Akatemia sysäsi SaPKon sarjan hännille

MESTIS / Raportti
SaPKo on onnistunut iskemään kuudessa runkosarjan ottelussa vain kuusi maalia.
Kuva © Samppa Toivonen
Perjantai-illan jumbokamppailussa JYP-Akatemia ja SaPKo ottivat toisistaan mittaa intensiivisessä kamppailussa. Yhä ilman vierasvoittoa taistelevat savonlinnalaiset joutuivat taipumaan lopulta lukemin 4-0 (2-0, 1-0, 1-0).

Ennen illan kamppailua JYP-Akatemia oli joutunut neljän ottelun tappioputkeen ja sarjan tyvipäähän. Kentällä määrätietoisesti esiintyneet jyväskyläläiset olivat kuitenkin päättäneet katkaista tappiokierteensä hinnalla millä hyvänsä. Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli myös tyytyväinen suojattiensa peli-ilmeeseen.

- Tärkeä on muistaa, että vasta kuusi peliä on pelattu ja me ollaan vasta matkan alussa. Tärkeintä on, miltä peli näyttää. Tänään siinä oli vahvasti niitä elementtiä, mitä siinä kuuluukin olla.

Pässipaitojen maalinteko-ongelmalle ei näy loppua. Savonlinnalaiset olivat iskeneet kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa ainoastaan kuusi maalia, eikä lisäosumia nähty Jyväskylässä.

- Maalinteko on meidän ongelma tällä hetkellä. Vaikka vastustaja teki neljä maalia, niin omien tilastojen mukaan meillä oli enemmän maalintekopaikkoja. Maalipaikoilla ei kuitenkaan pisteitä saa, harmitteli SaPKo-käskijä Janne Sinkkonen.

Tialan tahtomaali avasi isäntien maalihanat

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tiukkaa ja vauhdikasta peliä. Reilun kahdeksan minuutin väännön jälkeen Taavi Tiala pääsi aloituksen jälkeen ohjaamaan omasta laukauksesta tulleen irtokiekon ilmasta maaliin vieden isännät johtoon.

Hurrikaanien Oula Palve pääsi kokeilemaan vain muutama minuutti maalin jälkeen lisäosumaa rangaistuslaukauksesta, eikä kiekkotaituri jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

- Tänään uskallettiin pitää kiekkoa ja saatiin sen ansiosta hyviä syöttöketjuja, myhäili Ahvenjärvi tyytyväisenä.

Akatemia pelasi läpi ottelun hyvällä sykkeellä, mutta lukuisat rangaistukset sotkivat myös isäntien peliä. Erän päätteeksi pässipaitojen Mika Mörsky polvitaklasi Joonas Sammalmaata ulosajon arvoisesti tarjoten isännille vielä lisäosumia. Hyvästä painostuksesta huolimatta ensimmäiselle erätauolle mentiin Akatemian 2-0-johtoasemassa.

Alivoimasta henkistä virtaa

Toisessa erässä vierailijat lisäsivät kierroksia, mutta maalinteon tuska alkoi näkyä savonlinnalaisten otteissa.

- Maalinteko on ollut vaikeaa meidän joukkueella ja vastustajaa takaa-ajettaessa se näkyi lisäpuristuksena, totesi SaPKo-käskijä.

Vierailijoiden lukuisista hyvistä tilanteista huolimatta erän ainokaisen pääsi iskemään kovia kokenut Sammalmaa Oula Palveen hienon esityön päätteeksi. 

Päätöserässä vierailijat pääsivät yrittämään kavennusta lukuisten ylivoimien ansiosta, mutta uhrautuvasti pelanneet jyväskyläläiset pitivät maalinsa puhtaana.

- Hienoa uhrautumista oli tänään alivoimalla. Silloin kun alivoimalla taistellaan tuolla tavalla niin se antaa henkistä lisää koko joukkueelle.

- Viisikon tiiveys oli tänään myös hyvää ja alakerrassa maalivahti Antti Lehtonen oli tärkeässä roolissa varsinkin vastustajan ylivoimalla, jatkoi Ahvenjärvi tyytyväisenä.

Ottelun lopussa savonlinnalaiset turhautuivat päästäen isännät kahden miehen ylivoimalle. Henri Auvinen ei jättänyt tätä tilaisuutta käyttämättä kaunistellen päätöslukemiksi 4-0.

SaPKon taival runkosarjassa jatkuu jo lauantaina, kun joukkue matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Vaasalaiset ovat myös Akatemian seuraava vastustaja tulevan viikon keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle