyivätkin ottelussa johtoon, kun Miika Roine pääsi ohjaamaan Joose Antosen laukauksen savonlinnalaisten maalin perukoille.

- Meillä oli ensimmäisessä ja toisessa erässä hyviä rytmikkäitä lähtöjä ja suoraviivaista liikettä ylöspäin, mihin voi olla tyytyväinen. Tämä oli kuitenkin vasta meidän kauden toinen ottelu, joten ei voi vielä joukkueelta liikaa vaatia, muistutti JYP-Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Kauaa eivät isännät ehtineetkään johtoasemasta nauttia, kun Mika Hyvärinen käytti Akatemia-puolustuksen nukahduksen armotta hyväksi. Vaikka runkosarjan avaukseen on vielä neljä viikkoa, niin kaukalossa nähtiin ajoittain kiihkeääkin taistelua.

- Aivan kuin sarjapisteistä oltaisiin pelattu tänään. Jokainen pelaaja pisti kroppaansa likoon ja muutama taisteluparikin ehti muodostua, totesi Akatemia-käskijä tyytyväisenä.

Viimeistely Akatemian turmio

Toisessa erässä SaPKo tuli kaukaloon selvästi paremmalla jalalla luoden lukuisia paikkoja isäntien maalille. Pirteästi esiintyneet savonlinnalaiset lähtivät toiselle erätauolle Teemu Hutun ja Santeri Lukan osumilla 1-3-johtoasemassa. Peliotteen katoamisesta Ahvenjärvi ei kuitenkaan liikaa huolestunut.

- Meillä on ollut nyt kahdet harjoitukset päivässä, joten aika vähillä energioilla tänään varmasti pelattiin. Pelinopeuden on kuitenkin parannuttava, kun tästä mennään eteenpäin.

Kolmannessa erässä SaPKo sortui jäähyilyyn antaen isännille oman etsikkoaikansa. Edellisiltäkin kausilta harmaita hiuksia aiheuttanut heikko viimeistely koitui kuitenkin taas kotijoukkueen murheenkryyniksi.

- Erikoistilanteisiin pitää saada parannusta, sillä ne ovat niitä pieniä asioita, joilla näitä pelejä ratkotaan, pohti JYP-Akatemian päävalmentaja omiensa esitystä.

Akatemian harjoitusottelut jatkuvat kotona Hokkia vastaan perjantaina. SaPKo jatkaa runkosarjaan valmistautumista lauantaina, kun joukkue saa vastaansa kotonaan Jokipojat.